reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
W ciazy z synkiem lykalam Duphaston gdzies do 5 miesiaca :)z poprzedniej ciazy z pazdziernika zostala mi lutka, nie zaszkodzi a moze pomoc nim pojde na wizyte
Pewnie, luteina na tym etapie chyba wskazana :)

Dziewczyny, jak to jest z wizytą serduszkową? Obiło mi się o uszy, że na wczesnym etapie lekarze nie pozwalają posłuchać bicia serca. Czy to prawda? Jeżeli tak to czy na usg zobaczę pulsowanie? Wybaczcie może naiwne pytania ale to dla mnie nowość :)

Pewnie, luteina na tym etapie chyba wskazana :)

Dziewczyny, jak to jest z wizytą serduszkową? Obiło mi się o uszy, że na wczesnym etapie lekarze nie pozwalają posłuchać bicia serca. Czy to prawda? Jeżeli tak to czy na usg zobaczę pulsowanie? Wybaczcie może naiwne pytania ale to dla mnie nowość :)
Zależy od lekarza i od sprzętu :) ja oglądałam w pierwszej ciąży jak bylo i słuchałam dosłownie 5 sekund :)

Witam :)
Mam pytanie też was tak boli podbrzusze ? Wieczorami po całym dniu wręcz ledwo chodzę. Tak mnie nigdy nie bolało w ciąży.
Wcześniej bolało mnie codziennie łącznie z kręgosłupem, ale teraz jest ok (7 tydzień), czasem trochę pobolewa.
Idę jutro na badania, a w czwartek mam kolejną wizytę i już się nie mogę jej doczekać :)
Łykam Duphaston, dostałam go od razu na pierwszej wizycie. Trochę mnie to zaskoczyło, ale mam nadzieję, moja gin wie co robi :)

U nas widać było właśnie te pulsowanie zarodka, lekarz nie puszczal dźwięku powiedział że nie puszcza na pierwszej wizycie ;) co do luteiny ja nie dostałam, powiedział że mam wziąć ja wtedy jeśli będę plamic narazie jest ok więc mam nadzieję że bez luteiny też będzie ok..

A co do tygodnia ciąży to jak jesteście w 6 tyg i np 4 dni to mówicie 6 tydzień czy 7 tydzień? Chyba powinno mówić się że to siódmy tydzień a ja jakoś nie mogę się z tym pogodzić hehe dla mnie to po prostu szósty hehe

Witam gorąco wszystkie sierpniowe mamusie :) aneczka2405 też lykam duphaston,chociaż u mnie sytuacja jest troszkę cięższa a od wczoraj po odebraniu bety nie mogę przestać się martwić a wizyta dop we wtorek :( z zawodu v jestem farmaceuta ten lek również podaję się profilaktycznie, w pierwszej ciąży też go dostałam że względu na lekkie bole a skończyło się tym że wyszedł ze mnie szkrab 4.800 kg(gdy zaszlam w ciążę ważyłam 40:) a teraz Antek ma prawie 5 lat i jest cudownym chlopcem:)

Witam gorąco wszystkie sierpniowe mamusie :) aneczka2405 też lykam duphaston,chociaż u mnie sytuacja jest troszkę cięższa a od wczoraj bo odebraniu z zawodu v jestem farmaceuta ten lek również podaję się profilaktycznie, w pierwszej ciąży też go dostałam że względu na lekkie bole a skończyło się tym że wyszedł ze mnie szkrab 4.800 kg(gdy zaszlam w ciążę ważyłam 40:) a teraz Antek ma prawie 5 lat i jest cudownym chlopcem:)

reklama
Dziewczyny jeśli mogę spytać ile tak mniej więcej miał wasz pecherzyk gdy zobaczylyscie w nim maleństwo? Wiem że każdy organizm jest inny i to może głupie pytanie ale nie daje mi to spokoju

Do góry