reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ja też po "burzliwej" wizycie... Na usg pecherzyk widac, lekarz mnie uspokajal i dla mojego swietego spokoju kazal zrobic bete, ktora pokazala 4tydzien z malym hakiem.
Caly problem z ustaleniem u mnie wieku ciazy polega na tym, ze po zakonczeniu brania antykoncepcji nie odczekalam do stabilizacji cyklu... Wszystko sie poprzesuwalo no i teraz mam tylko stresy przez to... ;(
Kolejna wizyta 28.12. I od jutra zalecenie L4
A to nie określił ci tygodnia ciazy po zmierzeniu pęcherzyka? A to l4 masz ze względu na jakieś zagrożenia? W pracy już wiedzą?

reklama
Witam dziewczyny:happy:
Ja u lekarza byłam w poniedziałek i było widać tylko pęcherzyk ciążowy.
Idę w następną środę i wtedy powinniśmy zobaczyć zarodek.
Dla pewności powtórzyłam dziś betę, pięknie przyrasta więc jestem spokojniejsza.
Robiłam też podstawowe badania zlecone przez lekarza: glukoza, tsh, toksoplazmoza, mocz, morfologia.
Co do objawów, to od samego początku czuję się jakbym była przeziębiona, lekarz mówił że to normalna sprawa.
I od kilku dni też mam problemy z wypróżnianiem, ale to też podobno się zdarza w ciąży.
Pozdrawiam :happy:
Który jesteś tydzien? Mi dzisiaj nie kazali żadnych badań robic na następną wizytę. Pewnie w styczniu odbrauja mnie ta przyjemnością

A to nie określił ci tygodnia ciazy po zmierzeniu pęcherzyka? A to l4 masz ze względu na jakieś zagrożenia? W pracy już wiedzą?
Okreslil na 10-14 dni... i w sumie to by sie zgadzało.
Mam prace przy ksiazkach wiec jest sporo dzwigania, kurzu, halasu... Typowa praca na hali przy produkcji.

Co ile badać betę? Planuje pójść jutro i w poniedziałek, myślałam też zrobić progesteron ponieważ pierwsze dziecko straciliśmy w 7 tygodniu i boję się że sytuacja się powtórzy. Czy robić jeszcze jakieś dodatkowe badania?

Okreslil na 10-14 dni... i w sumie to by sie zgadzało.
Mam prace przy ksiazkach wiec jest sporo dzwigania, kurzu, halasu... Typowa praca na hali przy produkcji.
Oby przy następnej wizycie wszystko się wyjaśniło i nie było tak burzliwie A wzruszajaco [emoji4] to od jutra odpoczywasz i urlopujesz [emoji6]

Co ile badać betę? Planuje pójść jutro i w poniedziałek, myślałam też zrobić progesteron ponieważ pierwsze dziecko straciliśmy w 7 tygodniu i boję się że sytuacja się powtórzy. Czy robić jeszcze jakieś dodatkowe badania?
Mi lekarza na pierwszą wizytę kazał już zrobić badanie ogóle moczu, morfologię i poziom glukozy (tej zwykłej), dla swojego święto spokoju powtórzę jeszcze betę i progesteron... Ogólnie betę bada się minimum 2 razy, najlepiej w odstępie 48h (przynajmniej tak mi tlumaczono), ale można też zrobić w odstępach 72h

reklama
Mi lekarza na pierwszą wizytę kazał już zrobić badanie ogóle moczu, morfologię i poziom glukozy (tej zwykłej), dla swojego święto spokoju powtórzę jeszcze betę i progesteron... Ogólnie betę bada się minimum 2 razy, najlepiej w odstępie 48h (przynajmniej tak mi tlumaczono), ale można też zrobić w odstępach 72h
Dziekuje za odpowiedz. Zrobię w piątek i poniedziałek :)

Do góry