reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

@paulina1994 Ty sie kochana nie przejmuj i nie denerwuj na zapas. Jak Cie najdzie strach to pomysl o mnie. Moje jedyne ciazowe doswiadczenie do tej pory to nasikanie na test no i dzis pobierali mi krew. I to by bylo na tyle. I wiesz co nie boje. Bedzie wszystko dobrze. Jak ostatnio szlam na polowkowe to sie balam ze sie okaze ze dziecka nie ma i nigdy nie bylo i ze bedzie dziwnie haha. A i do tego znam naprawde mnostwo dziewczyn, ktore tak maja prowadzone wszystkie swoje ciaze i maja zdrowe dzieci wiec glowa fo gory!
Może i racja nie można panikować :) kiedyś kobiety nie miały USG i musiały żyć ze świadomością, że jest w porządku :)

reklama
Paulina spokojnie, ja w poprzednich ciążach też nie robiłam badań prenatalnych. Miałam dokładne usg w 12tc i tyle. Urodziłam dwie zdrowe córeczki.
Mój brzuszek się zaokragla delikatnie.
Honey to faktycznie pipa z tej rodzinnej. Chyba pracuje za karę. Swoją drogą późno jak pierwsze usg to polowkowe. Dzwoń staraj się dostać wcześniej.

Paulina spokojnie, ja w poprzednich ciążach też nie robiłam badań prenatalnych. Miałam dokładne usg w 12tc i tyle. Urodziłam dwie zdrowe córeczki.
Mój brzuszek się zaokragla delikatnie.
Honey to faktycznie pipa z tej rodzinnej. Chyba pracuje za karę. Swoją drogą późno jak pierwsze usg to polowkowe. Dzwoń staraj się dostać wcześniej.
Dzięki :) może rzeczywiście nie potrzebnie panikuje ;)

@Spina zdjęcie z zeszłego tygodnia. Pochwalę się A co :) to już drugie w 4D, bo mój lekarz ma w swoim gabinecie taki sprzęcior i chyba co wizytę będę widzieć Dzidziolka w 4D ❤

Załączniki

• 20190122_141000.jpg
    20190122_141000.jpg
    874,2 KB · Wyświetleń: 126
Super są te ujęcia 4d.

Ja dostałam dzisiaj takie mało udane zdjęcia. Wszystko pięknie widziałam przez całe badanie, bo monitor wisiał na suficie. Cykal tych zdjęć i cykal. No, ale wybrał mało widoczne zdjęcia.

Dziewczyny mam problem

lecze sie na niedoczynnosc tarczycy oraz hasimoto. Przed ciaza mialam caly czas wyniki tsh kolo 1 wrecz nawet ponizej 1. Bralam letrox 50.
Jak sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy mialam wynik 1,67 czyli skoczyl do gory. Zapisalam sie do endo i z ciekawosci zrobilam po tygodniu, a przed sama wizyta tsh i spadlo samo do 0,865 i mimo wszystko endo zwiekszyla mi dawke leku do 62,5 codziennie. Kontrole tsh mialam zrobic dopiero za 2 miesiace czyli koniec lutego. Dzis z ciekawosci zrobilam tsh i wyszlo 0,008 !!!!! Jestem w szoku i nie wiem co dalej. Teraz wynik wskazuje na nadczynnosc.

Czy czasem ktoras z was lub wasze znajome mialy tak?
Martwie sie, do lekarza jutro bede sie probowac dodzwonic lub nawet wbic na wizyte.

Dziewczyny a ćwiczycie coś? Piszą w internetach, żeby się ćwiczyć w ciąży bo ruch potrzebny, ułatwia poród, mniejszy jest ból kręgosłupa i takie tam..

Dziewczyny a ćwiczycie coś? Piszą w internetach, żeby się ćwiczyć w ciąży bo ruch potrzebny, ułatwia poród, mniejszy jest ból kręgosłupa i takie tam..
Ja ćwiczę noszenie mojego 9 kg klocka ;) dziś mi dał tak w kość że marzę o śnie ale na 20 jeszcze muszę do lekarza jechać. Dziewczyny które są w ciazy pierwszy raz, docencie to że możecie robić to na co macie ochotę:)

reklama
Dziewczyny mam problem

lecze sie na niedoczynnosc tarczycy oraz hasimoto. Przed ciaza mialam caly czas wyniki tsh kolo 1 wrecz nawet ponizej 1. Bralam letrox 50.
Jak sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy mialam wynik 1,67 czyli skoczyl do gory. Zapisalam sie do endo i z ciekawosci zrobilam po tygodniu, a przed sama wizyta tsh i spadlo samo do 0,865 i mimo wszystko endo zwiekszyla mi dawke leku do 62,5 codziennie. Kontrole tsh mialam zrobic dopiero za 2 miesiace czyli koniec lutego. Dzis z ciekawosci zrobilam tsh i wyszlo 0,008 !!!!! Jestem w szoku i nie wiem co dalej. Teraz wynik wskazuje na nadczynnosc.

Czy czasem ktoras z was lub wasze znajome mialy tak?
Martwie sie, do lekarza jutro bede sie probowac dodzwonic lub nawet wbic na wizyte.
Ja miałam jeszcze inną sytuację pół roku przed ciążą wyszła u mnie niedoczynność tarczycy więc brałam Euthyrox 25, badanie powtarzałam co 8 tyg, wszystko super aż do listopada kiedy spało do dolnej granicy bodajże 0,0496 endo kazała odstawić euthyrox 2 tyg później dowiedziałam się o ciąży szybko zrobiłam TSH i jeszcze niższe niż poprzednio od tamtego czasu do końca grudnia utrzymuje się 0,159 nie biorę leków boje się żeby nagle w górę nie skoczyło, teraz w sobotę idę powtarzać i nie wiem czy coś się ruszy, podobno w pierwszym trymestrze to normalne bo rośnie beta-HCG co sztucznie może obniżać TSH chyba nie jest to groźne dla dziecka bo mówiłam o tym gin i byłam u Endo

Do góry