reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Hmm no z tym podwojeniem to ja też słyszałam hmm mam nadzieję że na usg się okaże że wszystko jest w porządku! Oby do tego wtorki!
Dziękuję Ci pieknie za słowa otuchy napewno po wizycie dam znać.
Czytałam twoje posty co do rozstępów wydaje mi się że na to nie na reguły ja przytyłam w ciąży Az 35kg, czyli jak miałam cc ważyłam 75, 3 miesiące po porodzie 50 dzisiaj 46 chociaż przyznam że nigdy się nie odchudzalam ani nie przywiazywalam jakiejś uwagi do swojej tuszy, brzuch miałam jakby były tam trojaczki a dzisiaj ani jednego rozstępu dosłownie ani Jednego. Na początku stosowałam bio Oil ale z czystego lenistwa przestałam po kilku razach :)
Pozdrawiam cieplutko

reklama
Anma93- czyli faktycznie nie ma reguły na te rozstępy, tymbardZiej że jak 30 przytylas i nic nie było to tylko się cieszyć :) moje koleżanki właśnie po ciazach i karmieniu tak chudna że są szczuplejsze niż przed ciąża dokładnie jak Ty! :) ja zaczynam od wagi 62.5 ale mam 173cm więc moja waga się trochę rozkłada hehe

Anma93- czyli faktycznie nie ma reguły na te rozstępy, tymbardZiej że jak 30 przytylas i nic nie było to tylko się cieszyć :) moje koleżanki właśnie po ciazach i karmieniu tak chudna że są szczuplejsze niż przed ciąża dokładnie jak Ty! :) ja zaczynam od wagi 62.5 ale mam 173cm więc moja waga się trochę rozkłada hehe
Ja w okresie dojrzewania zauważyłam pierwsze rozstępy, lecz teraz są one prawie niezauważalne. Myślę że to napewno genetyczne bo moja mama po 3 ciążach tym jednej bliźniaczej nie ma ani jednego rozstepu :) ja dodatkowo wspomagam się oliwka bambino robiąc masaż bańka chińska i szczotkuje ciało na sucho.

Strasznie mnie to podbrzusze boli... Tak że chodzenie sprawia mi ból wieczorem. W czwartek lekarz muszę wytrwać.
A co do nospy to nie bierzcie jak nie ma potrzeby. Później może się pojawić problem z napięciem miesniowym u maluszka jak ktoś za dużo łyka.

6tydz 2dz. Lekarz mowil ze wszystko jest w porzadku na usg, pojechalam do niego ze wzgledu na lekkie plamienia bo wizyte mialam miec 18stego, do tej pory beta idealna ale robilam w czwartek 2511 i wczoraj 2575 a teoretycznie powinna sie podwoic i to mnie strasznie martwi kazal mi przyjechac we wtorek...
Te przyrosty rzeczywiście mogą dostarczyć stresu... Ale będzie dobrze, musi być. Koniecznie daj znać po wizycie... Ja tez czekam do wtorku na lekarza i mam nadzieję, że obie będziemy miały dobre wieści :)

Pewnie, luteina na tym etapie chyba wskazana :)

Dziewczyny, jak to jest z wizytą serduszkową? Obiło mi się o uszy, że na wczesnym etapie lekarze nie pozwalają posłuchać bicia serca. Czy to prawda? Jeżeli tak to czy na usg zobaczę pulsowanie? Wybaczcie może naiwne pytania ale to dla mnie nowość :)
Mi na ostatniej wizycie dr mowila ze czynność serca jest ale nie słuchała A ja też jakoś nie nalegalam. Mowila ze na następnej wizycie bedziemy słuchać

Może któraś z Was orientuje się czym rozni się Beata hcg od hcg ilościowego? Wcześniej robiłam beta hcg, a teraz w laboratorium zrobili mi hcg ilościowe.

reklama
Może któraś z Was orientuje się czym rozni się Beata hcg od hcg ilościowego? Wcześniej robiłam beta hcg, a teraz w laboratorium zrobili mi hcg ilościowe.
Z tego co kiedyś czytałam hcg dzieli się na alfe i betę, z tego co pamiętam to beta potwierdza ciąże, a sama obecność hcg może świadczyć nie tylko o ciąży, ale także o jakiś nieprawidłowościach w organizmie..

Do góry