reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

To trochę mnie uspokoiłas, bo na tiktoku się naczytałam że wszystkie dzieci w tym tc tak o 200g wieksze 😅
Blagam, nie traktuj tik toka jako zrodlo informacji o czymkolwiek kiedykolwiek 😂 jesli by bylo cos z ta waga nietak, to pewnie by lekarz ci powiedzial, nie przejmuj sie. Kazde dziecko jest inne, sa takie co rodza sie w terminie 2900 a i takie z 37go tygodnia po 3900

reklama
Blagam, nie traktuj tik toka jako zrodlo informacji o czymkolwiek kiedykolwiek 😂 jesli by bylo cos z ta waga nietak, to pewnie by lekarz ci powiedzial, nie przejmuj sie. Kazde dziecko jest inne, sa takie co rodza sie w terminie 2900 a i takie z 37go tygodnia po 3900
Wiem że każde dziecko jest inne. Chciałam tylko się rozeznać w temacie ;) po to chyba to forum jest żeby między sobą podyskutować.. tak jak się wypowiadasz o tiktoku równie dobrze można powiedzieć o tym forum, to takie samo źródło informacji

Tydzień temu na wizycie 31+4 miał 1618g. Jak sobie pomyśle że urośnie jeszcze raz tyle, to strach jest nie mały 🙈 Już po żebrach potrafi przywalić 🤭

Dziewczyny, które szczepiły się na krztusiec, rejestrowałyście się po prostu w POZ?

Ostatnia edycja:
Ile ważą wasze dzidziusie? Trochę się zaczęłam zastanawiać, bo myślałam że nasz będzie raczej z tych większych (w sensie genetycznym po rodzicach 😅) obydwoje z mężem urodziliśmy się z wagą +- 3600, i jesteśmy wysocy i z większych 🤣. W poniedziałek byłam na wizycie i na początku 31tc dzidzia waży 1500g. Z jednej strony dobrze, bo łatwiejszy poród 😅 ale nie wiem czy nie za mało?
Raczej nie za mało. Różne są standardy w necie w tym tygodniu, 1500 - 2000g to średnia. Piszą, że w tym okresie każde maleństwo rozwija się w swoim indywidualnym, uwarunkowanym genetycznie rytmie.
Fajnie, że jest drobniutka. Moja z kolei jest z tych większych, w 31tc waży już 2200g więc będzie większe wyzwanie ją urodzić🙃. Liczę, że na większą wagę składają się, jak mówi lekarz - długie nogi (którymi lubi tuptać i rozpychać się po żebrach) a jej bujna czupryna będzie miała właściwości poślizgowe i jakoś przejdzie... 😅

Raczej nie za mało. Różne są standardy w necie w tym tygodniu, 1500 - 2000g to średnia. Piszą, że w tym okresie każde maleństwo rozwija się w swoim indywidualnym, uwarunkowanym genetycznie rytmie.
Fajnie, że jest drobniutka. Moja z kolei jest z tych większych, w 31tc waży już 2200g więc będzie większe wyzwanie ją urodzić🙃. Liczę, że na większą wagę składają się, jak mówi lekarz - długie nogi (którymi lubi tuptać i rozpychać się po żebrach) a jej bujna czupryna będzie miała właściwości poślizgowe i jakoś przejdzie... 😅
Podziwiam za podejście..ja sobie nie wyobrażam porodu sn.

reklama
Do góry