Ostatnie zmiany: 28 czerwca 2019
reklama
Puree z kalafiora – dla alergika
Puree z kalafiora to smaczny dodatek do dań głównych i świetna alternatywa dla ziemniaków (mało tego! - puree w tym wydaniu jest zdrowsze i bardziej dietetyczne). W naszej wersji pozbawione mleka, śmietany czy masła – idealne dla małego alergika.
Czas przygotowań 3 minut
Czas : 18 minut
Z przepisu otrzymasz: 4
Składniki
- kalafior (może być mrożony) - 1 sztuka ub opakowanie
- kleik kukurydziany - łyżeczka
- gałka muszkatołowa - szczypta
Przygotowanie
Kalafior podziel na różyczki, wrzuć do lekko osolonego wrzątku.
Gotuj kilkanaście minut - do miękkości.
Do odcedzonego kalafiora dodaj łyżeczkę kleiku kukurydzianego i gałkę muszkatołową.
Zmiksuj, wyłóż na talerz.