reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Dawno nie pisałam bo jak wyszłam Ze szpitala to starszy synek wrócił z przedszkola z grypa więc prawie cały tydzień byłam sama z dwójką bałam się o mała żeby się nie zaraziła.ale wszystko ok.Przez to kiepsko.mi.szlo z rozkręceniem laktacji więc teraz już tylko mm a jak u was ? Nie mylcie dziewczyny kolek ze wzdęciami .

reklama
Dawno nie pisałam bo jak wyszłam Ze szpitala to starszy synek wrócił z przedszkola z grypa więc prawie cały tydzień byłam sama z dwójką bałam się o mała żeby się nie zaraziła.ale wszystko ok.Przez to kiepsko.mi.szlo z rozkręceniem laktacji więc teraz już tylko mm a jak u was ? Nie mylcie dziewczyny kolek ze wzdęciami .
U mnie dalej mieszanie karmienie i chcę tak pociągnąć może jeszcze miesiąc a potem mm bo mega mnie to dużo kosztuje :(. A jak Twoja dzidzia na mm? Dolega coś bobasowi?

Trzymam kciuki. Jak nic się samo nie ruszy to ja mam iść do szpitala na wywołanie 04.02 i już się stresuje 🙈

U nas było podobnie- cały w ranach. Pocieszające jest to że może minąć chociaż w tym roku znowu jest kiepsko a np rok temu kompletnie nic mu nie wyszło i już się łudziłam że to koniec naszych problemów z AZS. Coś konkretnie zadziałało czy poprostu potrzeba czasu?
U nas czas zrobił swoje. Syn ma 16 lat i od lat spokój a był dramat. Emolienta do kąpieli, nadmanganian potasu , smarowanie, leki na uczulenie no i specjalistyczne mleko na receptę w późniejszym czasie. Wyglądał nieładnie 😔

Pojawiły się wzdęcia po rozmowie z położna rano 5 kropli biogai na wieczór 5 Espumisan mega poprawa jak narazie no ale mała je coraz więcej więc to normalne że takie wzdęcia beda się powtarzac ale przy mleku. Piersi tez już miala wzdecia i położna mi mowila że to normalne

Pojawiły się wzdęcia po rozmowie z położna rano 5 kropli biogai na wieczór 5 Espumisan mega poprawa jak narazie no ale mała je coraz więcej więc to normalne że takie wzdęcia beda się powtarzac ale przy mleku. Piersi tez już miala wzdecia i położna mi mowila że to normalne
Ja też słyszałam od lekarza wychodząc ze szpitala z malutką, że to jest normalne. Tak się może dziać nie u każdego dziecka. Espumisan można dawać chyba też zapobiegawczo, codziennie podajesz?

Dziewczyny możecie polecić jakiś syrop na kaszel? Synowi przeszła tą grypa, ale mnie smyra w gardle i coraz częściej kaszle. Macie może coś sprawdzonego?

U nas nie ma wzdęć totalnie już też dajemy i biogaia i espumisan prawie do każdego karmienia i delicol do każdej butli jednak córeczka pomimo tego że puszcza bączki bardzo śmierdzące to kupki teraz nam nie robi od 2 dni. Ostatnio zrobiła po 3 dniach ale normalną rzadką papkowatą nie było to żadne zatwardzenie czy coś…. Na szczęście nie płacze z tego powodu a brzuszek jest miękki ale czasami widzę że się wkurza przy puszczaniu bączka. Zastanawiam się czy to jest normalne? Moja córka od 1 dnia życia dostawała mm najpierw PRENAN bo urodziła się 36+5 i dostawała mleko wczesniaczek a teraz już w domu od 2 tygodni dostaje NAN OPTI PRO PLUS 1 i się zastanawiam czy może to nie przez to mleko nagle ten taki skok ze kupka co kilka dni :(. Jednak wcześniej totalnie to mleko nie przeszkadzało i były 2-3 na dzień a wcześniej na PRENAN były 5-6 razy dziennie 🙈 a potem jedna była po 3 dniach a teraz od dwóch dni nic same bączki puszcza 😢

A wy jakie mm stosujecie?

reklama
Ja też słyszałam od lekarza wychodząc ze szpitala z malutką, że to jest normalne. Tak się może dziać nie u każdego dziecka. Espumisan można dawać chyba też zapobiegawczo, codziennie podajesz?
tak ja też słyszałam, że można dawać zapobiegawczo nawet do każdego karmienia dlatego podaje mojej córce 5 kropel przed karmieniem z piersi do buźki a jak butla to do mleczka dodaje to samo delicol

Do góry