Ostatnie zmiany: 28 czerwca 2019
reklama

Kokosanki
Podczas robienia mleka kokosowego zawsze pozostaje pulpa kokosowa, z którą nie wiadomo, co zrobić. Pokaże dzisiaj, jak możecie ją wykorzystać.
Czas przygotowań 10 minut
Czas : 25 minut
Składniki
- pulpa kokosowa/ wiórki kokosowe - 2 szkl
- białka jaj - 2 szt
- syrop klonowy - 2 łyżki
- banan - 1 szt
- wiórki/ pulpa kokosowa - 3 łyżki
- jogurt naturalny - małe opakowanie
- owoce sezonowe -
Przygotowanie
Składniki na kokosanki łączymy ze sobą, banany rozgniatamy i formujemy z nich kuleczki, bądź możemy użyć silikonowej formy i wyłożyć nią masę kokosową. Ciasteczka pieczemy około 10 minut w 180 stopniach.
Jogurt blendujemy z wiórkami/pulpą kokosową. Nakładamy na ciasteczka mus i dekorujemy owocami.
Wyszły pyszne, Julka nie mogła się od nich oderwać.