Ja tez pierwsze slysze zeby wyeliminowac witamine C z diety! Zwlaszcza w okresie jezienno-zimowym! Wszystko z umiarem. Jak pod koniec ciazy lapalam infekcje moczowe to tez mi lekarz zalecil wiecej witaminy C w diecie(akurat nie byly to jakies poważne stany zapalne tylko podwyzszona liczba bakterii). Poza tym im wiecej roznosci zjemy w ciąży, tym lepiej dla dziecka bo juz bedzie przyzwyczajone w jakims stopniu do pewnych smaków
reklama
Spina
Fanka BB :)
Mi lekarka rodzinna zalecił dużo witaminy C na przeziębienie, dlatego też mnie to dziwi... Poza tym dziś też gdzieś czytałam , żeby pić sok z cytryny jeśli przy badaniu ogólnym moczu stwierdza się podwyższone ph. Póki co zostanę do wtorku tylko przy żurawinie i zobaczymy, co gin mi powie
anagallis
Zaciekawiona BB
Wygląda na to, ze za mała podaż weglowodanow w diecie. Koniecznie jedz tuz przed snem kanapkę np. z serem i duzo wody zeby ketony wypłukać. Ketony maja bardzo zly wplyw na rozwijające się dziecko.A miała którąś z Was może ciała ketonowe w moczu ? Bo mi się pojawiły. Dodam że cukrzycy raczej nie mam bo cukier wyszedł w normie, może przyczyna jest to że karmię piersia i jestem w ciąży??
Witajcie moze czesc z Was kojarzy mnie z innych watkow mam na imie Paulina, mam 34 lata, w marcu 2014 stracilam ciaze, w styczniu 2017 urodzilam synka Nataniela, w październiku 2018 mialam ciaze biochemiczna a teraz niespodzianka, w listopadzie zaciazylam ponownie. Nie staralismy sie, ale nie jest to tez wpadka, raczej taka niespodzianka mam nadzieje, ze uda mi sie donosic i szczesliwie donosic, czego i Wam zycze termin wychodzi na 22 sierpnia, ale pewnie bedzie u mnie druga cc wiec wczesniej sie rozpakuje.
Genadia
Witaj trzymam kciuki aby tym razem było wszystko okWitajcie moze czesc z Was kojarzy mnie z innych watkow mam na imie Paulina, mam 34 lata, w marcu 2014 stracilam ciaze, w styczniu 2017 urodzilam synka Nataniela, w październiku 2018 mialam ciaze biochemiczna a teraz niespodzianka, w listopadzie zaciazylam ponownie. Nie staralismy sie, ale nie jest to tez wpadka, raczej taka niespodzianka mam nadzieje, ze uda mi sie donosic i szczesliwie donosic, czego i Wam zycze termin wychodzi na 22 sierpnia, ale pewnie bedzie u mnie druga cc wiec wczesniej sie rozpakuje.
Rozciaga sie wszystko mnie tak bolalo w ciazy z synkiem, obecnie poki to mnie klujeWitam
Mam pytanie też was tak boli podbrzusze ? Wieczorami po całym dniu wręcz ledwo chodzę. Tak mnie nigdy nie bolało w ciąży.
Dziekuje, lykam lutke wiec licze, ze bedzie okWitaj trzymam kciuki aby tym razem było wszystko ok
reklama
Genadia
Ja biorę utrogestan bo miałam plamienie ponad tydzień temu. I tez mam nadzieję, że będzie ok. Oby do wizytyDziekuje, lykam lutke wiec licze, ze bedzie ok