reklama
reklama
Ekspresowy tort malinowy
Ten tort jest piękny i niebiańsko pyszny, a co najważniejsze - naprawdę łatwy do przygotowania.
To pyszna, malinowa pianka, którą możesz podać jako tort - na samodzielnie upieczonym biszkopcie, kruchym cieście lub kupionych biszkoptach lub deser – wlewając masę do szklanych czarek.
Składniki:
- 70 dag twarogu (trzykrotnie mielonego)
- 30 dag malin (mrożonych lub świeżych)
- 2/3 szklanki cukru pudru
- 1,5 szklanki śmietany kremówki
- 6 łyżeczek żelatyny
- cukier waniliowy (wanilinowy)
Sposób przygotowania:
Rozmrożone maliny zmiksuj z 2/3 szklanki cukru pudru, dodaj cukier waniliowy.
6 łyżeczek żelatyny namocz – kiedy stężeje, rozpuść podgrzewając.
Śmietanę ubij na sztywno. Połącz z ostudzoną żelatyną, twarogiem i musem malinowym.
Tężejącą masę wylej na biszkopt, kruche ciasto, biszkopty lub rozlej do szklanych pucharków (np. na biszkopty – jaki to piękny deser!) i wstaw do lodówki na noc. Możesz zalać galaretką, ozdobić malinami czy bitą śmietaną. Smacznego!
Sprawdź inne nasze przepisy: