reklama
paulina1994
Fanka BB :)
Ale nie odstawiaj bez konsultacji z endo poczekaj na jej informacje ! Ja odstawiłam bo tak kazała Endo, ale na własną rękę szczególnie w ciąży bym się nie odważyła, lepiej żeby był wynik za niski niż nagle miał by skoczyć więc przy Hashimoto nie ryzykuj! Ty na pewno Anty-TPO czy anty-TG masz wysokie i będzie tarczyca szalała ja mam tylko niedoczynność ale przeciwciała tarczycowe oki więc u mnie to też inaczejDziekuje [emoji11] uspokoilas mnie juz nie panikuje. Narazie lekow nie bede brala i moze zactydzien lub dwa znow zrobie sobie wyniki. Ech a myslalam ,ze chudne w ciazy bo tak duzo warzyw jem hihi
czarnaanna
Dziekuje, jutro bede dzwonic do endo.Ale nie odstawiaj bez konsultacji z endo poczekaj na jej informacje ! Ja odstawiłam bo tak kazała Endo, ale na własną rękę szczególnie w ciąży bym się nie odważyła, lepiej żeby był wynik za niski niż nagle miał by skoczyć więc przy Hashimoto nie ryzykuj! Ty na pewno Anty-TPO czy anty-TG masz wysokie i będzie tarczyca szalała ja mam tylko niedoczynność ale przeciwciała tarczycowe oki więc u mnie to też inaczej
paulina1994
Febra w nosie mi wyszła :/
paulina1994
Mój też ma tradycyjne, ale myślałam, że każdy taki nowszy sprzęt ma 3D/4D a tu widzisz :/Zdjęcia 4d prześliczne!! U mnie niestety żadne z dzieci nie ma takiego bo gin miał tradycyjnego dopplera, przynajmniej sprawiedliwie hihi
Oj tam oj tam, najważniejsze że lekarz dobrze widzi i dziecię zdroweMój też ma tradycyjne, ale myślałam, że każdy taki nowszy sprzęt ma 3D/4D a tu widzisz :/
Hej. Nie martw sie tsh dodatkowk spada jak kobieta jest w ciąży. Z tego co wiem to ważne w ciąży jest też FT4 . Bierz leki jak teraz i czekaj na wizytę. I jak bedziesz sie umawiać na wizyte mów że jesteś w ciąży i sprawa pilna. ☺ jak nic musza Cie wnie trybie pilnym zapisaćDziewczyny mam problem
lecze sie na niedoczynnosc tarczycy oraz hasimoto. Przed ciaza mialam caly czas wyniki tsh kolo 1 wrecz nawet ponizej 1. Bralam letrox 50.
Jak sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy mialam wynik 1,67 czyli skoczyl do gory. Zapisalam sie do endo i z ciekawosci zrobilam po tygodniu, a przed sama wizyta tsh i spadlo samo do 0,865 i mimo wszystko endo zwiekszyla mi dawke leku do 62,5 codziennie. Kontrole tsh mialam zrobic dopiero za 2 miesiace czyli koniec lutego. Dzis z ciekawosci zrobilam tsh i wyszlo 0,008 !!!!! Jestem w szoku i nie wiem co dalej. Teraz wynik wskazuje na nadczynnosc.
Czy czasem ktoras z was lub wasze znajome mialy tak?
Martwie sie, do lekarza jutro bede sie probowac dodzwonic lub nawet wbic na wizyte.
paulina1994
Jasne oczywiście to dla mnie priorytet, nawet myślałam żeby iść sobie na USG 3D w połowie ciąży ale w sumie szkoda mi 250 zł lepiej coś kupić za to dzieckuOj tam oj tam, najważniejsze że lekarz dobrze widzi i dziecię zdrowe
KaJa8414
Też miałam to zaproponować. Każda z nas potem to przeżywa i doszukuje się u siebie. Myślimy pozytywnie i tylko pozytywnie. Mi ginekolog powiedział że medycyna także w ciąży potrafi być niewytłumaczalna jeśli chodzi o pozytywne myślenie. Powiedział mi wprost że nawet jak się coś dzieje złego to pozytywne podejście matki działa wręcz cuda.Dodal także ze czasem tak jest ze leczy się ciężarna ale ona sama w to nie wierzy tylko się martwi to nawet leki nie pomogąWiara s powodzenie i pozytywne nastawienieByłam u gin, 11tydz 0d wszystko ok
Dziewczyny mam taką nieśmiała propozycję żebyśmy może nie opisywały tutaj tych wszystkich tragicznych przypadków i czarnych scenariuszy. Wydaje mi się, że każda z nas to potem na swój sposób przeżywa, jedna może mniej ale inna już bardzo mocno. A Teraz są wskazane dobre emocje i pozytywne myślenie
reklama
Dobra dziewczyny jak chcecie sie oderwac od zlych mysli to Wam napisze ze chwile temu dziecko postawilo mi klocka na stole.... A maz do niej mowi a co Ty tam robisz. A i byla tylko w sukience wiec doslownie klocek na stole.... Hahaha