reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Jednak nie powiedziałam nikomu. Szefowej nie było. Poza tym wolę im powiedzieć po tym, jak już da mi lekarka zaświadczenie o ciąży. Bardziej to będzie wiarygodne.
Ja też chciałam powiedzieć w pracy dopiero po usg, jak wszystko będzie ok, ale bedę musiała powiedzieć już, bo dostałam zwolnienie. Ale u mnie koleżanki na pewno pozytywnie zareagują [emoji3]

reklama
Co do tego mama DHA to właśnie sama nie wiedziałam czy jest ok, ale jak na 1 trymestr wydaje mi się spoko, nie ma tam całej tablicy mendelejewa :D chciałam Femibion 1 ale tam nie ma tych kwasów dha a ponoć jest to potrzebne. Do tej pory brałam tylko kwas foliowy

Co do tego mama DHA to właśnie sama nie wiedziałam czy jest ok, ale jak na 1 trymestr wydaje mi się spoko, nie ma tam całej tablicy mendelejewa :D chciałam Femibion 1 ale tam nie ma tych kwasów dha a ponoć jest to potrzebne. Do tej pory brałam tylko kwas foliowy
Kwasy DHA są potrzebne od drugiego trymestru :) w pierwszym tak naprawdę najważniejszy jest kwas foliowy

Hahaha Buka z muminków. Dobre!!! Obawiam się, że też mnie to czeka. Poprzednia ciąże kulałam sie zimą i byłam napuchnieta bardzo, bardzo. Ciężko mi to sobie wyobrazić latem...

Jedna apka pokazuje mi na 20, druga 26 :) także trochę rozbieżność. Wg mojego liczenia obstawiam 20, a szczerze wolałabym nawet wcześniej bo jak sobie wyobrażę upały, puchnace stopy i mnie idącą jak Buka z Muminków to wolałabym nawet termin 1.08 :)
Ojjj ja też wolę ciut wcześniej urodzić. Zwłaszcza, że u mnie tp wg OM to dopiero 29.08!

reklama
Jedna apka pokazuje mi na 20, druga 26 :) także trochę rozbieżność. Wg mojego liczenia obstawiam 20, a szczerze wolałabym nawet wcześniej bo jak sobie wyobrażę upały, puchnace stopy i mnie idącą jak Buka z Muminków to wolałabym nawet termin 1.08 :)
No dokładnie [emoji23][emoji23][emoji23] ja mam 26.08, a podejżewam, że nawet może być kilka dni później. Także calutkie lato. A młodszą jak rodziłam w 2015 to w sierpniu były upały po 36 stopni[emoji28] a ja jak wieloryb [emoji1787][emoji1787] ledwo do 6.09 dotrwałam [emoji23]

Do góry