reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Zdjęcia 4d prześliczne!! U mnie niestety żadne z dzieci nie ma takiego bo gin miał tradycyjnego dopplera, przynajmniej sprawiedliwie hihi

reklama
Dziekuje [emoji11] uspokoilas mnie juz nie panikuje. Narazie lekow nie bede brala i moze zactydzien lub dwa znow zrobie sobie wyniki. Ech a myslalam ,ze chudne w ciazy bo tak duzo warzyw jem hihi
Ale nie odstawiaj bez konsultacji z endo poczekaj na jej informacje ! Ja odstawiłam bo tak kazała Endo, ale na własną rękę szczególnie w ciąży bym się nie odważyła, lepiej żeby był wynik za niski niż nagle miał by skoczyć więc przy Hashimoto nie ryzykuj! Ty na pewno Anty-TPO czy anty-TG masz wysokie i będzie tarczyca szalała ja mam tylko niedoczynność ale przeciwciała tarczycowe oki więc u mnie to też inaczej

Ale nie odstawiaj bez konsultacji z endo poczekaj na jej informacje ! Ja odstawiłam bo tak kazała Endo, ale na własną rękę szczególnie w ciąży bym się nie odważyła, lepiej żeby był wynik za niski niż nagle miał by skoczyć więc przy Hashimoto nie ryzykuj! Ty na pewno Anty-TPO czy anty-TG masz wysokie i będzie tarczyca szalała ja mam tylko niedoczynność ale przeciwciała tarczycowe oki więc u mnie to też inaczej
Dziekuje, jutro bede dzwonic do endo.

Dziewczyny mam problem

lecze sie na niedoczynnosc tarczycy oraz hasimoto. Przed ciaza mialam caly czas wyniki tsh kolo 1 wrecz nawet ponizej 1. Bralam letrox 50.
Jak sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy mialam wynik 1,67 czyli skoczyl do gory. Zapisalam sie do endo i z ciekawosci zrobilam po tygodniu, a przed sama wizyta tsh i spadlo samo do 0,865 i mimo wszystko endo zwiekszyla mi dawke leku do 62,5 codziennie. Kontrole tsh mialam zrobic dopiero za 2 miesiace czyli koniec lutego. Dzis z ciekawosci zrobilam tsh i wyszlo 0,008 !!!!! Jestem w szoku i nie wiem co dalej. Teraz wynik wskazuje na nadczynnosc.

Czy czasem ktoras z was lub wasze znajome mialy tak?
Martwie sie, do lekarza jutro bede sie probowac dodzwonic lub nawet wbic na wizyte.
Hej. Nie martw sie tsh dodatkowk spada jak kobieta jest w ciąży. Z tego co wiem to ważne w ciąży jest też FT4 . Bierz leki jak teraz i czekaj na wizytę. I jak bedziesz sie umawiać na wizyte mów że jesteś w ciąży i sprawa pilna. ☺ jak nic musza Cie wnie trybie pilnym zapisać

Byłam u gin, 11tydz 0d wszystko ok :)

Dziewczyny mam taką nieśmiała propozycję żebyśmy może nie opisywały tutaj tych wszystkich tragicznych przypadków i czarnych scenariuszy. Wydaje mi się, że każda z nas to potem na swój sposób przeżywa, jedna może mniej ale inna już bardzo mocno. A Teraz są wskazane dobre emocje i pozytywne myślenie :)
Też miałam to zaproponować. Każda z nas potem to przeżywa i doszukuje się u siebie. Myślimy pozytywnie i tylko pozytywnie. Mi ginekolog powiedział że medycyna także w ciąży potrafi być niewytłumaczalna jeśli chodzi o pozytywne myślenie. Powiedział mi wprost że nawet jak się coś dzieje złego to pozytywne podejście matki działa wręcz cuda.Dodal także ze czasem tak jest ze leczy się ciężarna ale ona sama w to nie wierzy tylko się martwi to nawet leki nie pomogąWiara s powodzenie i pozytywne nastawienie

reklama
Do góry