reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ja tez pierwsze slysze zeby wyeliminowac witamine C z diety! Zwlaszcza w okresie jezienno-zimowym! Wszystko z umiarem. Jak pod koniec ciazy lapalam infekcje moczowe to tez mi lekarz zalecil wiecej witaminy C w diecie(akurat nie byly to jakies poważne stany zapalne tylko podwyzszona liczba bakterii). Poza tym im wiecej roznosci zjemy w ciąży, tym lepiej dla dziecka bo juz bedzie przyzwyczajone w jakims stopniu do pewnych smaków ;)

reklama
Mi lekarka rodzinna zalecił dużo witaminy C na przeziębienie, dlatego też mnie to dziwi... Poza tym dziś też gdzieś czytałam , żeby pić sok z cytryny jeśli przy badaniu ogólnym moczu stwierdza się podwyższone ph. Póki co zostanę do wtorku tylko przy żurawinie i zobaczymy, co gin mi powie

A miała którąś z Was może ciała ketonowe w moczu ? Bo mi się pojawiły. Dodam że cukrzycy raczej nie mam bo cukier wyszedł w normie, może przyczyna jest to że karmię piersia i jestem w ciąży??

A miała którąś z Was może ciała ketonowe w moczu ? Bo mi się pojawiły. Dodam że cukrzycy raczej nie mam bo cukier wyszedł w normie, może przyczyna jest to że karmię piersia i jestem w ciąży??
Wygląda na to, ze za mała podaż weglowodanow w diecie. Koniecznie jedz tuz przed snem kanapkę np. z serem i duzo wody zeby ketony wypłukać. Ketony maja bardzo zly wplyw na rozwijające się dziecko.

Witajcie :) moze czesc z Was kojarzy mnie z innych watkow :) mam na imie Paulina, mam 34 lata, w marcu 2014 stracilam ciaze, w styczniu 2017 urodzilam synka Nataniela, w październiku 2018 mialam ciaze biochemiczna a teraz niespodzianka, w listopadzie zaciazylam ponownie. Nie staralismy sie, ale nie jest to tez wpadka, raczej taka niespodzianka :) mam nadzieje, ze uda mi sie donosic i szczesliwie donosic, czego i Wam zycze :) termin wychodzi na 22 sierpnia, ale pewnie bedzie u mnie druga cc wiec wczesniej sie rozpakuje.

Witajcie :) moze czesc z Was kojarzy mnie z innych watkow :) mam na imie Paulina, mam 34 lata, w marcu 2014 stracilam ciaze, w styczniu 2017 urodzilam synka Nataniela, w październiku 2018 mialam ciaze biochemiczna a teraz niespodzianka, w listopadzie zaciazylam ponownie. Nie staralismy sie, ale nie jest to tez wpadka, raczej taka niespodzianka :) mam nadzieje, ze uda mi sie donosic i szczesliwie donosic, czego i Wam zycze :) termin wychodzi na 22 sierpnia, ale pewnie bedzie u mnie druga cc wiec wczesniej sie rozpakuje.
Witaj :) trzymam kciuki aby tym razem było wszystko ok :)

Witam :)
Mam pytanie też was tak boli podbrzusze ? Wieczorami po całym dniu wręcz ledwo chodzę. Tak mnie nigdy nie bolało w ciąży.

reklama
Do góry