reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ile waży Maluszek?
2400, więc już spory chłopczyk 🥰

Kobietki nie czekajcie z pakowaniem torby do ostatniej chwili. Lepiej mieć wszystko spakowane wczesniej, by w razie W chociaż jeden stresor był mniej.
Ja niby pakowałam a jak przyszło co do czego to torba pusta i na szybcika było szukanie i pakowanie.

Dostałam już sterydy na płucka dziecka, mimo to mam nadzieję, że nie potrzebnie i maluszek posiedzi jeszcze w brzuszku.

reklama
Co do biegunek, ja w czasie skurczy miałam i częstomocz i luźne wypróżnienie, co mogło być spowodowane oczyszczaniem organizmu przed.. 🤔

Ostatnia edycja:

Kobietki nie czekajcie z pakowaniem torby do ostatniej chwili. Lepiej mieć wszystko spakowane wczesniej, by w razie W chociaż jeden stresor był mniej.
Ja niby pakowałam a jak przyszło co do czego to torba pusta i na szybcika było szukanie i pakowanie.

Dostałam już sterydy na płucka dziecka, mimo to mam nadzieję, że nie potrzebnie i maluszek posiedzi jeszcze w brzuszku.
Trzymam kciuki aby posiedział jeszcze w brzuszku 🙂

Dziewczyny, czy poza skurczami lydek i nóg macie jakieś sporadyczne mrowienie? Mi czasem mrowi reka, a czasem policzek i jak to ja od razu stres. Magnez biorę cały czas. Czy ktoras miala tego typu objawy i coś pomogło? Wizyte mam dopiero za 2 tyg.
Mi mrowi miejsca na górnej lewej części brzucha, wręcz nie mam tam czucia 😂

No to juz jest kawałek czlowieczka 🥰
No niech siedzi grzeczniutko i poczeka🤓
Trzymam kciuki!

Ja już mam czesc rzeczy w woreczkach strunowych, ale jeszcze nie mam upranych ciuszków i zamówionego rozka i pajacykow. Zmotywowałaś do działania, ogarniam to dzisiaj i też spakuje te torbę. Faktycznie nigdy nic nie wiadomo, a po 30 tc to w zasadzie może się wszystko zdarzyć.

reklama

Masz rację, w tygodniu spakuje torbę. I tak jestem z siebie dumna bo już mam prawie wszystko wyprane, wyprasowane i posegregowane. Kupiłam też wszystko dla siebie i maluszka z apteki więc w sumie zostaje tylko to spakować. Łozeczko pewnie będziemy składać w styczniu ale wyposażenie łóżeczka już wyprane. Cieszę się że się zmotywowalam bo dluuugi czas omijałam tą stratę rzeczy na kilometr 🤣

A maluszek to już faktycznie duży bobasek 💕
Oby grzecznie siedział w brzuchu jak najdłużej 🙂

Do góry