reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Chciałam mieć więcej niż jedno dziecko, nie ważne czy za rok czy pięć :) Pewnie będzie ciężko na początku ale podobno życie nam daje tyle ile zdołamy udźwignąć, jestem dobrej myśli:)

Podobno najlepsza różnica wieku między dziećmi to rok [emoji6]
Dla mamy może niekoniecznie [emoji38]
Przyznam się szczerze że ja mam tak złe wspomnienia swojego "urlopu" macierzynskiego, tak mi młody dawał popalić, tak sobie ja z tym wszystkim nie radziłam, nie miałam pomocy z rodziny, że dopadł mnie jeden wielki roczny baby blues. Do pracy wróciłam równe 12 miesięcy po porodzie i ani nie chciałam słyszeć o zaległym urlopie do wykorzystania! Właściwie na drugie dziecko się zdecydowaliśmy bo nasz syn zaczyna być zbyt rozwydrzony i rozpieszczony. A nie chcemy takiego pępka świata wychować, także ten.. Pocieszam się że z drugim dzieckiem już jest lepiej. I na spokojniej się podchodzi do tego drugiego macierzyństwa bo człowiek wie czego i kiedy się spodziewać ;)

reklama
Hej dziewczyny!
Mnie meczyl wzdety brzuch do dzisiejszego poranku. Posiedzialam na tronie troche dluzej i uga nie do opisania. Taka lekkosc w srodku od razu poczulam ;)
A wlasnie... mam taki nieelegancki temat. Macie zaparcia? Ja tak. Odkad jestem w ciazy zdecydowanie rzadziej sie wyprozniam :huh:
Poinformowalam dzis dyrekcje i bylam bardzo pozytywnie zaskoczona ich reakcja. Dobrze ze mam to juz za soba :rofl:

Ja mam wizytę w przyszly czwartek ale pewnie za szybko na serduszko jeszcze. Nic w pracy nie mowię. Zostałam już u szefostwa wstawiona w zakładkę " nie będzie już nigdy w ciązy" i strasznie się boję powiedzieć ze stało się inaczej. Zazdroszcze wam dziewczyny że już jesteście po wizycie ! :)

Ja już po wizycie. Wszystko ok. Termin zostaje na 7.08. Wielkość wszystko odpowiada ostatniej miesiaczce czyli 6plus1. Serduszko bije [emoji7][emoji2956] Mam zalecony acard i duphaston ze względu na słabsze początki w poprzednich ciazach. Kolejną wizyta 3.01
Super :) ale Ci fajnie że masz wcześniej wizytę :)

Ja póki co nie mam zaparć, nic się u mnie nie zmieniło, na razie żadnego problemu ;)

cześć dziewczyny ja mam wizytę na 20.12 i z niecierpliwością czekam, nikt nie wie oprócz narzeczonego ;] i nie wiem jak mam resztę poinformować o tym, macie jakieś doświadczenia?

Zazdroszczę Wam tych wizyt serduszkowych ja muszę czekać aż do 3 stycznia, ja nie zamierzam powiedzieć w pracy wcześniej niż po pierwszym trymestrze nie widzę wcześniej sensu :) ale to jeszcze sporo czasu ;) mnie jakoś wzdęcia ostatnio męczą :/ ale tak to też mi nic nie dolega więc boje się, że coś jest nie tak nie umiem jakoś myśleć dobrze :/

To sporo wizyt czeka nas 20.12 :) ale fajnie.

Mnie tez mecza wzdecia i caly czas chce mi sie pic. Pozatym mam potrzebe jedzenia jajek. Nie wiem taką ogromna

Ja też po "burzliwej" wizycie... Na usg pecherzyk widac, lekarz mnie uspokajal i dla mojego swietego spokoju kazal zrobic bete, ktora pokazala 4tydzien z malym hakiem.
Caly problem z ustaleniem u mnie wieku ciazy polega na tym, ze po zakonczeniu brania antykoncepcji nie odczekalam do stabilizacji cyklu... Wszystko sie poprzesuwalo no i teraz mam tylko stresy przez to... ;(
Kolejna wizyta 28.12. I od jutra zalecenie L4

reklama
Witam dziewczyny:happy:
Ja u lekarza byłam w poniedziałek i było widać tylko pęcherzyk ciążowy.
Idę w następną środę i wtedy powinniśmy zobaczyć zarodek.
Dla pewności powtórzyłam dziś betę, pięknie przyrasta więc jestem spokojniejsza.
Robiłam też podstawowe badania zlecone przez lekarza: glukoza, tsh, toksoplazmoza, mocz, morfologia.
Co do objawów, to od samego początku czuję się jakbym była przeziębiona, lekarz mówił że to normalna sprawa.
I od kilku dni też mam problemy z wypróżnianiem, ale to też podobno się zdarza w ciąży.
Pozdrawiam :happy:

Do góry