A widzisz, ja słyszałam że nawet po cesarce jest ból krocza, mówiły mi to koleżanki po CC. Myślałam o czymś takim ale to jest w plastiku, w szpitalu niekoniecznie jest miejsce gdzie mogę to chłodzić a do tego (nie będę wkładać do ogólnej lodówki czegoś co wkładam między nogi ), do tego trzeba to myć. A tu masz gotową wkładkę, która jest chłonna jak podkład i jak "przelamiesz" to daje chłodek. Dlatego zależy mi na opini kogoś kto używał. Bo wydaje się to być spoko produkt i przemyślany, ale czy rzeczywiście daje taki chłód który przynosi ulgę, to mnie bardziej zastanawiaJa co prawda nie rodziłam ale myślę że to zbędny gadżet. Z tego względu że może skończyć się cięciem więc wtedy bezużyteczny (no chyba że na ranę po cc) ale ogólnie jak już to ja bym kupiła taki opatrunek żelowy jakby który można i podgrzewać i zamrażać i wtedy go wykorzystać do chłodzenia krocza. A później zostanie na inne stłuczenia
reklama
W domu to sobie można takie rzeczy robić ja bardziej z myślą o szpitaluA najprostszy kompres chłodzący- wziąć prezerwatywy, nalać wody, zawiązać i wsadzić do zamrażalki potem wyjąć, owinąć w pieluchę i kompres jak ta lala
A no fakt- Ty myślisz o szpitalu ja już myślałam o warunkach domowych wtedy rzeczywiście za dużo pitoleniaA widzisz, ja słyszałam że nawet po cesarce jest ból krocza, mówiły mi to koleżanki po CC. Myślałam o czymś takim ale to jest w plastiku, w szpitalu niekoniecznie jest miejsce gdzie mogę to chłodzić a do tego (nie będę wkładać do ogólnej lodówki czegoś co wkładam między nogi ), do tego trzeba to myć. A tu masz gotową wkładkę, która jest chłonna jak podkład i jak "przelamiesz" to daje chłodek. Dlatego zależy mi na opini kogoś kto używał. Bo wydaje się to być spoko produkt i przemyślany, ale czy rzeczywiście daje taki chłód który przynosi ulgę, to mnie bardziej zastanawia
Dużo siły o zdrówka który to był tydzień ?Dziękuję dziewczyny.
Jestem po ściąganiu pokarmu. Pozwoli coś rusza.
Lekarze nie byli pewni, ani jednogłośni co mi jest, najprościej było im podjąć decyzję o CC. Teraz dostaje jakieś antybiotyki bo ma jakąś infekcje.
Jest lepiej, maluszek walczy. Wszystko jest na dobrej drodze.
Psycholog był raz, zapytał czy wszystko w porządku, powiedział kilka słów i tyle go widziałam.
Doradca laktacyjny olał sprawę, nie przyszedł nie proszony a jak potrzebowałam to wziął urlop.
MagdaaaLena
Fanka BB :)
Oooo... A który tydzień u Ciebie?Ja dziś po wizycie szyjka się skraca rozwarcie na 1 cm
34+0Oooo... A który tydzień u Ciebie?
MagdaaaLena
Fanka BB :)
No to jeszcze trochę jest do końca ja mam w czwartek wizytę i mam nadzieję, że jest wszystko w porządku. Wczoraj energia we mnie wstąpiła a dzisiaj się ruszyć za bardzo nie mogę bo mnie coś boli a co lekarz na to jak się na takim etapie rozwarcie robi?
Ja nie używałam. Myślę, że przy CC i ,,prostym" porodzie nie będą potrzebne- ewentualnie jak poród będzie z nacięciem to mogą się przydać ale faktycznie cena sporaDziewczyny, te które już rodziły, czy któraś po porodzie używała wkładek chłodzących? Takich np fridamom? Bo chce je sobie kupić, jest tam ich 8 w zestawie i kosztują 115 zł i nie wiem czy to coś daje rzeczywiście czy pieniądze wyrzucone w błoto .
reklama
Pisała, że skończony 35.Dużo siły o zdrówka który to był tydzień ?