Ostatnie zmiany: 28 czerwca 2019
reklama
Kotleciki mielone dla alergików
Kotlety mielone to jedno z najprostszych dań mięsnych. Nasza propozycja to kotleciki dla alergika – przepis bez jajka, z opcją dania bezglutenowego. To bardzo wdzięczne danie - można je podać z ziemniakami, ryżem, gnocchi, kopytkami lub makaronem, z warzywami, szczypiorkiem czy w sosie.
Czas przygotowań 10 minut
Czas : 30 minut
Z przepisu otrzymasz: 4 porcje
Składniki
- mięso – drób lub inne - 0,5 kg
- bułka tarta (opcjonalnie bezglutenowa) -
- pieprz, sól - szczypta
- pietruszka lub szczypior -
- woda - łyżka
- oliwa -
Przygotowanie
Zmielone mięso dopraw (wrzuć ulubione przyprawy lub zioła), wymieszaj z bułką, dodaj wodę. Formuj kulki, obtocz je w bułce (opcjonalnie w mące), każdą lekko spłaszcz. Smaż na dobrze rozgrzanej oliwie.