reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

reklama
@Lena0908 witaj w Naszym gronie ;) Mnie tak z początku pobolewało i w czasie kiedy miał być okres, to pobolewało jak na okres - wtedy się naprawdę martwiłam. Ale teraz brzuch boli tylko jak się przedźwigam albo za dużo pracuję :)

Dziwnie mam z mdłościami, bo niby nie wymiotuję, ale na samą myśl o mdłościach - zbiera mi się :D To chyba w głowie siedzi (a podobno już powinno odpuszczać ;) )

@Lena0908 witaj w Naszym gronie ;) Mnie tak z początku pobolewało i w czasie kiedy miał być okres, to pobolewało jak na okres - wtedy się naprawdę martwiłam. Ale teraz brzuch boli tylko jak się przedźwigam albo za dużo pracuję :)

Dziwnie mam z mdłościami, bo niby nie wymiotuję, ale na samą myśl o mdłościach - zbiera mi się :D To chyba w głowie siedzi (a podobno już powinno odpuszczać ;) )

A ty na kiedy masz termin?? ;)

Ej dziewczyny, a mam pytanie: Czy Was też brzuch tak swędzi? Mam wrażenie, że to takie smyranie jak czasami piersi mi rosły (jak tyłam). Czy to już ten czas na smarowanie brzucha przeciw rozstępom?

.
Apropo pracy - jaka jest Wasza sytuacja zawodowa, dziewczyny? Jesteście aktywne zawodowo, czy raczej stawiacie teraz na rodzinę? A może po odchowaniu malucha chcecie szukać jakiejś innej pracy? Dużo z Was już zdecydowało się na l4 albo ma zamiar niedługo się zdecydować?
smile.gif
Ja jestem od 6 tygodnia na L4.
W pracy źle się czułam i musiałam powiedzieć kierownikowi dlaczego chcę się zwolnić itp. na to on bez zastanowienia że mam iść do domu i wrócić za prawie 2 lata (po macierzyńskim) bo przecież dziecko jest najważniejsze a praca nie zając nie ucieknie.
Po dłuższym zastanowieniu stwierdziła, że jak tylko się uda to dam L4 no i udało się na razie mam do 09.11

O to lipa.... wymowek juz nie bedzie na wizyty buuu ;-)
Ja chce teraz w miarę systematycznie odwiedzać stomatologa bo mam ciągle problemy z zębami i pewnie ta ciąża da im tez popalić :)
A dziś tak się dziwnie czułam bo pierwszy raz byłam w klinice niemieckiej :-D ale dentysta widział że się stresuje, włączył masaż w fotelu i jakoś poszło :wink:

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedź czyli wszystko w normie.

@KyRaA ja w pierwszej tak miała i mam rozstępy wiec jeśli pierwsza ciąża to jak najbardziej możesz już zacząć się smarować. Ja na piersiach nie mam bo zaczęłam się wcześniej smarować a ze kiedyś był wybór nie wielki z kosmetykami dla kobiet w ciąży i ceny ze szok to uratowałam od rozstępów piersi a brzuch mam w tygrysie paski ;) . Aktualnie mam kupiony olejek z rosman ale to tylko w ramach pielgnacji a nie aby zapobiegać bo czy jeden więcej to już różnicy nie mam.

Mam wizytę w piątek na nfz i juz tak się stresuje bo lekarz to kompletny dupek nie przyjemny burak. Chodze do niego bo badania mam za darmo i w szpitalu którym rodze lepiej być od lekarza który pracuje na oddziale kompletna głupota ale tak jest. Ciaze prowadzę u innego który tylko prywatnie, i tu jetem zadowolona z opieki, bo gdybym do tego dupka chodziła to bym żadnych witamin niczego bym nie brała tylko kwas foliowy, które sam zaczęłam brać zresztą.

Do góry