reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

reklama
@Lena0908 witaj w Naszym gronie ;) Mnie tak z początku pobolewało i w czasie kiedy miał być okres, to pobolewało jak na okres - wtedy się naprawdę martwiłam. Ale teraz brzuch boli tylko jak się przedźwigam albo za dużo pracuję :)

Dziwnie mam z mdłościami, bo niby nie wymiotuję, ale na samą myśl o mdłościach - zbiera mi się :D To chyba w głowie siedzi (a podobno już powinno odpuszczać ;) )

@Lena0908 witaj w Naszym gronie ;) Mnie tak z początku pobolewało i w czasie kiedy miał być okres, to pobolewało jak na okres - wtedy się naprawdę martwiłam. Ale teraz brzuch boli tylko jak się przedźwigam albo za dużo pracuję :)

Dziwnie mam z mdłościami, bo niby nie wymiotuję, ale na samą myśl o mdłościach - zbiera mi się :D To chyba w głowie siedzi (a podobno już powinno odpuszczać ;) )

A ty na kiedy masz termin?? ;)

Ej dziewczyny, a mam pytanie: Czy Was też brzuch tak swędzi? Mam wrażenie, że to takie smyranie jak czasami piersi mi rosły (jak tyłam). Czy to już ten czas na smarowanie brzucha przeciw rozstępom?

.
Apropo pracy - jaka jest Wasza sytuacja zawodowa, dziewczyny? Jesteście aktywne zawodowo, czy raczej stawiacie teraz na rodzinę? A może po odchowaniu malucha chcecie szukać jakiejś innej pracy? Dużo z Was już zdecydowało się na l4 albo ma zamiar niedługo się zdecydować?
smile.gif
Ja jestem od 6 tygodnia na L4.
W pracy źle się czułam i musiałam powiedzieć kierownikowi dlaczego chcę się zwolnić itp. na to on bez zastanowienia że mam iść do domu i wrócić za prawie 2 lata (po macierzyńskim) bo przecież dziecko jest najważniejsze a praca nie zając nie ucieknie.
Po dłuższym zastanowieniu stwierdziła, że jak tylko się uda to dam L4 no i udało się na razie mam do 09.11

O to lipa.... wymowek juz nie bedzie na wizyty buuu ;-)
Ja chce teraz w miarę systematycznie odwiedzać stomatologa bo mam ciągle problemy z zębami i pewnie ta ciąża da im tez popalić :)
A dziś tak się dziwnie czułam bo pierwszy raz byłam w klinice niemieckiej :-D ale dentysta widział że się stresuje, włączył masaż w fotelu i jakoś poszło :wink:

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedź czyli wszystko w normie.

@KyRaA ja w pierwszej tak miała i mam rozstępy wiec jeśli pierwsza ciąża to jak najbardziej możesz już zacząć się smarować. Ja na piersiach nie mam bo zaczęłam się wcześniej smarować a ze kiedyś był wybór nie wielki z kosmetykami dla kobiet w ciąży i ceny ze szok to uratowałam od rozstępów piersi a brzuch mam w tygrysie paski ;) . Aktualnie mam kupiony olejek z rosman ale to tylko w ramach pielgnacji a nie aby zapobiegać bo czy jeden więcej to już różnicy nie mam.

Mam wizytę w piątek na nfz i juz tak się stresuje bo lekarz to kompletny dupek nie przyjemny burak. Chodze do niego bo badania mam za darmo i w szpitalu którym rodze lepiej być od lekarza który pracuje na oddziale kompletna głupota ale tak jest. Ciaze prowadzę u innego który tylko prywatnie, i tu jetem zadowolona z opieki, bo gdybym do tego dupka chodziła to bym żadnych witamin niczego bym nie brała tylko kwas foliowy, które sam zaczęłam brać zresztą.

Do góry