Dawno nie pisałam bo jak wyszłam Ze szpitala to starszy synek wrócił z przedszkola z grypa więc prawie cały tydzień byłam sama z dwójką bałam się o mała żeby się nie zaraziła.ale wszystko ok.Przez to kiepsko.mi.szlo z rozkręceniem laktacji więc teraz już tylko mm a jak u was ? Nie mylcie dziewczyny kolek ze wzdęciami .
reklama
justsit
Fanka BB :)
U mnie dalej mieszanie karmienie i chcę tak pociągnąć może jeszcze miesiąc a potem mm bo mega mnie to dużo kosztuje . A jak Twoja dzidzia na mm? Dolega coś bobasowi?Dawno nie pisałam bo jak wyszłam Ze szpitala to starszy synek wrócił z przedszkola z grypa więc prawie cały tydzień byłam sama z dwójką bałam się o mała żeby się nie zaraziła.ale wszystko ok.Przez to kiepsko.mi.szlo z rozkręceniem laktacji więc teraz już tylko mm a jak u was ? Nie mylcie dziewczyny kolek ze wzdęciami .
U mnie dalej mieszanie karmienie i chcę tak pociągnąć może jeszcze miesiąc a potem mm bo mega mnie to dużo kosztuje . A jak Twoja dzidzia na mm? Dolega coś bobasowi?
MagdaaaLena
U nas czas zrobił swoje. Syn ma 16 lat i od lat spokój a był dramat. Emolienta do kąpieli, nadmanganian potasu , smarowanie, leki na uczulenie no i specjalistyczne mleko na receptę w późniejszym czasie. Wyglądał nieładnieTrzymam kciuki. Jak nic się samo nie ruszy to ja mam iść do szpitala na wywołanie 04.02 i już się stresuje
U nas było podobnie- cały w ranach. Pocieszające jest to że może minąć chociaż w tym roku znowu jest kiepsko a np rok temu kompletnie nic mu nie wyszło i już się łudziłam że to koniec naszych problemów z AZS. Coś konkretnie zadziałało czy poprostu potrzeba czasu?
Pojawiły się wzdęcia po rozmowie z położna rano 5 kropli biogai na wieczór 5 Espumisan mega poprawa jak narazie no ale mała je coraz więcej więc to normalne że takie wzdęcia beda się powtarzac ale przy mleku. Piersi tez już miala wzdecia i położna mi mowila że to normalne
MagdaaaLena
Ja też słyszałam od lekarza wychodząc ze szpitala z malutką, że to jest normalne. Tak się może dziać nie u każdego dziecka. Espumisan można dawać chyba też zapobiegawczo, codziennie podajesz?Pojawiły się wzdęcia po rozmowie z położna rano 5 kropli biogai na wieczór 5 Espumisan mega poprawa jak narazie no ale mała je coraz więcej więc to normalne że takie wzdęcia beda się powtarzac ale przy mleku. Piersi tez już miala wzdecia i położna mi mowila że to normalne
Palinka13
Moderator
grintussDziewczyny możecie polecić jakiś syrop na kaszel? Synowi przeszła tą grypa, ale mnie smyra w gardle i coraz częściej kaszle. Macie może coś sprawdzonego?
justsit
U nas nie ma wzdęć totalnie już też dajemy i biogaia i espumisan prawie do każdego karmienia i delicol do każdej butli jednak córeczka pomimo tego że puszcza bączki bardzo śmierdzące to kupki teraz nam nie robi od 2 dni. Ostatnio zrobiła po 3 dniach ale normalną rzadką papkowatą nie było to żadne zatwardzenie czy coś…. Na szczęście nie płacze z tego powodu a brzuszek jest miękki ale czasami widzę że się wkurza przy puszczaniu bączka. Zastanawiam się czy to jest normalne? Moja córka od 1 dnia życia dostawała mm najpierw PRENAN bo urodziła się 36+5 i dostawała mleko wczesniaczek a teraz już w domu od 2 tygodni dostaje NAN OPTI PRO PLUS 1 i się zastanawiam czy może to nie przez to mleko nagle ten taki skok ze kupka co kilka dni . Jednak wcześniej totalnie to mleko nie przeszkadzało i były 2-3 na dzień a wcześniej na PRENAN były 5-6 razy dziennie a potem jedna była po 3 dniach a teraz od dwóch dni nic same bączki puszczaPojawiły się wzdęcia po rozmowie z położna rano 5 kropli biogai na wieczór 5 Espumisan mega poprawa jak narazie no ale mała je coraz więcej więc to normalne że takie wzdęcia beda się powtarzac ale przy mleku. Piersi tez już miala wzdecia i położna mi mowila że to normalne
A wy jakie mm stosujecie?
reklama
justsit
tak ja też słyszałam, że można dawać zapobiegawczo nawet do każdego karmienia dlatego podaje mojej córce 5 kropel przed karmieniem z piersi do buźki a jak butla to do mleczka dodaje to samo delicolJa też słyszałam od lekarza wychodząc ze szpitala z malutką, że to jest normalne. Tak się może dziać nie u każdego dziecka. Espumisan można dawać chyba też zapobiegawczo, codziennie podajesz?