reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2025

Ja właśnie chciałabym mieć większość już kupione bo mam tendencję do siedzenia i myślenia i zastanawiania się co jeszcze kupić i co potrzebuje 😅 a tak bym miała już spokojną głowę. Właśnie ja ostatnio o avencie słyszałam że z nich przecieka…
Chodzę na szkołę rodzenia i to do przyszpitalnej, a mój szpital jest w jakimś top 5 szpitali do porodu, no i położne też są nastawione na kp więc o to akurat jestem spokojna ☺️ tylko nie wiem co z tą butelką 😅 może poczekam do soboty i faktycznie też spytam położnej
To nie tylko ty masz taką tendencję. Raczej wszystkie ją mamy 🙈 i na tym często zerują producenci. Potem dziewczyny próbują sprzedawać na grupach cuda bo zakupiły już w połowie ciąży a okazały się bez sensu (producent przecież twierdził, że są niezbędne)

Ja kupiłam mniej więcej to co wy wypisałyście.
Mam też jeszcze coś w koszyku Allegro, bo ciągle coś wpada do głowy i zbieram na kolejne przesyłki Smart 😅 proszki to kupiłam chyba w 5mscu...
Do tego jeszcze poduszka do karmienia i termoforek z pestek wiśni, ale jeśli macie jakieś kompresy to nie wiem czy jest sens.
Nie mam jeszcze aspiratora i termometra, bo ciągle się waham. No i laktator też w koszyku, bo kusi, ale jednak dobiorę na 100% po porodzie.

reklama
To nie tylko ty masz taką tendencję. Raczej wszystkie ją mamy 🙈 i na tym często zerują producenci. Potem dziewczyny próbują sprzedawać na grupach cuda bo zakupiły już w połowie ciąży a okazały się bez sensu (producent przecież twierdził, że są niezbędne)

Ja kupiłam mniej więcej to co wy wypisałyście.
Mam też jeszcze coś w koszyku Allegro, bo ciągle coś wpada do głowy i zbieram na kolejne przesyłki Smart 😅 proszki to kupiłam chyba w 5mscu...
Do tego jeszcze poduszka do karmienia i termoforek z pestek wiśni, ale jeśli macie jakieś kompresy to nie wiem czy jest sens.
Nie mam jeszcze aspiratora i termometra, bo ciągle się waham. No i laktator też w koszyku, bo kusi, ale jednak dobiorę na 100% po porodzie.
Oj no te zakupy to jest masakra… ja już kompletuję tą wyprawkę powoli od 3 miesiąca, na raz to bym chyba zbankrutowała 😭
Ja płyny to trafiłam na wyprzedaży w rossmanie za 10zl za butelkę więc na razie spokój 🤣 poduszkę dostałam w prezencie
Aspirator kupiłam Katarek do odkurzacza, a termometr jakiś że można i do ucha i do czoła, ale jakiś noname. Laktator to mi spędzał sen z powiek 🤣🤣 ale zamówiłam z lansinoh muszlowy, była mega promka że podwójny wyszedł za niecałe 300zl. Jeszcze nie używałam ale wygląda na łatwy w obsłudze, no i myślę że jest porządny, fajnie wykonany

Oj no te zakupy to jest masakra… ja już kompletuję tą wyprawkę powoli od 3 miesiąca, na raz to bym chyba zbankrutowała 😭
Ja płyny to trafiłam na wyprzedaży w rossmanie za 10zl za butelkę więc na razie spokój 🤣 poduszkę dostałam w prezencie
Aspirator kupiłam Katarek do odkurzacza, a termometr jakiś że można i do ucha i do czoła, ale jakiś noname. Laktator to mi spędzał sen z powiek 🤣🤣 ale zamówiłam z lansinoh muszlowy, była mega promka że podwójny wyszedł za niecałe 300zl. Jeszcze nie używałam ale wygląda na łatwy w obsłudze, no i myślę że jest porządny, fajnie wykonany
Ja laktatory oglądałam i przeczytałam całe internetu na ich temat, ale opinie innych mają niewielkie znaczenie bo muszę mieć reduktory ze względu na małe piersi i brodawki. A nie wszystkie mają tą opcję, niektóre są wręcz stworzone tylko do wielkich laktacyjnych cudów, których ja nie mam 😁
Druga sprawa, że nie planuje odciągać, tylko okazjonalnie, w razie czego. Liczę że laktacja rozwinie się książkowo, będę pilnować w szpitalu, żeby w te 2 pierwsze godziny przystawić i nie dokarmiać. Mam nadzieję, że to wystarczy.
Muszlowe mnie urzekły, ale tak jak porozmawiałam ze swoją rozsądną częścią mózgu to nie jest mi kompletnie potrzebny.
Dzisiaj oglądam znowu śmietniki na pieluszki, ale to chyba przez to, że to co konieczne już mam a rządza kupowania nie wygasła.

Ja sama się zastanawiam co warto 😅 właśnie też robię zamówienie
Nie chcę za dużo kupować. Narazie mam w koszyku witaminę D, paracetamol w kropelkach, kompresy jałowe i niejalowe, majtki 6szt, podkłady z belli 2 paczki, waciki, podkłady higieniczne, lanolina do piersi, wkładki laktacyjne, sól fizjologiczną, ręczniki bawełniane, patyczki higieniczne
No i tak dodatkowo przy okazji mam mydełko do odplamiania, olej ze słodkich migdałów, papier nawilżany, kozieradkę, magnez, mgiełke nawilżająca do twarzy, **********, woreczki do pokarmu i termometr do wody
Pytałam położnej na szkole rodzenia o tantum rose to odradzała, mówiła że najlepiej po prostu myć tym czym myjemy teraz, bezsensu wprowadzać jakieś nowości. O piance ginexid się naczytałam że przez mentol podrażnia. Chciałam kompresy multimam ale slyszalam ze bez sensu, ze tak samo jak lanolina, no i ja sobie szybciej zamówiłam takie żelowe kompresy z temu.
Chętnie się dowiem co Ty zamawiasz 😁
Jeszcze chyba Linomag, miękki papier toaletowy, waciki kosmetyczne kwadratowe i nawilżające chusteczki dla dzieci

Dziewczyny a jakie macie butelki? Byłam pewna że kupię avent ale ostatnio widzę same negatywne opinie. Fajnie wygląda lovi mamafeel ale droga jest 😅 teraz widzę na gemini butelka lovi medical 2 za 30 zł i kusi mnie ta okazja 🤣 Chciałabym karmić piersią, ale wiadomo może być różnie dlatego chciałabym coś kupić
Ja nastawiam się bardziej na KP, ale mam jedną mała butelkę i smoczek marki NUK. Używałam tej firmy dla dwójki mojej starszych dzieci i bez problemu akceptowali. Powiem szczerze, że teraz nawet nie porównywałam i wybrałam tą firmę bo mi się sprawdziła, ale ponad 10 lat temu jak szukałam to były opinie że ma anatomiczny kształt smoczka układający się podobnie do sutka podczas karmienia KP.

Ja sama się zastanawiam co warto 😅 właśnie też robię zamówienie
Nie chcę za dużo kupować. Narazie mam w koszyku witaminę D, paracetamol w kropelkach, kompresy jałowe i niejalowe, majtki 6szt, podkłady z belli 2 paczki, waciki, podkłady higieniczne, lanolina do piersi, wkładki laktacyjne, sól fizjologiczną, ręczniki bawełniane, patyczki higieniczne
No i tak dodatkowo przy okazji mam mydełko do odplamiania, olej ze słodkich migdałów, papier nawilżany, kozieradkę, magnez, mgiełke nawilżająca do twarzy, **********, woreczki do pokarmu i termometr do wody
Pytałam położnej na szkole rodzenia o tantum rose to odradzała, mówiła że najlepiej po prostu myć tym czym myjemy teraz, bezsensu wprowadzać jakieś nowości. O piance ginexid się naczytałam że przez mentol podrażnia. Chciałam kompresy multimam ale slyszalam ze bez sensu, ze tak samo jak lanolina, no i ja sobie szybciej zamówiłam takie żelowe kompresy z temu.
Chętnie się dowiem co Ty zamawiasz 😁
Taka polecajka aby wszystko co możesz kupić poza apteka, całą część higieniczną wyprawki posprawdzać cenowo na allegro w drogeriach. Dla przykładu lanolina lansinoh w każdej aptece jest prawie 20zł droższa niż na allegro.

Do góry