reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ja też po "burzliwej" wizycie... Na usg pecherzyk widac, lekarz mnie uspokajal i dla mojego swietego spokoju kazal zrobic bete, ktora pokazala 4tydzien z malym hakiem.
Caly problem z ustaleniem u mnie wieku ciazy polega na tym, ze po zakonczeniu brania antykoncepcji nie odczekalam do stabilizacji cyklu... Wszystko sie poprzesuwalo no i teraz mam tylko stresy przez to... ;(
Kolejna wizyta 28.12. I od jutra zalecenie L4
A to nie określił ci tygodnia ciazy po zmierzeniu pęcherzyka? A to l4 masz ze względu na jakieś zagrożenia? W pracy już wiedzą?

reklama
Witam dziewczyny:happy:
Ja u lekarza byłam w poniedziałek i było widać tylko pęcherzyk ciążowy.
Idę w następną środę i wtedy powinniśmy zobaczyć zarodek.
Dla pewności powtórzyłam dziś betę, pięknie przyrasta więc jestem spokojniejsza.
Robiłam też podstawowe badania zlecone przez lekarza: glukoza, tsh, toksoplazmoza, mocz, morfologia.
Co do objawów, to od samego początku czuję się jakbym była przeziębiona, lekarz mówił że to normalna sprawa.
I od kilku dni też mam problemy z wypróżnianiem, ale to też podobno się zdarza w ciąży.
Pozdrawiam :happy:
Który jesteś tydzien? Mi dzisiaj nie kazali żadnych badań robic na następną wizytę. Pewnie w styczniu odbrauja mnie ta przyjemnością

A to nie określił ci tygodnia ciazy po zmierzeniu pęcherzyka? A to l4 masz ze względu na jakieś zagrożenia? W pracy już wiedzą?
Okreslil na 10-14 dni... i w sumie to by sie zgadzało.
Mam prace przy ksiazkach wiec jest sporo dzwigania, kurzu, halasu... Typowa praca na hali przy produkcji.

Co ile badać betę? Planuje pójść jutro i w poniedziałek, myślałam też zrobić progesteron ponieważ pierwsze dziecko straciliśmy w 7 tygodniu i boję się że sytuacja się powtórzy. Czy robić jeszcze jakieś dodatkowe badania?

Okreslil na 10-14 dni... i w sumie to by sie zgadzało.
Mam prace przy ksiazkach wiec jest sporo dzwigania, kurzu, halasu... Typowa praca na hali przy produkcji.
Oby przy następnej wizycie wszystko się wyjaśniło i nie było tak burzliwie A wzruszajaco [emoji4] to od jutra odpoczywasz i urlopujesz [emoji6]

Co ile badać betę? Planuje pójść jutro i w poniedziałek, myślałam też zrobić progesteron ponieważ pierwsze dziecko straciliśmy w 7 tygodniu i boję się że sytuacja się powtórzy. Czy robić jeszcze jakieś dodatkowe badania?
Mi lekarza na pierwszą wizytę kazał już zrobić badanie ogóle moczu, morfologię i poziom glukozy (tej zwykłej), dla swojego święto spokoju powtórzę jeszcze betę i progesteron... Ogólnie betę bada się minimum 2 razy, najlepiej w odstępie 48h (przynajmniej tak mi tlumaczono), ale można też zrobić w odstępach 72h

reklama
Mi lekarza na pierwszą wizytę kazał już zrobić badanie ogóle moczu, morfologię i poziom glukozy (tej zwykłej), dla swojego święto spokoju powtórzę jeszcze betę i progesteron... Ogólnie betę bada się minimum 2 razy, najlepiej w odstępie 48h (przynajmniej tak mi tlumaczono), ale można też zrobić w odstępach 72h
Dziekuje za odpowiedz. Zrobię w piątek i poniedziałek :)

Do góry