reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Dziewczyny jaki termometr polecacie dla noworodka? My w domu nie mamy żadnego więc na wszelki wypadek już chcielibyśmy kupić🙂 Z takich aptecznych rzeczy to octenisept, gaziki jałowe, Linomag, roztwór soli fizjologicznej. Jeszcze oliwka zastanawiam się z jakiej firmy i witamina d. Nie wiem czy to wszystko na start?

reklama
A nie zauważyłaś po wadze że ostatnio dzidzia przybrała? U mnie zazwyczaj po skoku wagi nie mogę z bólu. No wierci się jakby na imprezie była 😅 u mnie też 36 tydz i czasami mi się płakać chce z bólu od tych gwałtownych ruchów i nóżek pod żebrami. Na kiedy masz termin?
W sobote miał 2550 wiec nie urosl jakos spektakularnie 😁 Na 6 luty mamy termin. Właśnie czuje się taka skopana po żołądku, że aż mnie boli. Widać ma mniej miejsca już i po prostu bardziej czuje. Ja też mam lozysko na przedniej scianie i dopiero teraz mi całymi brzuch faluje. Wcześniej czułam tylko skrobanie rękami i przesuwanie u góry nogami 😅
Myślę że na spokojnie :) mój też się bardzo dużo kopał :) nie masz co się stresować :)
Dziękuję za wsparcie. Naprawdę pomaga 🙂
Moj ostatnio jakos tak pełzał i słabiej go czułam, ale wczoraj tez mi dal do wiwatu więc chyba nie ma reguły. I też tak mocno bolało, że nie wiedzialam co począć. Te dzieciaczki to nas ostro stresują 🤪
Mój się chyba denerwuje okropnie jak ma czkawka bo wtedy to już wgl impreza na całego 😅 no cóż, takie życie matki chyba 😅

Dziewczyny jaki termometr polecacie dla noworodka? My w domu nie mamy żadnego więc na wszelki wypadek już chcielibyśmy kupić🙂 Z takich aptecznych rzeczy to octenisept, gaziki jałowe, Linomag, roztwór soli fizjologicznej. Jeszcze oliwka zastanawiam się z jakiej firmy i witamina d. Nie wiem czy to wszystko na start?
Ja mam taki z barun chyba do ucha, ale jak się sprawdzi to nie wiem. Doświadczenia nie mam 🙂 ja mam kupiony ten olejek że słodkich migdałów bo tak zachwalała położna 🙂

Ja mam taki z barun chyba do ucha, ale jak się sprawdzi to nie wiem. Doświadczenia nie mam 🙂 ja mam kupiony ten olejek że słodkich migdałów bo tak zachwalała położna 🙂
U nas też zachwalała:) do masażu podczas porodu, do masażu krocza od 35 tygodnia i od 36 zalecali nam wmasowywanie 1-2 kapsułek olejku z wiesiołka🙂

My mamy od 10 lat microlife i działa super. Akurat cała rodzina jest w fazie choroby wiec pracuje non stop. Sprawdziłam na szybko rankingi termometrów i nadal wygrywa większość więc nie kupuje nowego.
A z aptecznych rzeczy możesz dla siebie zamówić przy okazji majty poporodowe i podkłady, podpaski.

My mamy od 10 lat microlife i działa super. Akurat cała rodzina jest w fazie choroby wiec pracuje non stop. Sprawdziłam na szybko rankingi termometrów i nadal wygrywa większość więc nie kupuje nowego.
A z aptecznych rzeczy możesz dla siebie zamówić przy okazji majty poporodowe i podkłady, podpaski.
Tylko jak majty to tylko siateczkowe, żadne fizelinowe!

Bardzo dziękuję:) chodzi o wersję na podczerwień Microlife NC 200? Wg rankingu ten jest dobry:)

reklama
Dziewczyny jak zostałam wczoraj przyjęta na oddział miałam już 4 cm rozwarcia ale skurczy brak 🫣mieli odrazu wywoływać ale jednak chcieli poczekać czy przez dobę coś samo nie ruszy...narazie nie rusza 😅więc zobaczymy jaka decyzja dziś.A co do termometrów to podobno najlepszy jest Braun do ucha.Mialam kilka sytuacji z moimi już 4 latkiem który miał drgawki gorączkowe mamy w sumie ten microlife ale właśnie teraz będę chciała ten brauna bo dużo osób nawet w szpitalu nam polecało

Do góry