Ostatnie zmiany: 28 czerwca 2019

reklama

Kotleciki mielone dla alergików

Kotleciki mielone dla alergików

Kotlety mielone to jedno z najprostszych dań mięsnych. Nasza propozycja to kotleciki dla alergika – przepis bez jajka, z opcją dania bezglutenowego. To bardzo wdzięczne danie - można je podać z ziemniakami, ryżem, gnocchi, kopytkami lub makaronem, z warzywami, szczypiorkiem czy w sosie.

Czas przygotowań 10 minut
Czas : 30 minut

Z przepisu otrzymasz: 4 porcje

Składniki

  • mięso – drób lub inne - 0,5 kg
  • bułka tarta (opcjonalnie bezglutenowa) -
  • pieprz, sól - szczypta
  • pietruszka lub szczypior -
  • woda - łyżka
  • oliwa -

Przygotowanie

Zmielone mięso dopraw (wrzuć ulubione przyprawy lub zioła), wymieszaj z bułką, dodaj wodę. Formuj kulki, obtocz je w bułce (opcjonalnie w mące), każdą lekko spłaszcz. Smaż na dobrze rozgrzanej oliwie.

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją: