Ostatnie zmiany: 16 października 2019
reklama
Zupa warzywana
Zupę jarzynowa lubi każdy. Poniższy przepis na zupę jarzynową potraktuj jak wskazówkę i inspirację - do zupy możesz bowiem dodać niemal każde warzywo, nie tylko fasolkę szparagową, jak w przepisie, a zamiast makaronu – na przykład ulubioną kaszę.
Czas przygotowań 20 minut
Czas : 45 minut
Z przepisu otrzymasz: 4 porcje
Składniki
- marchewka - 2
- pietruszka - 1
- seler i por - 1/3
- woda - 1,5 litra
- fasolka szparagowa (ale także brokuł, kalafior lub zielony groszek) - garść
- ziemniaki - 2
- mąka ziemniaczana - łyżka
- masło (opcjonalnie) - łyżka
Przygotowanie
Do garnka wrzuć warzywa, zalej wodą/bulionem. Gotuj do miękkości warzyw. Posól.
Pod koniec gotowania dodaj rozrobioną z woda mąkę ziemniaczaną, potem masło. Dopraw według uznania.
Zupę - już na talerzu - możesz posypać natką pietruszki lub koperkiem.