A to nie określił ci tygodnia ciazy po zmierzeniu pęcherzyka? A to l4 masz ze względu na jakieś zagrożenia? W pracy już wiedzą?Ja też po "burzliwej" wizycie... Na usg pecherzyk widac, lekarz mnie uspokajal i dla mojego swietego spokoju kazal zrobic bete, ktora pokazala 4tydzien z malym hakiem.
Caly problem z ustaleniem u mnie wieku ciazy polega na tym, ze po zakonczeniu brania antykoncepcji nie odczekalam do stabilizacji cyklu... Wszystko sie poprzesuwalo no i teraz mam tylko stresy przez to... ;(
Kolejna wizyta 28.12. I od jutra zalecenie L4
reklama
Który jesteś tydzien? Mi dzisiaj nie kazali żadnych badań robic na następną wizytę. Pewnie w styczniu odbrauja mnie ta przyjemnościąWitam dziewczyny
Ja u lekarza byłam w poniedziałek i było widać tylko pęcherzyk ciążowy.
Idę w następną środę i wtedy powinniśmy zobaczyć zarodek.
Dla pewności powtórzyłam dziś betę, pięknie przyrasta więc jestem spokojniejsza.
Robiłam też podstawowe badania zlecone przez lekarza: glukoza, tsh, toksoplazmoza, mocz, morfologia.
Co do objawów, to od samego początku czuję się jakbym była przeziębiona, lekarz mówił że to normalna sprawa.
I od kilku dni też mam problemy z wypróżnianiem, ale to też podobno się zdarza w ciąży.
Pozdrawiam
I jak kustronka po wizycie??Dlatego ja, z językiem na brodzie, jak skonczę pracę po 18, to na 18:40 muszę dojechać na swoją wizytę. Ominie mnie poczekalniowy stres bo będę radośnie przeciskać się przez krakowskie korki! [emoji23]
Carenik
Fanka BB :)
Okreslil na 10-14 dni... i w sumie to by sie zgadzało.A to nie określił ci tygodnia ciazy po zmierzeniu pęcherzyka? A to l4 masz ze względu na jakieś zagrożenia? W pracy już wiedzą?
Mam prace przy ksiazkach wiec jest sporo dzwigania, kurzu, halasu... Typowa praca na hali przy produkcji.
Limonkaaa88
Ja też dostalam zestaw badań do wykonania mam je zrobić za dwa lub trzy tygodnie i przynieść na wizytę w styczniu
Oby przy następnej wizycie wszystko się wyjaśniło i nie było tak burzliwie A wzruszajaco [emoji4] to od jutra odpoczywasz i urlopujesz [emoji6]Okreslil na 10-14 dni... i w sumie to by sie zgadzało.
Mam prace przy ksiazkach wiec jest sporo dzwigania, kurzu, halasu... Typowa praca na hali przy produkcji.
Carenik
Taaak. Zajmuje sie tylko rzeczami przyjemnymi.Oby przy następnej wizycie wszystko się wyjaśniło i nie było tak burzliwie A wzruszajaco [emoji4] to od jutra odpoczywasz i urlopujesz [emoji6]
Spina
Mi lekarza na pierwszą wizytę kazał już zrobić badanie ogóle moczu, morfologię i poziom glukozy (tej zwykłej), dla swojego święto spokoju powtórzę jeszcze betę i progesteron... Ogólnie betę bada się minimum 2 razy, najlepiej w odstępie 48h (przynajmniej tak mi tlumaczono), ale można też zrobić w odstępach 72hCo ile badać betę? Planuje pójść jutro i w poniedziałek, myślałam też zrobić progesteron ponieważ pierwsze dziecko straciliśmy w 7 tygodniu i boję się że sytuacja się powtórzy. Czy robić jeszcze jakieś dodatkowe badania?
reklama
Dziekuje za odpowiedz. Zrobię w piątek i poniedziałekMi lekarza na pierwszą wizytę kazał już zrobić badanie ogóle moczu, morfologię i poziom glukozy (tej zwykłej), dla swojego święto spokoju powtórzę jeszcze betę i progesteron... Ogólnie betę bada się minimum 2 razy, najlepiej w odstępie 48h (przynajmniej tak mi tlumaczono), ale można też zrobić w odstępach 72h