reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Dawno nie pisałam bo jak wyszłam Ze szpitala to starszy synek wrócił z przedszkola z grypa więc prawie cały tydzień byłam sama z dwójką bałam się o mała żeby się nie zaraziła.ale wszystko ok.Przez to kiepsko.mi.szlo z rozkręceniem laktacji więc teraz już tylko mm a jak u was ? Nie mylcie dziewczyny kolek ze wzdęciami .

reklama
Dawno nie pisałam bo jak wyszłam Ze szpitala to starszy synek wrócił z przedszkola z grypa więc prawie cały tydzień byłam sama z dwójką bałam się o mała żeby się nie zaraziła.ale wszystko ok.Przez to kiepsko.mi.szlo z rozkręceniem laktacji więc teraz już tylko mm a jak u was ? Nie mylcie dziewczyny kolek ze wzdęciami .
U mnie dalej mieszanie karmienie i chcę tak pociągnąć może jeszcze miesiąc a potem mm bo mega mnie to dużo kosztuje :(. A jak Twoja dzidzia na mm? Dolega coś bobasowi?

Trzymam kciuki. Jak nic się samo nie ruszy to ja mam iść do szpitala na wywołanie 04.02 i już się stresuje 🙈

U nas było podobnie- cały w ranach. Pocieszające jest to że może minąć chociaż w tym roku znowu jest kiepsko a np rok temu kompletnie nic mu nie wyszło i już się łudziłam że to koniec naszych problemów z AZS. Coś konkretnie zadziałało czy poprostu potrzeba czasu?
U nas czas zrobił swoje. Syn ma 16 lat i od lat spokój a był dramat. Emolienta do kąpieli, nadmanganian potasu , smarowanie, leki na uczulenie no i specjalistyczne mleko na receptę w późniejszym czasie. Wyglądał nieładnie 😔

Pojawiły się wzdęcia po rozmowie z położna rano 5 kropli biogai na wieczór 5 Espumisan mega poprawa jak narazie no ale mała je coraz więcej więc to normalne że takie wzdęcia beda się powtarzac ale przy mleku. Piersi tez już miala wzdecia i położna mi mowila że to normalne

Pojawiły się wzdęcia po rozmowie z położna rano 5 kropli biogai na wieczór 5 Espumisan mega poprawa jak narazie no ale mała je coraz więcej więc to normalne że takie wzdęcia beda się powtarzac ale przy mleku. Piersi tez już miala wzdecia i położna mi mowila że to normalne
Ja też słyszałam od lekarza wychodząc ze szpitala z malutką, że to jest normalne. Tak się może dziać nie u każdego dziecka. Espumisan można dawać chyba też zapobiegawczo, codziennie podajesz?

Dziewczyny możecie polecić jakiś syrop na kaszel? Synowi przeszła tą grypa, ale mnie smyra w gardle i coraz częściej kaszle. Macie może coś sprawdzonego?

U nas nie ma wzdęć totalnie już też dajemy i biogaia i espumisan prawie do każdego karmienia i delicol do każdej butli jednak córeczka pomimo tego że puszcza bączki bardzo śmierdzące to kupki teraz nam nie robi od 2 dni. Ostatnio zrobiła po 3 dniach ale normalną rzadką papkowatą nie było to żadne zatwardzenie czy coś…. Na szczęście nie płacze z tego powodu a brzuszek jest miękki ale czasami widzę że się wkurza przy puszczaniu bączka. Zastanawiam się czy to jest normalne? Moja córka od 1 dnia życia dostawała mm najpierw PRENAN bo urodziła się 36+5 i dostawała mleko wczesniaczek a teraz już w domu od 2 tygodni dostaje NAN OPTI PRO PLUS 1 i się zastanawiam czy może to nie przez to mleko nagle ten taki skok ze kupka co kilka dni :(. Jednak wcześniej totalnie to mleko nie przeszkadzało i były 2-3 na dzień a wcześniej na PRENAN były 5-6 razy dziennie 🙈 a potem jedna była po 3 dniach a teraz od dwóch dni nic same bączki puszcza 😢

A wy jakie mm stosujecie?

reklama
Ja też słyszałam od lekarza wychodząc ze szpitala z malutką, że to jest normalne. Tak się może dziać nie u każdego dziecka. Espumisan można dawać chyba też zapobiegawczo, codziennie podajesz?
tak ja też słyszałam, że można dawać zapobiegawczo nawet do każdego karmienia dlatego podaje mojej córce 5 kropel przed karmieniem z piersi do buźki a jak butla to do mleczka dodaje to samo delicol

Do góry