reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Cześć dziewczyny, gratulacje dla wszystkich przyszłych mam! Dołączam do sierpniówek. Tydzien temu zrobiłam pierwszy test i wyszedł negatywny, ale wczoraj zrobiłam drugi i wyszedł pozytywny. Mąż jeszcze nic nie wie, nie wiem jak mu to fajnie oświadczyć, może jakaś koszulka z napisem pod choinkę?

reklama
Ja to nie dałabym rady tak trzymać długo w tajemnicy przed mężem :) razem wyczekiwalismy dziecka więc chciałam powiedzieć mu najszybciej jak się tylko dowiedziałam ;)

Ja to nie dałabym rady tak trzymać długo w tajemnicy przed mężem :) razem wyczekiwalismy dziecka więc chciałam powiedzieć mu najszybciej jak się tylko dowiedziałam ;)
Ja mialam planowalam zanim zaszlam ze jak to sie stanie to mu jakos super powiem. A jak przyszlo co do czego to wlecialam z testem i mu zwyczajnie powiedzialam [emoji23]

Mamy też córcię 4letnią, a że jest na nogach od 8 do 22 to jakoś od wczoraj okazji nie było :) Mówiłam mu tylko o tym negatywnym a on "Wiedziałem"... To się zdziwi trochę ;)

Hej :) Mam termin na 3 sierpnia. To moja 4 ciąża. Jestem po 3 cesarkach. Mamy synka i dwie córeczki. Dzieciaczki rodzilam co 2 lata. Chcemy miec dużą rodzinę ale nie będę juz ryzykować piątej cesarki. Planujemy zostać rodziną zastępczą. Jeśli w brzuszku mam dziewczynkę to dostanie na imie Anna(bardzo spodobała nam się Ania z Krainy Lodu) albo Bożenka, a jeśli chlopca to możliwe ze dostanie na imie Leon. Sprawa do przemyślenia jeszcze :)

Ja mialam planowalam zanim zaszlam ze jak to sie stanie to mu jakos super powiem. A jak przyszlo co do czego to wlecialam z testem i mu zwyczajnie powiedzialam [emoji23]
A myślisz że jak u mnie było? Dzwoniłam do męża kiedu będzie w domu bo tak czekałam on mówi że zdziwiło go to bo nigdy nie dzwonie, wchodzi do mieszkania i pierwsze co"jestes w ciąży! " hahha ja szok i że taaaak hehehe i płakałam potem ze szczęścia hehe

Haha dobre jestesmy :-D
Moj myslal ze go wkrecam...
A myślisz że jak u mnie było? Dzwoniłam do męża kiedu będzie w domu bo tak czekałam on mówi że zdziwiło go to bo nigdy nie dzwonie, wchodzi do mieszkania i pierwsze co"jestes w ciąży! " hahha ja szok i że taaaak hehehe i płakałam potem ze szczęścia hehe

Mój mąż razem ze mną analizował pierwszy test na którym był tylko cień kreski. Namówiłam go, żeby pojechać na betę chociaż oboje myśleliśmy, ze to fałszywy alarm. Potem razem odczytaliśmy wynik :) ja bym chyba 5 minut nie wytrzymała bez poinformowania go :) jak na razie o ciąży nie wie jeszcze nikrlt inny :)
A z innych tematów to dojechała do mnie przesyłka z Composita Mama DHA i balsamem Palmers. Stosujecie już coś przeciwko rozstępom?

Mój mąż razem ze mną analizował pierwszy test na którym był tylko cień kreski. Namówiłam go, żeby pojechać na betę chociaż oboje myśleliśmy, ze to fałszywy alarm. Potem razem odczytaliśmy wynik :) ja bym chyba 5 minut nie wytrzymała bez poinformowania go :) jak na razie o ciąży nie wie jeszcze nikrlt inny :)
A z innych tematów to dojechała do mnie przesyłka z Composita Mama DHA i balsamem Palmers. Stosujecie już coś przeciwko rozstępom?
Ja tak oliwke bambino od wczoraj i zamierzam stosować dwa razy dziennie. Tak planowałam i lekarz mnie utwierdzil w tym że zwykłą oliwka także zobaczymy coo z tego będzie :) mam skończyć folik a potem będę brała mama dha :)

reklama
Cześć dziewczyny, gratulacje dla wszystkich przyszłych mam! Dołączam do sierpniówek. Tydzien temu zrobiłam pierwszy test i wyszedł negatywny, ale wczoraj zrobiłam drugi i wyszedł pozytywny. Mąż jeszcze nic nie wie, nie wiem jak mu to fajnie oświadczyć, może jakaś koszulka z napisem pod choinkę?
To w tym samym dniu robiłyśmy test :) za pierwszym razem przygotowałam malutkie ubranka, gryzak, test oraz literki takie do przypinania i ułożyłam z nich napis"nie mogę się doczekać jak cię zobaczę tatusiu". Całość włożona była w górna szufladę w komodzie, i kazałam mu coś z niej podać. Mina bezcenna:) niestety w 7 tygodniu straciłam ciążę. Wczoraj zapakowałam sam test jako prezencik i powiesiłam na choince;D dziś musiałam powtarzać 2 razy bo nie mógł uwierzyć :):)

Do góry