Podstawy gotowania
Kuchnię omijasz raczej szerokim łukiem, choć chciałabyś nauczyć się gotować. To świetnie! Chciałabyś, a to już duży krok do przodu. W tym dziale znajdziesz artykuły poświęcone podstawom gotowania, które są niezbędne, aby zdobyć kolejny poziom w sztuce kulinarnej. Rozgość się, już niedługo będziesz mistrzynią!
![Podstawy gotowania](https://mx1.bbstatic.pl/_processed_/b/5/csm_Depositphotos_16640841_l_a87191da84.jpg)
reklama
![Natka pietruszki. Jak jej używać?](https://mx1.bbstatic.pl/_processed_/3/a/csm_natka_2a8533ff47.jpg)
Natka pietruszki. Jak jej używać?
Natka pietruszki jest tak pospolita, że niemal niezauważalna. Nie warto jednak ignorować jej nieocenionych właściwości dla zdrowia. Podpowiadamy, w jaki sposób…
![Mięta. Jak jej używać?](https://mx1.bbstatic.pl/_processed_/7/1/csm_mieta_c281ab154b.jpg)
Czujesz miętę do mięty? To zioło, które potrafi zaskakiwać. Przydaje się nie tylko latem, kiedy potrzebujesz ochłody. Nadaje się do wielu apetycznych dań, a…
![Liść laurowy. Jak go używać?](https://mx1.bbstatic.pl/_processed_/8/4/csm_laurowe_41be6d40ad.jpeg)
Liść laurowy to zioło, które idealnie pasuje do bulionów, rosołów, pieczeni a także...kawy. Bez tej przyprawy trudno wyobrazić sobie tradycyjny arabski napar.…
![Rozmaryn. Jak go używać?](https://mx1.bbstatic.pl/_processed_/7/a/csm_rozmaryn_29ce168979.jpeg)
Intensywny aromat rozmarynu nie przyprawia o ból głowy, a wręcz mu zapobiega. Jego żywiczny zapach podkręci smak pieczeni i doda szyku słodkim wypiekom. Przeczytaj,…
![Tymianek. Jak go używać?](https://mx1.bbstatic.pl/_processed_/7/0/csm_tymianek_1fd45b0417.jpeg)
Tymianek - doceniają go francuscy kucharze, uwielbiają producenci kosmetyków. W kuchni czaruje potrawy wyraźnym, lekko cytrusowym aromatem. Przeczytaj, jak długo…
![Oregano. Jak go używać?](https://mx1.bbstatic.pl/_processed_/9/7/csm_oregano_779ab2dbd5.jpeg)
Oregano to siła napędowa włoskich dań na bazie pomidorów. Jeśli planujesz zrobić pizzę, musisz umieścić je na swojej liście zakupów. My podpowiemy, do czego jeszcze…
![Bazylia. Jak jej używać?](https://mx1.bbstatic.pl/_processed_/7/7/csm_bazylia_8538807fd5.jpeg)
Bazylię możesz hodować we własnym ogródku, trzymać w doniczce lub kupić gotową i przechowywać w zamrażarce. Jedno jest pewne – musi znaleźć się w twojej kuchni.…
![Oleje i oliwy - do smażenia czy do sałatki?](https://mx1.bbstatic.pl/_processed_/5/c/csm_bigstock-Olive-oil-and-olives-38964733_0b411830d7.jpg)
Oleje i oliwy - do smażenia czy do sałatki?
Od ilości różnego rodzaju oliw i olejów na sklepowych półkach można dostać zawrotów głowy. Czy wiedziałaś, że olej słonecznikowy nie nadaje się do smażenia a…
![Jak zrobić aromatyzowaną oliwę](https://mx1.bbstatic.pl/_processed_/9/b/csm_bigstock-Extra-Virgin-Olive-Oil-79137568_99e302532a.jpg)
Jak zrobić aromatyzowaną oliwę
Domowa aromatyzowana oliwa. Oliwa o zapachu czosnku.
![Szklanka mąki to ... czyli kuchenna ściągawka](https://mx1.bbstatic.pl/_processed_/9/2/csm_bigstock-Ceramic-measuring-cups-filled--15026831_f2481e3421.jpg)
Szklanka mąki to ... czyli kuchenna ściągawka
Ile waży jedna szklanka mąki a ile jedna szklanka cukru. Mierzymy objętości i wagi. Podstawy pieczenia ciast.
![Jajka – instrukcja obsługi, cz.1](https://mx1.bbstatic.pl/_processed_/b/5/csm_Depositphotos_16640841_l_97f2f9c7f0.jpg)
Jajka – instrukcja obsługi, cz.1
Co oznaczają symbole na jajkach i ich opakowaniach.
![Jajka – instrukcja obsługi, cz. 2](https://mx1.bbstatic.pl/_processed_/4/6/csm_bigstock-Eggs-Benedict-5247061_7c8647bf2c.jpg)
Jajka – instrukcja obsługi, cz. 2
Przygotowywanie jajek. Proste potrawy z jajek. Jak ugotować jajko na miękko.
![Kilka sposobów na urozmaicenie domowego menu](https://mx1.bbstatic.pl/_processed_/b/5/csm_Depositphotos_16640841_l_97f2f9c7f0.jpg)
Kilka sposobów na urozmaicenie domowego menu
Domowe jedzenie smaczne i pięknie podane. jak urozmaicić domowe obiady.