reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

My chcemy dać imię zaczynające się na M, bo nazwisko mamy na M i dziecko miałoby fajne inicjały MM :) Zresztą takie jak ja mam :)

reklama
Mi się nie podobają wszelkie Franki, Stasie, Antosie... Kojarzy mi się z osobami urodzonym około 1930 roku ;) Wiem, że teraz taka moda... Mówię oczywiście tylko swoje zdanie, którym nie zamierzam nikogo urazić, wiadomo, że to kwestia gustu :) Tak więc z tych dwóch imion wybrałabym zdecydowanie Tymoteusza :)
Mikołaj bardzo ładne imię, Michał zresztą też nie jest złe ;)
Ja z kolei strasznie się cieszę, że syn, bo na imię dla dziewczynki nie mieliśmy kompletnie pomysłu :)
Mam dokładnie takie samo zdanie :) Te "stare" imiona kojarzą mi się z pokoleniem moich dziadków i nie potrafię zobaczyć w małym dzieciątku Władzia. Antosia czy innego Kazia ;)

Imię dla chłopca mam już od dawien dawna. Jeszcze za czasów małolaty mówiłam, że jeśli kiedyś będę miała syna (co jest moim marzeniem) to będzie Aleksander :) to imię ma dla mnie wartość sentymentalną i nawet przez myśl mi nie przeszło, by zmienić je na jakieś inne :) obecnie 18 tydz, płeć nieznana, więc może moje Marzenie się spełni! Jeśli będzie dziewczynka nazwiemy ją najprawdopodobniej Pola :) takie imię wybrała córka, która tak jak i my, nie może się doczekać czy będzie miała brata czy siostrę :)

Dlatego ile ludzi, tyle opinii :)
Mi za to Kajtek pasuje jako imię dla kota ;)
Każdy ma jakąś wizję, myślę, że najważniejsze, aby podobało się rodzicom i nie budziło śmiechu lub pogardy wśród ludzi... Mi jest szkoda wszelkich Brajanków i Dżesik...

Hej podczytuje was w sumie jestem na wątku wrześniowym ale z usg wychodzi mi na 30 sierpnia czy mogę do was tez dołączyć. U mnie miała być Lena ale tyle Len teraz ze jakoś zaczynam się zastanawiać i już nie mam pojęcia [emoji51]

reklama
Hej podczytuje was w sumie jestem na wątku wrześniowym ale z usg wychodzi mi na 30 sierpnia czy mogę do was tez dołączyć. U mnie miała być Lena ale tyle Len teraz ze jakoś zaczynam się zastanawiać i już nie mam pojęcia [emoji51]
Jasne, że możesz ;-) witamy ;-)

Lena to faktycznie teraz bardzo popularne imię, ale chyba też nie ma się co sugerować czy modne, czy nie modne, czy dużo czy mało dzieci o takim imieniu..
Najważniejsze żebyś czuła, że to imie dla Twojego malucha :-)

Gorzej jeśli tak jak mi, nic się nie podoba :p

Do góry