reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ja odnośnie ruchów to mogę wam powiedzieć tyle, myślałam że mam małego ADHD i tak już będzie do końca ciąży, a tu od dwóch dni mała aktywność, bardziej przeciąganie, ale nie ze jakoś przesadnie dużo 😅 więc to chyba w końcu nadszedł ten czas że dziecko się mniej rusza 🤪 a autentycznie nie miałam chwili spokoju (tylko w nocy, chyba że się przekrecam z boku na bok to dostaje kopniaka do tej pory). Także ewidentnie wjeżdża końcówka 🤪 do tego i mnie dopadł brak siły i ochoty na cokolwiek, możliwe że jest to spowodowane brakiem słońca od kilku dni, a ja akurat od zawsze reaguje dosyć mocno na światło i jego braki. Do tego brzuch pobolewa, pewnie dlatego że młody się ułożył i wyciąga mocno skórę i inne narządy. Jest ktoś kto ma to samo ? 😅 34+3

reklama
Też mnie te trzęsawki czasem zastanawialy, ale nigdy to nie było jakieś gwałtowne wiec uznałam, że trzepocze i już 😅 uczucie dziwne, ale gorsze jest jak skrobie biodro. Czasem mam wrażenie że mi w nim dłubie 😆

A z innej beczki, ogarniacie monitor oddechu?
tez bede miec snuza hero

Moj od 3 wizyt wlasciwie glowa w dol .. ja juz chyba mniej wiecej potrafie rozroznic kiedy boks a kiedy karate 😂 bo juz iles razy mialam tak ze kopał pod żebra a paluchy wrzynał w pachwiny jak wiertłem 😂 wiec sie gosciu nade mna zneca 😂 tez juz coraz mniej tych kopniakow, bardziej rozciaganie ale te łapki wiercić lubią. Uciskanie na pęcherz coraz wieksze i tak go czuje tam w dole .. jak duzo sie nachodze to miewam takie okresowe bóle albo kłucia ale ponoc to normalne :)

Hmmm... U mnie ruchy intensywne, brzuch się rusza nieźle 😁 bywa też mniej aktywna - rzecz jasna. Skóra na brzuchu się momentami bardzo napina, aż ciągnie. Teraz bardzo często czuję nawet nisko w kroczu wiercenie i kłucie 🙈 wtedy muszę aż przystanąć nawet będąc w domu , bo to nie jest zbyt miłe uczucie. Też odczuwałam ruchy po prawej stronie żeber i na dole lewa strona a malutka wtedy już była główką w dół. Teraz dzidziuś większy i ma mniej miejsca więc jeszcze inaczej czuć ruchy. Wczoraj wieczorem ewidentnie było widać u mnie , że plecakami jest ułożona po prawej stronie brzucha😉 nie wiem dziewczyny jak y Was, ale u mnie nocki to koszmar. Przeraża mnie jak nocka się zaczyna. Wszyscy śpią a ja potrafię o 2 w nocy przy stole siadać. A jak śpię na którymś boku to ból budzi biodra okropny. Ewidentnie to już obciążenie. Nie dociera do mnie, że tak mało czasu zostało 🤔

Do góry