reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Dzięki za odpowiedz
Tak... mycie okien teraz to nie dla mnie. Brak sił a poza tym ja tez jestem z tych bardziej strachliwych wiec staram się nie dźwigać i znaleźć czas na odpoczynek w ciągu dnia
Ja myslalam ze każdy lekarz robi prenatalne między 12 a 14 tygodniem ciąży ?

Dzięki za odpowiedz
Tak... mycie okien teraz to nie dla mnie. Brak sił a poza tym ja tez jestem z tych bardziej strachliwych wiec staram się nie dźwigać i znaleźć czas na odpoczynek w ciągu dnia
Ja myslalam ze każdy lekarz robi prenatalne między 12 a 14 tygodniem ciąży ?

Kazdy lekarz ginekolog robi tzw polowkowe usg w połowie ciąży, takie bardziej dokladne ale na standardowym aparacie do USG. Natomiast to prenatalne jest na innym aparacie, czesto z opcjo 3D i 4D i inne bajery. Najczesciej jest odplatne. Zrwsztą nie kazdy ginekolog który prowadzi ciążę ma certyfikat i ukonczone szkolenie z wykonywania tych badan prenatalnych, więc odsyłają do innych specjalistów.

reklama
Kazdy lekarz ginekolog robi tzw polowkowe usg w połowie ciąży, takie bardziej dokladne ale na standardowym aparacie do USG. Natomiast to prenatalne jest na innym aparacie, czesto z opcjo 3D i 4D i inne bajery. Najczesciej jest odplatne. Zrwsztą nie kazdy ginekolog który prowadzi ciążę ma certyfikat i ukonczone szkolenie z wykonywania tych badan prenatalnych, więc odsyłają do innych specjalistów.
Ja w drugiej ciąży miałam takie usg prenatalne. Nie pamietam już ile płaciłam, ale wszystkie usg robiłamnprywatnie u dobrego doktora i na dobrym sprzęcie. Bo u nas w poradni w ogole nie mają i tezeba się umawiać w szpitalu, ale tam chyba nie najlepszy ten co robi to usg [emoji13]

Kurcze przeziębiłam się, czuję się fatalnie[emoji37], a ratować się nie na za bardzo czym [emoji17] oby do Świąt przeszło i jeszcze pierogów muszę narobić w weekend [emoji23]
Ja mam wizytę dopiero 10.01.

Do góry