reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

hej dziewczęta :)

Aneczka11 :) też robiłam test 22 u też wychodził mi termin na 2 sierpnia ale po usg zmieniła się data na 4 :) ciekawe jak będzie u Ciebie :)

Ja dziewczyny jeszcze kolejna rzecz jaką zauważyłam, bo wzdętego brzucha takiego żeby się nie dopinać nie mam, ogólnie jak się mierzyłam to narazie bez zmian, ale co 3/4 godziny musze jeść, bo włącza mi się takie ssanie że jest mi ciężko wytrzymac. Jak kiedyś po prostu burczało mi w brzuchu to teraz ni wiem jak to powiedzieć jakby mi plecy brzuch wsysały z głodu, okropne uczucie, że musze coś wciągnąć tu i teraz;)

reklama
Hej ponownie :) robiła dziś pierwsze badania i już się niepokoje... Niestety bakterie w moczu i podwyższona glukoza (ale tu nie ma tragedii) , wizyta u gina we wtorek, pewnie da jakiś antybiotyk i każe zrobić posiew, narazie zaczęłam wspomagać się żurawiną (to sugestia wujka Google), ale może znacie jakieś inne domowe sposoby na infekcje układu moczowego... Martwię się....
Poza tym beta już ponad 32 tyś i progesteron 44

Zurawina ma bardzo dużo witaminy C :) a witaminę c stosuje się wspomagająco własnie z furagina :)
Mi lekarz powiedział żeby do chyba 10 tygodnia w żadnym wypadku nie zażywać wit c. Nie wiem na ile to tyczy się jej zawartości w żurawinie, ale ja odstawiłam całkowicie, a piłam codziennie rano wodę z cytryna. Ale to juz jak kto uważa, ja mogę być przewrażliwiona po poronieniu.

Też używałam tej apki „flo”, dodaje ciąży 1 tydzien od pierwszego dnia rozpoczęcia miesiączki. A jak wpiszesz manualnie datę porodu albo wyliczony przez gin tydzien ciąży, to automatycznie sobie sam przesuwa na inny dzien date ost miesiaczki. Cos tam jest niedopracowane..
O dziękuję! Faktycznie jak tak ustawiłam to jest poprawnie :)

To mój lekarz nic takiego nie mówił. Mój powiedział że na internecie piszą bzdury że nie można cytryny/pomaranczy, że jeść jak najbardziej bo to zdrowe. Jak jakies choróbsko łapie łykać rutinoscorbin a tam też jest witamina C.. ja nigdy nie słyszałam o tym żeby kobieta w ciązy nie mogła jeść witaminy c..

reklama
To na pewno :) jasne, że każdy będzie słuchał swojego lekarza :) tylko dziwi mnie to że te zdania są tak podzielone a dotyczy tej samej grupy kobiet -w ciąży ;)

Do góry