reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Mój lekarz zleca badania na drugiej wizycie kiedy jest już zarodek z serduszkiem :)
Dlatego się zastanawiam czy wykonywać teraz czy dopiero po wizycie, bo pierwszą ciążę straciłam, a tak jak będę mieć badania+wyniki i może będzie już prowadzić mnie tak żeby sytuacja się nie powtórzyła. Dziś zrobiłam test, 5 tydzień.

Ja też już jestem po pierwszych badaniach. Bylam w zeszlym tygodniu. Poszłam szybciej bo plamilam. Na usg w sumie było widać tylko pecherzyk z cialkiem żółtym i Pani doktor ocenila wiek ciazy na 6 t. Dostalam skierowanie na badania i kolejna wizytę mam 02.01. Powiem Wam że sprawdza się to że jak się jest kolejny raz w ciazy to się podchodzi do wszystkiego bardziej na luzie:)

Dlatego się zastanawiam czy wykonywać teraz czy dopiero po wizycie, bo pierwszą ciążę straciłam, a tak jak będę mieć badania+wyniki i może będzie już prowadzić mnie tak żeby sytuacja się nie powtórzyła. Dziś zrobiłam test, 5 tydzień.
To ja bym tylko betę i progesteron zrobiła, ja na pierwszej wizycie będę w 7tc

Ostatnia edycja:
Ja też już jestem po pierwszych badaniach. Bylam w zeszlym tygodniu. Poszłam szybciej bo plamilam. Na usg w sumie było widać tylko pecherzyk z cialkiem żółtym i Pani doktor ocenila wiek ciazy na 6 t. Dostalam skierowanie na badania i kolejna wizytę mam 02.01. Powiem Wam że sprawdza się to że jak się jest kolejny raz w ciazy to się podchodzi do wszystkiego bardziej na luzie:)
A ja mam na odwrot...[emoji849]

Ja też już jestem po wizycie, wszystko książkowo. Jest mała fasolka albo fasolek, serduszko już bije. Dostałam swoją książeczkę do prowadzenia ciąży, kolejna wizytę mam za 4 tygodnie a przed nią muszę zrobić cały szereg badań, łącznie z wirusami itp.

Byłam na USG i ciąża młodsza niż z OM 6t0d. Był pęcherzyk i jakieś ciałko (tak lekarz określił nieczule moje dziecię). Progesteron 11, więc duphaston 3x2, luteina 2x2 i clexane - mam trombofilię. Dodatkowo TSH wywaliło mi 4,26 więc euthyrox 225 biorę. Miejmy nadzieję, że 27 grudnia zobaczę już serduszko :)

Oczywiście strsuję się, że w 6 dniu nic więcej nie było, ale może tak niby być...

reklama
Byłam na USG i ciąża młodsza niż z OM 6t0d. Był pęcherzyk i jakieś ciałko (tak lekarz określił nieczule moje dziecię). Progesteron 11, więc duphaston 3x2, luteina 2x2 i clexane - mam trombofilię. Dodatkowo TSH wywaliło mi 4,26 więc euthyrox 225 biorę. Miejmy nadzieję, że 27 grudnia zobaczę już serduszko :)

Oczywiście strsuję się, że w 6 dniu nic więcej nie było, ale może tak niby być...
A który tydzień masz według ostatniej miesiączki ? Mi znowu TSH bardzo leci w dół mam bardzo poniżej normy a miałam niedoczynność, tez biorę zastrzyki :/

Do góry