reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
W ciazy z synkiem lykalam Duphaston gdzies do 5 miesiaca :)z poprzedniej ciazy z pazdziernika zostala mi lutka, nie zaszkodzi a moze pomoc nim pojde na wizyte
Pewnie, luteina na tym etapie chyba wskazana :)

Dziewczyny, jak to jest z wizytą serduszkową? Obiło mi się o uszy, że na wczesnym etapie lekarze nie pozwalają posłuchać bicia serca. Czy to prawda? Jeżeli tak to czy na usg zobaczę pulsowanie? Wybaczcie może naiwne pytania ale to dla mnie nowość :)

Pewnie, luteina na tym etapie chyba wskazana :)

Dziewczyny, jak to jest z wizytą serduszkową? Obiło mi się o uszy, że na wczesnym etapie lekarze nie pozwalają posłuchać bicia serca. Czy to prawda? Jeżeli tak to czy na usg zobaczę pulsowanie? Wybaczcie może naiwne pytania ale to dla mnie nowość :)
Zależy od lekarza i od sprzętu :) ja oglądałam w pierwszej ciąży jak bylo i słuchałam dosłownie 5 sekund :)

Witam :)
Mam pytanie też was tak boli podbrzusze ? Wieczorami po całym dniu wręcz ledwo chodzę. Tak mnie nigdy nie bolało w ciąży.
Wcześniej bolało mnie codziennie łącznie z kręgosłupem, ale teraz jest ok (7 tydzień), czasem trochę pobolewa.
Idę jutro na badania, a w czwartek mam kolejną wizytę i już się nie mogę jej doczekać :)
Łykam Duphaston, dostałam go od razu na pierwszej wizycie. Trochę mnie to zaskoczyło, ale mam nadzieję, moja gin wie co robi :)

U nas widać było właśnie te pulsowanie zarodka, lekarz nie puszczal dźwięku powiedział że nie puszcza na pierwszej wizycie ;) co do luteiny ja nie dostałam, powiedział że mam wziąć ja wtedy jeśli będę plamic narazie jest ok więc mam nadzieję że bez luteiny też będzie ok..

A co do tygodnia ciąży to jak jesteście w 6 tyg i np 4 dni to mówicie 6 tydzień czy 7 tydzień? Chyba powinno mówić się że to siódmy tydzień a ja jakoś nie mogę się z tym pogodzić hehe dla mnie to po prostu szósty hehe

Witam gorąco wszystkie sierpniowe mamusie :) aneczka2405 też lykam duphaston,chociaż u mnie sytuacja jest troszkę cięższa a od wczoraj po odebraniu bety nie mogę przestać się martwić a wizyta dop we wtorek :( z zawodu v jestem farmaceuta ten lek również podaję się profilaktycznie, w pierwszej ciąży też go dostałam że względu na lekkie bole a skończyło się tym że wyszedł ze mnie szkrab 4.800 kg(gdy zaszlam w ciążę ważyłam 40:) a teraz Antek ma prawie 5 lat i jest cudownym chlopcem:)

Witam gorąco wszystkie sierpniowe mamusie :) aneczka2405 też lykam duphaston,chociaż u mnie sytuacja jest troszkę cięższa a od wczoraj bo odebraniu z zawodu v jestem farmaceuta ten lek również podaję się profilaktycznie, w pierwszej ciąży też go dostałam że względu na lekkie bole a skończyło się tym że wyszedł ze mnie szkrab 4.800 kg(gdy zaszlam w ciążę ważyłam 40:) a teraz Antek ma prawie 5 lat i jest cudownym chlopcem:)

reklama
Dziewczyny jeśli mogę spytać ile tak mniej więcej miał wasz pecherzyk gdy zobaczylyscie w nim maleństwo? Wiem że każdy organizm jest inny i to może głupie pytanie ale nie daje mi to spokoju

Do góry