reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

reklama
Hej wszystkim :) termin mam na 5 maja :). To moja pierwsza ciąża.
Niedawno wizyta na SOR z powodu plamienia jestem na Luteinie. Dodatkowo Wysokie ryzyko preeklamacji, włączony Acard na noc.

Cześć dziewczyny. Jak u Was po prenatalnych, wszystko ok? Część już pewnie jest po. Ja dopiero za 2 tygodnie. Mam takiego stresa, czas mi się tak do nich dłuży...

Cześć dziewczyny. Jak u Was po prenatalnych, wszystko ok? Część już pewnie jest po. Ja dopiero za 2 tygodnie. Mam takiego stresa, czas mi się tak do nich dłuży...
Hej ☺️ Ja mam we wtorek, wiec tez jeszcze chwile poczekam.
Co Cie tak stresuje? Mialas zle wyniki w poprzedniej ciazy czy po prostu nachodza Cie zle mysli?

To moja pierwsza ciąża :)
Boję się po prostu, że coś wyjdzie źle, naczytałam się chyba za dużo takich przypadków.
Wiem też, że test pappa to w dużej mierze statystyka i przez jakieś czynniki, które sprzyjają chorobom może wyjść duże prawdopodobieństwo, np. wiek. a mam 33..

reklama
To moja pierwsza ciąża :)
Boję się po prostu, że coś wyjdzie źle, naczytałam się chyba za dużo takich przypadków.
Wiem też, że test pappa to w dużej mierze statystyka i przez jakieś czynniki, które sprzyjają chorobom może wyjść duże prawdopodobieństwo, np. wiek. a mam 33..
Na wyniku masz 2 ryzyka: podstawowe i skorygowane. Podstawowe wynika tylko z wieku. Skorygowane uwzględnia badania z krwi, wywiad i usg. Jak skorygowane wyjdzie mniejsze niż podstawowe to już dobrze.
Nie nakręcaj się negatywnie.
Większość teraz rodzi po 30, także 33 to nie dużo.

Do góry