reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ja tez pierwsze slysze zeby wyeliminowac witamine C z diety! Zwlaszcza w okresie jezienno-zimowym! Wszystko z umiarem. Jak pod koniec ciazy lapalam infekcje moczowe to tez mi lekarz zalecil wiecej witaminy C w diecie(akurat nie byly to jakies poważne stany zapalne tylko podwyzszona liczba bakterii). Poza tym im wiecej roznosci zjemy w ciąży, tym lepiej dla dziecka bo juz bedzie przyzwyczajone w jakims stopniu do pewnych smaków ;)

reklama
Mi lekarka rodzinna zalecił dużo witaminy C na przeziębienie, dlatego też mnie to dziwi... Poza tym dziś też gdzieś czytałam , żeby pić sok z cytryny jeśli przy badaniu ogólnym moczu stwierdza się podwyższone ph. Póki co zostanę do wtorku tylko przy żurawinie i zobaczymy, co gin mi powie

A miała którąś z Was może ciała ketonowe w moczu ? Bo mi się pojawiły. Dodam że cukrzycy raczej nie mam bo cukier wyszedł w normie, może przyczyna jest to że karmię piersia i jestem w ciąży??

A miała którąś z Was może ciała ketonowe w moczu ? Bo mi się pojawiły. Dodam że cukrzycy raczej nie mam bo cukier wyszedł w normie, może przyczyna jest to że karmię piersia i jestem w ciąży??
Wygląda na to, ze za mała podaż weglowodanow w diecie. Koniecznie jedz tuz przed snem kanapkę np. z serem i duzo wody zeby ketony wypłukać. Ketony maja bardzo zly wplyw na rozwijające się dziecko.

Witajcie :) moze czesc z Was kojarzy mnie z innych watkow :) mam na imie Paulina, mam 34 lata, w marcu 2014 stracilam ciaze, w styczniu 2017 urodzilam synka Nataniela, w październiku 2018 mialam ciaze biochemiczna a teraz niespodzianka, w listopadzie zaciazylam ponownie. Nie staralismy sie, ale nie jest to tez wpadka, raczej taka niespodzianka :) mam nadzieje, ze uda mi sie donosic i szczesliwie donosic, czego i Wam zycze :) termin wychodzi na 22 sierpnia, ale pewnie bedzie u mnie druga cc wiec wczesniej sie rozpakuje.

Witajcie :) moze czesc z Was kojarzy mnie z innych watkow :) mam na imie Paulina, mam 34 lata, w marcu 2014 stracilam ciaze, w styczniu 2017 urodzilam synka Nataniela, w październiku 2018 mialam ciaze biochemiczna a teraz niespodzianka, w listopadzie zaciazylam ponownie. Nie staralismy sie, ale nie jest to tez wpadka, raczej taka niespodzianka :) mam nadzieje, ze uda mi sie donosic i szczesliwie donosic, czego i Wam zycze :) termin wychodzi na 22 sierpnia, ale pewnie bedzie u mnie druga cc wiec wczesniej sie rozpakuje.
Witaj :) trzymam kciuki aby tym razem było wszystko ok :)

Witam :)
Mam pytanie też was tak boli podbrzusze ? Wieczorami po całym dniu wręcz ledwo chodzę. Tak mnie nigdy nie bolało w ciąży.

reklama
Do góry