Ostatnie zmiany: 28 czerwca 2019

reklama

reklama

Ekspresowy tort malinowy

Ten tort jest piękny i niebiańsko pyszny, a co najważniejsze - naprawdę łatwy do przygotowania.

To pyszna, malinowa pianka, którą możesz podać jako tort - na samodzielnie upieczonym biszkopcie, kruchym cieście lub kupionych biszkoptach lub deser – wlewając masę do szklanych czarek.

Składniki:

  • 70 dag twarogu (trzykrotnie mielonego)
  • 30 dag malin (mrożonych lub świeżych)
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • 1,5 szklanki śmietany kremówki
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • cukier waniliowy (wanilinowy)

Sposób przygotowania:

Rozmrożone maliny zmiksuj z 2/3 szklanki cukru pudru, dodaj cukier waniliowy.

6 łyżeczek żelatyny namocz – kiedy stężeje, rozpuść podgrzewając.

Śmietanę ubij na sztywno. Połącz z ostudzoną żelatyną, twarogiem i musem malinowym.

Tężejącą masę wylej na biszkopt, kruche ciasto, biszkopty lub rozlej do szklanych pucharków (np. na biszkopty – jaki to piękny deser!) i wstaw do lodówki na noc. Możesz zalać galaretką, ozdobić malinami czy bitą śmietaną. Smacznego!

Sprawdź inne nasze przepisy:

Śniadania

Zupy

Drugie dania

Desery 

Kolacje

 

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją: