Ostatnie zmiany: 28 czerwca 2019
reklama
Cukinia faszerowana mięsem - dla alergików
Cukinia faszerowana mięsem i ryżem jest świetnym pomysłem zarówno na danie obiadowe, jak i sycącą kolację. Nie zawiera składników, które mogą uczulać, dlatego mogą ją jeść także mali alergicy.
Czas przygotowań 20 minut
Czas : 40 minut
Z przepisu otrzymasz: 4 porcje
Składniki
- cukinia - 1 sztuka
- ryż -
- mięso mielone - 100 g
- oliwa -
Przygotowanie
Cukinię przekrój na pół, wydrąż środek. Miąższ posiekaj, wymieszaj z podsmażonym, doprawionym mięsem i ugotowanym ryżem. Dodaj odrobinę oliwy. Opcjonalnie możesz dodać sos pomidorowy (doprawiony solą i czosnkiem). Nałóż farsz na cukinii ułożonej na folii aluminiowej (lub naczyniu żaroodpornym). Jeśli Twój maluch może jeść ser – możesz posypać nim cukinię. Piecz je około 20 minut w 180 stopniach.