reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ja co prawda nie rodziłam ale myślę że to zbędny gadżet. Z tego względu że może skończyć się cięciem więc wtedy bezużyteczny (no chyba że na ranę po cc) ale ogólnie jak już to ja bym kupiła taki opatrunek żelowy jakby który można i podgrzewać i zamrażać i wtedy go wykorzystać do chłodzenia krocza. A później zostanie na inne stłuczenia 😃
A widzisz, ja słyszałam że nawet po cesarce jest ból krocza, mówiły mi to koleżanki po CC. Myślałam o czymś takim ale to jest w plastiku, w szpitalu niekoniecznie jest miejsce gdzie mogę to chłodzić a do tego (nie będę wkładać do ogólnej lodówki czegoś co wkładam między nogi 😅), do tego trzeba to myć. A tu masz gotową wkładkę, która jest chłonna jak podkład i jak "przelamiesz" to daje chłodek. Dlatego zależy mi na opini kogoś kto używał. Bo wydaje się to być spoko produkt i przemyślany, ale czy rzeczywiście daje taki chłód który przynosi ulgę, to mnie bardziej zastanawia :)

reklama
A widzisz, ja słyszałam że nawet po cesarce jest ból krocza, mówiły mi to koleżanki po CC. Myślałam o czymś takim ale to jest w plastiku, w szpitalu niekoniecznie jest miejsce gdzie mogę to chłodzić a do tego (nie będę wkładać do ogólnej lodówki czegoś co wkładam między nogi 😅), do tego trzeba to myć. A tu masz gotową wkładkę, która jest chłonna jak podkład i jak "przelamiesz" to daje chłodek. Dlatego zależy mi na opini kogoś kto używał. Bo wydaje się to być spoko produkt i przemyślany, ale czy rzeczywiście daje taki chłód który przynosi ulgę, to mnie bardziej zastanawia :)
A no fakt- Ty myślisz o szpitalu ja już myślałam o warunkach domowych 😂 wtedy rzeczywiście za dużo pitolenia

Dziękuję dziewczyny. ❤️
Jestem po ściąganiu pokarmu. Pozwoli coś rusza.

Lekarze nie byli pewni, ani jednogłośni co mi jest, najprościej było im podjąć decyzję o CC. Teraz dostaje jakieś antybiotyki bo ma jakąś infekcje.

Jest lepiej, maluszek walczy. Wszystko jest na dobrej drodze.

Psycholog był raz, zapytał czy wszystko w porządku, powiedział kilka słów i tyle go widziałam. 🥺
Doradca laktacyjny olał sprawę, nie przyszedł nie proszony a jak potrzebowałam to wziął urlop.
Dużo siły o zdrówka który to był tydzień ?

Dziewczyny, te które już rodziły, czy któraś po porodzie używała wkładek chłodzących? Takich np fridamom? Bo chce je sobie kupić, jest tam ich 8 w zestawie i kosztują 115 zł i nie wiem czy to coś daje rzeczywiście czy pieniądze wyrzucone w błoto .
Ja nie używałam. Myślę, że przy CC i ,,prostym" porodzie nie będą potrzebne- ewentualnie jak poród będzie z nacięciem to mogą się przydać 🤔 ale faktycznie cena spora

reklama
Do góry