reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Lux- ściskam Cię mocno...

Trzymam kciuki za Wasze wizyty dziewczyny!

Ja dziś pierwszy raz wymiotowalam po przebudzeniu... A to już 12 tydz. Aż się boję co będzie jutro rano, mam nadzieję że to jednorazowy epizod :p

Ja czekam do wtorku, wtedy mam prenatalne :)

Mam nadzieję że u Ciebie to jednorazowo bo u mnie od końca 10 tygodnia zaczęło się haftowanie.. :p narazie od dwóch dni cisza także zobaczymy :)
Mój bąbel w sobotę miał dokładnie tyle samo cm co Twój i też był to 12+2 rosną identyko :)

Dzwoniłam do doktora w sprawie mojej opryszczki powiedział żeby się niczym nie przejmować dla dziecka nic się nie stanie mam tylko smarować acyclovirem także podniósł mnie na duchu i oby tak właśnie było :) ale za dwa tygodnie na wizycie i tak go przemagluje z tej opryszczki! :p

reklama
Czyli 25mg+13mg czy wiecej? Ja na początku miałam 25mg potem 50mg i tak już do końca ciąży. Pamiętaj żeby brać to naczczo pół godz. przed posilkiem :)). Mi niestety niedoczynność po ciąży została i w tej ciąży biorę Już 75mg.
Ja mam nadzieje ze mi nie zostanie. Bo przed nie miałam a na tarczycy nie wskazuje niby na to bo nei ma zapalenia niby wszystko ok.

Dziękuję :) wszystko będzie dobrze nie ma co się martwić bo to tylko bardziej stresuje nasze maleństwa, a przekonałam się, że nie warto :)
trzymam kciuki za Ciebie :) na co stawiasz chłopak/dziewczynka?

Życzę powodzenia i rośnijcie zdrowo :) my chyba na 2 wizycie prenatalne ;)
Nie mam pojęcia. Nigdy nie miałam dobrej intuicji. Mam córkę 2 letnia więc fajnie by było mieć parke:) a Ty co obstawiasz?

Mam nadzieję że u Ciebie to jednorazowo bo u mnie od końca 10 tygodnia zaczęło się haftowanie.. :p narazie od dwóch dni cisza także zobaczymy :)

Mój bąbel w sobotę miał dokładnie tyle samo cm co Twój i też był to 12+2 rosną identyko :)

Dzwoniłam do doktora w sprawie mojej opryszczki powiedział żeby się niczym nie przejmować dla dziecka nic się nie stanie mam tylko smarować acyclovirem także podniósł mnie na duchu i oby tak właśnie było :) ale za dwa tygodnie na wizycie i tak go przemagluje z tej opryszczki! :p

A na kiedy masz termin u nas z USG 06.08 a drugi 07.08

Ja mam nadzieje ze mi nie zostanie. Bo przed nie miałam a na tarczycy nie wskazuje niby na to bo nei ma zapalenia niby wszystko ok.
Nie martw sie.! Jednym to zostaje innym nie. Mojej koleżance po ciąży ustapila:). Ja się tego spodziewałam ponieważ pół mojej rodziny ma niedoczynność a to podobno jest dziedziczne:(.

Nie mam pojęcia. Nigdy nie miałam dobrej intuicji. Mam córkę 2 letnia więc fajnie by było mieć parke:) a Ty co obstawiasz?

Ja mam mieszane uczucia :D co do płci ;)
na początku czułam i myślalam o dziewczynce, ale po wczorajszej wizycie obstawiam bardziej chłopaka :)
jak to powiedziałam lekarzowi, nie ważne co będzie, ważne aby zdrowe było bo kochać tak samo będę :)
a mój M. mówił czy będzie chłopak czy dziewczynka to nie ważne aby w piłkę lubiało grć :D jak tatuś ;)

reklama
Kurczę u mnie też 10 tydzień a mam termin na 17.08.. coś tu chyba nie gra u mnie z tym w takim razie.
Ja mam też za 2 tyg prenatalne. Strasznie się stresuje ale tak pod sercem czuje że wszystko jest ok.
Dzisiaj robię drożdżowke. Odmrozilam truskawki więc pewnie nie będzie taka pyszna jak latem ale i tak mam ochotę zjeść:p
I jestem za ! Przenieśmy się jak najszybciej na prywatne forum. Trochę to ogranicza że każdy może tu zajrzeć i czytać te nasze mądrości;)
Ja też mam na 17.08. Data ostatniej miesiączki 10.11 czyli wychodzi 10tc+6 dni :). Kiedy masz dokładnie prenatalne?

Do góry