reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Cześć ;-) dołączę do grona sierpniówek. Test pokazał dwie kreski , ale na wizytę u drmusze sie dopiero umówić. Termin wypada koło 20.08, z moich obliczeń;-)
Jestem mamą 2 dzieci 5 lat i 1,5 roku. Chłopak i dziewczynka. Takze parka juz jest hehe
Generalnie jestem troche przestraszona, myślałam o 3 dziecku, ale to było myslenie daleko na przyszłość, a tu stalo sie szybciej... Troche sie boje czy podolam, poza tym poki co mieszkamy z rodzicami a oni sa raczej przeciwnikami duzych rodzin, juz jak bylam w drugiej ciazy to sie nasluchalam od ojca,teraz to wole nie myslec co to bedzie za gadanina. Eh. Takze szybko sie z nimi wiescia nie podziele...
Poki co wie maz i przyjaciolka ;-)
Gratulacje [emoji3] współczuje takiego podejścia rodziców. Moja mama też przy każdej mojej ciąży panikuje. Ale kocha swoje wnuczki. Wiem że teraz znowu będzie jakiś żal, że po co trzecie i tak nam ciężko. No ale trudno my się cieszymy i wiem, że damy radę [emoji3]

reklama
Cześć ;-) dołączę do grona sierpniówek. Test pokazał dwie kreski , ale na wizytę u drmusze sie dopiero umówić. Termin wypada koło 20.08, z moich obliczeń;-)
Jestem mamą 2 dzieci 5 lat i 1,5 roku. Chłopak i dziewczynka. Takze parka juz jest hehe
Generalnie jestem troche przestraszona, myślałam o 3 dziecku, ale to było myslenie daleko na przyszłość, a tu stalo sie szybciej... Troche sie boje czy podolam, poza tym poki co mieszkamy z rodzicami a oni sa raczej przeciwnikami duzych rodzin, juz jak bylam w drugiej ciazy to sie nasluchalam od ojca,teraz to wole nie myslec co to bedzie za gadanina. Eh. Takze szybko sie z nimi wiescia nie podziele...

Fajnie, gratulacje! Myślę że dzieci będą kiedyś szczęśliwe z licznego rodzeństwa i docenia włożony trud wychowania ;)

Jak nic się nie polepszy to będę jutro probować [emoji3] ten na gardło kiedyś brałam i był ok, ale reszty nigdy nie probowalam.
U mnie na gardło najlepiej sprawdził się olejek herbaciany do płukania. A na katar i zatoki FixIn ewentualnie Irigasin do płukania zatok. Dobrze jest też pić herbatkę z lipy.

u nas tak jak pierwsza utracona ciaza i ciaza, z ktorej mam synka cieszyly wiekszosc (tesciowa sie rzucala, szwagierka zazdroscila) tak obecna ciaza juz takiej euforii nie zrobila...no coz, trudno, urodzi sie to oszaleja ze szczescia, choc moj tata sie cieszy, bo on za wnukami jest strasznie

Ja pewnie będę musiała z racji wieku , ale wczoraj zapomniałam zapytać gina, także w styczniu na wizycie się wypytam, ew jutro, jeśli będę musiała się spotkać (ale oby nie)
Spina ja w styczniu kończę 34 lata, zrobię je dla świętego spokoju. Wyniku nie zmienię, ale moim zdaniem lepiej wiedzieć wcześniej - można sie przygotować np. wybrać inny szpital, poszukac specjalistów. Myślę ze zrobię je zaraz po 10tc, jeszcze przed prenatalnymi z USG.

40 zl u mnie, szok
28.5 zl z kartą stałego klienta (5% rabatu). Powiem Wam dziewczyny, ze jak widzę ile kosztuja badania w laboratorium to naprawdę właściciele duzych sieciowek sa milionerami. Pracuję w firmie, która współpracuje z różnymi laboratoriami. Jak widziałam cennik Alabu dla kontrahentów (a przeciez na każdym badaniu i tak muszą zarobic) to beta kosztuje 9 zl, a morfologia 3 zl

28.5 zl z kartą stałego klienta (5% rabatu). Powiem Wam dziewczyny, ze jak widzę ile kosztuja badania w laboratorium to naprawdę właściciele duzych sieciowek sa milionerami. Pracuję w firmie, która współpracuje z różnymi laboratoriami. Jak widziałam cennik Alabu dla kontrahentów (a przeciez na każdym badaniu i tak muszą zarobic) to beta kosztuje 9 zl, a morfologia 3 zl
Nic mi nie mów, ja jutro pewnie znowu zostawię ok 200 zł, a nie chodzę do sieciowki, tylko do państwowego szpitala, bo mam pod oknem. Ale takie są uroki korzystania z prywatnej opieki gina :)

reklama
Witaj Katanka! Gratuluję. Szkoda, że Twoi rodzice mają takie podejście. Jak się urodzi trzecie to zobaczysz, że im się odmieni.
U mnie na szczęście wszyscy zareagowali pozytywnie, ale mają wielką nadzieję na wnuka. W rodzinie dookoła same dziewczynki. Też bardzo liczę na syna z racji tego, że mam dwie córki. No cóż do trzech razy sztuka. [emoji38]

Do góry