reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Dziewczyny jaki termometr polecacie dla noworodka? My w domu nie mamy żadnego więc na wszelki wypadek już chcielibyśmy kupić🙂 Z takich aptecznych rzeczy to octenisept, gaziki jałowe, Linomag, roztwór soli fizjologicznej. Jeszcze oliwka zastanawiam się z jakiej firmy i witamina d. Nie wiem czy to wszystko na start?

reklama
A nie zauważyłaś po wadze że ostatnio dzidzia przybrała? U mnie zazwyczaj po skoku wagi nie mogę z bólu. No wierci się jakby na imprezie była 😅 u mnie też 36 tydz i czasami mi się płakać chce z bólu od tych gwałtownych ruchów i nóżek pod żebrami. Na kiedy masz termin?
W sobote miał 2550 wiec nie urosl jakos spektakularnie 😁 Na 6 luty mamy termin. Właśnie czuje się taka skopana po żołądku, że aż mnie boli. Widać ma mniej miejsca już i po prostu bardziej czuje. Ja też mam lozysko na przedniej scianie i dopiero teraz mi całymi brzuch faluje. Wcześniej czułam tylko skrobanie rękami i przesuwanie u góry nogami 😅
Myślę że na spokojnie :) mój też się bardzo dużo kopał :) nie masz co się stresować :)
Dziękuję za wsparcie. Naprawdę pomaga 🙂
Moj ostatnio jakos tak pełzał i słabiej go czułam, ale wczoraj tez mi dal do wiwatu więc chyba nie ma reguły. I też tak mocno bolało, że nie wiedzialam co począć. Te dzieciaczki to nas ostro stresują 🤪
Mój się chyba denerwuje okropnie jak ma czkawka bo wtedy to już wgl impreza na całego 😅 no cóż, takie życie matki chyba 😅

Dziewczyny jaki termometr polecacie dla noworodka? My w domu nie mamy żadnego więc na wszelki wypadek już chcielibyśmy kupić🙂 Z takich aptecznych rzeczy to octenisept, gaziki jałowe, Linomag, roztwór soli fizjologicznej. Jeszcze oliwka zastanawiam się z jakiej firmy i witamina d. Nie wiem czy to wszystko na start?
Ja mam taki z barun chyba do ucha, ale jak się sprawdzi to nie wiem. Doświadczenia nie mam 🙂 ja mam kupiony ten olejek że słodkich migdałów bo tak zachwalała położna 🙂

Ja mam taki z barun chyba do ucha, ale jak się sprawdzi to nie wiem. Doświadczenia nie mam 🙂 ja mam kupiony ten olejek że słodkich migdałów bo tak zachwalała położna 🙂
U nas też zachwalała:) do masażu podczas porodu, do masażu krocza od 35 tygodnia i od 36 zalecali nam wmasowywanie 1-2 kapsułek olejku z wiesiołka🙂

My mamy od 10 lat microlife i działa super. Akurat cała rodzina jest w fazie choroby wiec pracuje non stop. Sprawdziłam na szybko rankingi termometrów i nadal wygrywa większość więc nie kupuje nowego.
A z aptecznych rzeczy możesz dla siebie zamówić przy okazji majty poporodowe i podkłady, podpaski.

My mamy od 10 lat microlife i działa super. Akurat cała rodzina jest w fazie choroby wiec pracuje non stop. Sprawdziłam na szybko rankingi termometrów i nadal wygrywa większość więc nie kupuje nowego.
A z aptecznych rzeczy możesz dla siebie zamówić przy okazji majty poporodowe i podkłady, podpaski.
Tylko jak majty to tylko siateczkowe, żadne fizelinowe!

Bardzo dziękuję:) chodzi o wersję na podczerwień Microlife NC 200? Wg rankingu ten jest dobry:)

reklama
Dziewczyny jak zostałam wczoraj przyjęta na oddział miałam już 4 cm rozwarcia ale skurczy brak 🫣mieli odrazu wywoływać ale jednak chcieli poczekać czy przez dobę coś samo nie ruszy...narazie nie rusza 😅więc zobaczymy jaka decyzja dziś.A co do termometrów to podobno najlepszy jest Braun do ucha.Mialam kilka sytuacji z moimi już 4 latkiem który miał drgawki gorączkowe mamy w sumie ten microlife ale właśnie teraz będę chciała ten brauna bo dużo osób nawet w szpitalu nam polecało

Do góry