reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Dziewczyny, od przyszłego tygodnia zaczynam szkołę rodzenia. Jestem obecnie 22+1. Czyli jestem w 'okienku' zapisu do położnej środowiskowe.

Czy jak będę chodzić do szkoły rodzenia, jest sens zapisywać się do położnej na tak długo przed porodem? Czy zapisać się dopiero bliżej porodu, już na wizyty patronażowe?

Czy może takie wizyty przed porodem są obowiązkowe?

Dzięki i i miłego dnia!
A zapisując się do szkoły rodzenia nie wymagają, żeby wybrać od nich położną? U mnie tak było i potem przed samym porodem zmieniłam sobie na taka z rejonu.

reklama
A zapisując się do szkoły rodzenia nie wymagają, żeby wybrać od nich położną? U mnie tak było i potem przed samym porodem zmieniłam obie na taka z rejonu.
Nic mi o tym nie mówili, dopiero w przayszły czwartek mam zajęcia organizacyjne - to może się dowiem.
Bo szkołe będę miała w innym mieście niż mieszkam, ale skoro będę mogła zmienić jakby co. Myślę, ze nic się nie stanie jak zapiszę się dopiero w 23 tygodniu, a nie 21 ewentualnie.;)

Nic mi o tym nie mówili, dopiero w przayszły czwartek mam zajęcia organizacyjne - to może się dowiem.
Bo szkołe będę miała w innym mieście niż mieszkam, ale skoro będę mogła zmienić jakby co. Myślę, ze nic się nie stanie jak zapiszę się dopiero w 23 tygodniu, a nie 21 ewentualnie.;)
U mnie było tak samo jak pisze koleżanka, przy zapisie do szkoły składałam też deklaracje dla położnej. Zawsze oczywiście możesz zmienić, tylko miej na uwadze, że jak zmiana będzie w krótkim odstępie czasu to może być wymagana jakaś opłata. Nie jestem pewna jak to wygląda, ale coś takiego mi się kojarzy. No i nie zostawiała bym tego też na ostatnią chwilę, bo jak będzie jakaś rozchwytywana położna to może być problem żeby Cię wcisnęła.

Nikt mi przy zpaisie nic nie mówił na ten temat, więc poprostu poczekam do zajęć organizacyjnych w przyszły czwartek. Ale czy jeżeli będę chodzić na szkołę rodzenia to będę też musiała odbywać osobne zajęcia z położną? Czy to wtedy dopiero będzie się tyczyło już tych wizyt po porodzie?

Nikt mi przy zpaisie nic nie mówił na ten temat, więc poprostu poczekam do zajęć organizacyjnych w przyszły czwartek. Ale czy jeżeli będę chodzić na szkołę rodzenia to będę też musiała odbywać osobne zajęcia z położną? Czy to wtedy dopiero będzie się tyczyło już tych wizyt po porodzie?
U mnie nie było osobnych wizyt, jak chodziłam na szkołę.

Ok, bo bardziej chodzi mi o to że szkołę rodzenia będę miała w szpitalu w ktorym będę rodzić, jakieś 20 minut od mojego miejsca zamieszkania samochodem - więc nawet jakbym miała mieć położną stamtąd to też żaden problem, wkońcu to ona będzie do mnie przyjeżdżać po porodzie ;)

Dowiem sie za tydzień na organizacyjnyh pewnie, czy jest możliwość wzięcia położnej ze szkoły rodzenia, bo przy zapisach nie było o tym mowy.

Hej ja rodzę na samym początku listopada i kupiłam na wyjście wlasnie otulacz polarkowy pajac pod spód body i spodneki myślę że będzie ok. Jeszcze tylko czapkę muszę dokupić. Sama nie wiem jak ubrać bo oboje starszych dzieci rodziłam w czerwcu więc było gorąco. Co do przykrycia w domu kupiłam pościel bambusowa więc myślę jak coś żeby to używać a wszystko wyjdzie w praniu. Na bieżąco będę kombinować.

reklama
reklama
Do góry