reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

U nas dopiero 36tc, dziś pierwsze ktg i rysowały się skurcze nieregularne, a ja wgl nic nie czuje 🫣🫣 szyjka skrócona z 4cm do 1cm. Mam nadzieję, że młody jeszcze 2 tyg wytrzyma w brzuszku. Gin powiedziała, że raczej do terminu nie wytrzymamy 🫣

reklama
Tez sie zamelduje :) urodzilam o 8.48 :) straszyli wielkoludem a jest akuracik. 3.200 i 55 cm :) rana po cc boli niesamowicie 😃 no nie jest to fajne uczucie 😃
Gratulacje 💕 💕 💕 zdrowka dla Was ☺️
Ja byłam dziś u lekarza 40+3 na ktg nic się nie dzieje, młody ma 3830 g i jest w około 50 percentylu. Szyjka skrócona ale rozwarcie tylko 0,5 cm więc jak się nic nie wydarzy to w poniedziałek mam się stawić na wywoływanie 🫣
Uczy cierpliwości od samego początku 😉 ale przynajmniej wiesz na czym stoisz 💪
U nas dopiero 36tc, dziś pierwsze ktg i rysowały się skurcze nieregularne, a ja wgl nic nie czuje 🫣🫣 szyjka skrócona z 4cm do 1cm. Mam nadzieję, że młody jeszcze 2 tyg wytrzyma w brzuszku. Gin powiedziała, że raczej do terminu nie wytrzymamy 🫣
Ja dzisiaj byłam 36+5 i cisza. Szyjka długa i wysoko, brzuch też także nic nawet nie drgnęło. Ale przynajmniej malutka z wagą trochę przystopowała bo dzisiaj miała 3120. Po ostatnim skoku wagi mocno mnie dzisiejsza waga uspokoiła. Na kiedy kolejna wizyta/ ktg?

Dziewczyny, jak mam 37+2 i rozwarcie juz na 1.5cm. Po badaniu szyjki ostrzegał doktor że może być plamienie. I szczerze sporo tego śluzu bylo podbarwionego na brązowo. Już nie wiem czy to czop czy to z tego badania. Miałyście podobnie?
Badanie tej szyjki mile nie było, nie powiem 🤢

Gratulacje 💕 💕 💕 zdrowka dla Was ☺️

Uczy cierpliwości od samego początku 😉 ale przynajmniej wiesz na czym stoisz 💪

Ja dzisiaj byłam 36+5 i cisza. Szyjka długa i wysoko, brzuch też także nic nawet nie drgnęło. Ale przynajmniej malutka z wagą trochę przystopowała bo dzisiaj miała 3120. Po ostatnim skoku wagi mocno mnie dzisiejsza waga uspokoiła. Na kiedy kolejna wizyta/ ktg?
No u nas 36+0 i waga 2800 także podobnie rosną, a też się martwiłam tą wagą bo rósł jak szalony. Za dwa tyg mamy się stawić na wizycie. No u nas jeszcze 3 tyg temu było mówione, że młodemu nie spieszno a tu zonk dzisiaj. Wiec moze u ciebie tez ruszy cos za niedlugo. Masz już wizyty częściej? Ale ja już czuje ze mlody się wstawił w kanał rodny i brzuch mi opadł trochę 😅

No u nas 36+0 i waga 2800 także podobnie rosną, a też się martwiłam tą wagą bo rósł jak szalony. Za dwa tyg mamy się stawić na wizycie. No u nas jeszcze 3 tyg temu było mówione, że młodemu nie spieszno a tu zonk dzisiaj. Wiec moze u ciebie tez ruszy cos za niedlugo. Masz już wizyty częściej? Ale ja już czuje ze mlody się wstawił w kanał rodny i brzuch mi opadł trochę 😅
Mam co dwa tyg ale po cichu liczę, że dzisiaj była ostatnia wizyty chociaż pewnie tak nie będzie 🫣 pocieszam się że dwa pierwsze porody były w 39 tyg i ani mi czop nie odszedł, ani brzuch się nie obniżył do samego końca a kilka dni przed porodami słyszałam od gin że szyjka bez zmian. Także u mnie wszystko na raz w dniu porodu 🤣

Mam co dwa tyg ale po cichu liczę, że dzisiaj była ostatnia wizyty chociaż pewnie tak nie będzie 🫣 pocieszam się że dwa pierwsze porody były w 39 tyg i ani mi czop nie odszedł, ani brzuch się nie obniżył do samego końca a kilka dni przed porodami słyszałam od gin że szyjka bez zmian. Także u mnie wszystko na raz w dniu porodu 🤣
A to cie dzieciaki biora z zaskoczenia 🤣 może tym razem i tak będzie. Jak dzieć postanowi wyjsc to nic go nie powstrzyma. Ja mam umówione od razu 3 wizyty bo później już co tydzień i jakby miejsca nie było, ale do ilu dotrwam to nie wiadomo 🤣

Dziewczyny, jak mam 37+2 i rozwarcie juz na 1.5cm. Po badaniu szyjki ostrzegał doktor że może być plamienie. I szczerze sporo tego śluzu bylo podbarwionego na brązowo. Już nie wiem czy to czop czy to z tego badania. Miałyście podobnie?
Badanie tej szyjki mile nie było, nie powiem 🤢
Ja miałam wczoraj badanie szyjki i nic później nie leciało więc może faktycznie już czop odszedł?

Ja miałam wczoraj badanie szyjki i nic później nie leciało więc może faktycznie już czop odszedł?
Chyba tak, jestem czasem taka zagubiona. Ale rozmawiałam z polozna i powiedziala, że to normalne i mam się nie martwić 🙈 chciałabym jednak wszystko przygotować i dopiero rodzic, a nie odwrotnie. Ale będzie co ma być 🤪
Mi się wydaje, że ktoras tu z dziewczyn pisala że odszedł jej czop i zaraz była akcja 🫣

Chyba tak, jestem czasem taka zagubiona. Ale rozmawiałam z polozna i powiedziala, że to normalne i mam się nie martwić 🙈 chciałabym jednak wszystko przygotować i dopiero rodzic, a nie odwrotnie. Ale będzie co ma być 🤪
Mi się wydaje, że ktoras tu z dziewczyn pisala że odszedł jej czop i zaraz była akcja 🫣
Też kojarzę i chyba na następny dzień już urodziła 😁 też miałam badana szyjke i też się nic nie dzieje. 37 tc to już ładnie nawet jeśli zaczęłoby się coś dziać. Na pocieszenie powiem, że też mam sporo rzeczy jeszcze do ogarnięcia 😅 ale już się czuje fatalnie i wgl już mi ciężko wstać bo brzuch tak ciągnie 🫣🫣

reklama
Też kojarzę i chyba na następny dzień już urodziła 😁 też miałam badana szyjke i też się nic nie dzieje. 37 tc to już ładnie nawet jeśli zaczęłoby się coś dziać. Na pocieszenie powiem, że też mam sporo rzeczy jeszcze do ogarnięcia 😅 ale już się czuje fatalnie i wgl już mi ciężko wstać bo brzuch tak ciągnie 🫣🫣
Mnie na szczęście nic nie boli, w ktg nie było skurczy. Jeszcze chwilę chętnie pobędę w dwupaku bo do szpitala jestem umówiona na wywołanie na 39tc🤭

Do góry