reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Ja już po wizycie. Dzidzia ma 2,5 cm, serduszko bije jak szalone. Wyniki w porządku. Teraz siedzę i szukam położnej i szpitala, bo już muszę. Także wszystko Oki:) Jejku rozstępy... Też muszę poszukać czegoś.
@Luxuorius u mnie najgorzej jest rano... Ale lekarz poleciła mi na mdłości herbatę z imbirem. Spróbuję. W ciągu dnia jest znosnie, gdyby nie spanie ;)

Na rozstępy kiedyś używałam maści z firmy Pharmaceris i powiem Wam, że mi nie pomogła.. Chociaż smarowałam regularnie i brzuch i piersi. I tu, i tu pojawiły się rozstępy. :( Któraś może używała tej maści, pomogła którejś kobitce?

Hej dziewczyny ja dzisiaj byłam na wizycie . Zaczynam wariować bo objawy ustępują i już mnie nosi . Ale lekarz mnie uspokoił jest wszystko ok maluch ma 38 mm według OM jest 10+1 TC a według USG 11+1 TC . Serduszko bije to najważniejsze . Świruje bo ostatnia ciążę straciłam w 11 tygodniu . Ale teraz lekarz mówi że jest wszystko super. Kolejna wizyta 31.01

A myślałam, że to ja jestem jakaś przewrażliwiona na punkcie spodni. Dopiąć się dopnę ale jak niewygodnie. Masakra:p Ja wczoraj o 21 miałam taką ochotę na sałatkę z kurczakiem, z grzankami i serem- całe szczęście mak u nas do 23 więc mój ukochany pojechał i przywiózł w bonusie frytki, których i tak nie zmieściłam. A dzisiaj na obiad rosół a na kolacje sushi. :D Prześladuje mnie okropnie w ciąży, raz w tygodniu muszę zjeść bo inaczej zwariuję.
Dzięki dziewczyny za wypowiedzenie się w kwesti finansowej. Podsumowując tak jak już któraś tu napisała- im więcej masz, tym więcej wydajesz. :p Ale trochę się uspokoiłam i już teraz wiem, że będę w stanie nawet odłożyć.
Co do kłucia to ja mam często i bóle brzucha tez. Tylko u mnie to jest związane z wzdęciami. Non stop, chodzę i puszczam symfonię. Dramat :oops::oops:
Gratuluje dziewczyny wizyt! ;)❤️

Z rozstepami roznie bywa. Po ciazowych nie mam zadnych, a przytylam z 20kg. A z okresu dojrzewania jak najbardziej. Wiec roznie to wychodzi.
Ja mam na dupsku ( w górnej części) mimo,że jestem chuda i nigdy nie miałam wahań wagi. Masakra. Ciekawe jak mój brzuch przyjmie ciążę i czy też się coś pojawi.

Mi po pierwszej ciąży został jeden czy dwa prążki ale blade. Niewidoczne. Po drugiej wyszło wiecej ale rownież blade i białe, niewidoczne. Oby i teraz tak było.
Na pewno używałam Palmersa w drugiej ciąży. Ale chyba na zmianę z czymś tam jeszcze, ale nie pamietam z czym [emoji23]

Mi po pierwszej ciąży został jeden czy dwa prążki ale blade. Niewidoczne. Po drugiej wyszło wiecej ale rownież blade i białe, niewidoczne. Oby i teraz tak było.
Na pewno używałam Palmersa w drugiej ciąży. Ale chyba na zmianę z czymś tam jeszcze, ale nie pamietam z czym [emoji23]
A w jakim okresie ciąży zaczęłaś smarowanie? Jak brzuszek już się wybijał czy od samego początku?

reklama
Do góry