reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Mały update. Jestem w szpitalu od wczoraj, wczoraj nic nie robili. Dziś założyli balonik... Ojej... Baaaaaardzo nieprzyjemne aż łzy wycisnęło ze mnie. Mówiłam już że mam niski próg bólu ? 😅 Także, po baloniku 1,5 h leżenia pod ktg... I potem można robić wszystko, a nawet jest zalecane aby się ruszać
Powodzenia 😊 oby poszło szybko i bezboleśnie 😊

reklama
Jak sobie radzicie w domku? Dzieci szczęśliwe czy okazują jednak trochę zazdrości?
A napisz jeszcze proszę ile trwał poród- wiem że każdy jest inny itp ale staram się trochę pocieszyć przed swoim, że będzie chociaż krótszy niż poprzednie 🙈
No więc tak... Zazdrości nie ma. Duże dzieci kochają i maluchy też ❤️ ja dużo dzieciom mówiłam i mówię że kocham , tak samo się przytulamy i po prostu nie odczuwają zmiany. W domu jeszcze trochę ciężko bo zostaję sama z małą i z Miłoszkiem a Franio do przedszkola. Moja tulisia ma to do siebie że nie daje mi się za bardzo ruszyć bo lubi przy piersi być. Dzisiaj strasznie się spłakałam... Patrzyła na mnie jak mówiłam do niej i tak pięknie się uśmiechała ♥️ a co do porodu to na pewno był łatwiejszy od tego ostatniego co był wywołany. Ten rozkręcał się naturalnie więc inaczej. Zoo odszedł rano i delikatnie odczuwałam rozpieranie. Wszystko w normie było. O godzinie 17 wyciągnęłam syna do galerii bo pomyślałam że przyspieszę sobie jak pochodzę 😁 w galerii już skurcze bardziej bolały. Z domu wyjechaliśmy z mężem po 18 ale mąż mnie jeszcze powoził autem😁 w szpitalu byłam o 19 30. 21 05 dostałam znieczulenie a o 22 znieczulenie zaczęło puszczać a o 22 41: urodziłam. Przy partych zupełnie znieczulenia już nie było. Wiadomo że bolało ale był lepszy niż ten ostatni🙂 jak już łapie to się tylko czeka aby koniec był. Dobrze będzie i się nie martw 🤗

Dziewczyny poradzicie proszę czy warto zamówić taką pościel na owieczka.pl ? Nie znam tego sklepu, ale opinie ma dobre.
Nie wiem czy nie lepiej kupić w pobliskim sklepie chociaż ceny o wiele wyższe. Pierwszy dzidziuś i nie wiem jak lepiej. Termin mam za około dwa tygodnie zdaniem lekarki a taki prawdziwy to 10 lutego

Załączniki

• Screenshot_2025-01-14-21-42-57-45.jpg
    Screenshot_2025-01-14-21-42-57-45.jpg
    334,9 KB · Wyświetleń: 21
  • Screenshot_2025-01-14-21-43-13-77.jpg
    Screenshot_2025-01-14-21-43-13-77.jpg
    223,7 KB · Wyświetleń: 20
  • Screenshot_2025-01-14-21-47-29-16.jpg
    Screenshot_2025-01-14-21-47-29-16.jpg
    332,6 KB · Wyświetleń: 19
Dziewczyny poradzicie proszę czy warto zamówić taką pościel na owieczka.pl ? Nie znam tego sklepu, ale opinie ma dobre.
Nie wiem czy nie lepiej kupić w pobliskim sklepie chociaż ceny o wiele wyższe. Pierwszy dzidziuś i nie wiem jak lepiej. Termin mam za około dwa tygodnie zdaniem lekarki a taki prawdziwy to 10 lutego
Kochana, po co Ci wydawać majątek? Nam polozna mowila, że w łóżeczku ma być tylko prześcieradełko bo to minimalizuje ryzyko uduszenia się dzidziusia. Wszelkie ochraniacze na szczebelki i inne cuda kazała sobie odpuścić. Ja będę miała w łóżeczku materacyk, prześcieradełko i do spania śpiworek;)
Koszt spiworka i prześcieradełka w moim przypadku to ok 170zl;)

Aaa no i dzieci nie potrzebuja mieć poduszki pod głowa bodajże co najmniej do 1 roku życia

Kochana, po co Ci wydawać majątek? Nam polozna mowila, że w łóżeczku ma być tylko prześcieradełko bo to minimalizuje ryzyko uduszenia się dzidziusia. Wszelkie ochraniacze na szczebelki i inne cuda kazała sobie odpuścić. Ja będę miała w łóżeczku materacyk, prześcieradełko i do spania śpiworek;)
Koszt spiworka i prześcieradełka w moim przypadku to ok 170zl;)
Dziękuję, w takim razie kupię w Smyku😊

reklama
Do góry