reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Ooo, miło, bo widzę, ze większość dziewczyn tutaj na początek maja. Widziałaś juz swoją fasolkę? :) Ja staram się nic nie łykać, to moja pierwsza ciąża i nawet ostatnio na ból zębów nic nie brałam, tylko z bólu chodziłam po ścianach :D Potem się dowiedziałam, ze mogłam wziąć paracetamol, ale przeszło samo!
To prawda że większość dziewczyn początek maja. Malutka garstka tych na koniec.
Ja widziałam już swoją fasolkę 2 razy ;)

reklama
Hej! Dołączam do grona majóweczek [emoji173]️ Termin prawdopodobnie na 30.05, ale jeszcze czekam na dokładne potwierdzenie [emoji846] Czy was tez boli brzuch? Strasznie się z tego powodu martwię, a opinie są naprawdę podzielone.. Jedni mówią, ze to normalne, bo macica się rozciąga, drudzy ze to jednak nienormalne.. [emoji22]
Hej i gratulacje! Ja tez miałam bóle w początkowych tygodniach każdej ciąży. Takie bóle jakbym miała dostać miesiaczke. Ale już teraz ich nie mam. Jesli bol jest taki normalny, ze mozesz w spokoju funkcjonowac, nie przeszkadza ci fizycznie to lepiej nic nie brać. Ale skonsultuj się z lekarzem na najbliższej wizycie i dowiedz co i jak. W pierwszej ciąży to normalne, że się martwisz. Powinnaś zadawać dużo pytań swojemu lekarzowi [emoji4]

Lena witaj :) widziałam twojego malucha na drugim wątku ;) u mnie też na początku brzuch bolał jak na @ teraz mam spokój. Czasem tylko coś zaboli. Magnez biorę 2 lub 3 razy dziennie, zależy czy pamiętam w południe żeby wziąć :p jak boli trochę mocniej to możesz wziąć nospe. Ale jeśli ból nie jest uciążliwy to lepiej się położyć, odpocząć trochę i powinno przejść. To normalne że czuć brzuszek, w końcu robi się w środku miejsce dla coraz większego lokatora ;)

Witaj @Lena0908

Jak jest u was z nocami przesypiacie bez wstawanie do toalety?
Jest to moja 3 ciąża i powiem szczerze że w poprzednich nie miałam takich akcji a teraz noc w noc po 2 godzinie musze wstać.

Witaj @Lena0908

Jak jest u was z nocami przesypiacie bez wstawanie do toalety?
Jest to moja 3 ciąża i powiem szczerze że w poprzednich nie miałam takich akcji a teraz noc w noc po 2 godzinie musze wstać.
Ja chodze min 2 razy

@made mam nadzieje ze wszystko ok

Ja pierwsza ciaze zakonczylam w 41 tyg po masazu szyjki odeszly mi 1ody o 15 a urodzilam przez cc o 8.10 dnia nast z podejrzeniem sepsy u mnie bo maluszek na szczescie wszystko ok
Ja dzisiaj mam wolne ale przez ten dzien nauczyciela musialam pol dnia u syna w przedszkolu spedzic a dk tego tak mnie dzisiaj bola plecy ze nie wiem jak sie jutro zawloke dk pracy

Hej! Dołączam do grona majóweczek [emoji173]️ Termin prawdopodobnie na 30.05, ale jeszcze czekam na dokładne potwierdzenie [emoji846] Czy was tez boli brzuch? Strasznie się z tego powodu martwię, a opinie są naprawdę podzielone.. Jedni mówią, ze to normalne, bo macica się rozciąga, drudzy ze to jednak nienormalne.. [emoji22]
Nie stresuj sie:-) mnie tez czesto bolal brzuch na poczatku jak na @bo macica sie rozciagala. Pozniej zaczely bolec mnie jelita i czasami ciezko bylo odroznic bol, ale wtedy lezalam jak placek i bylo git:-) a ostatnio nawet bolaly mnie jajniki w dniu spodziewanej miesiaczki i tez to przelezalam. Takze rozne bole jeszcze przed Toba, ale jesli nie ma plamien i krwawien i b. mocnego bolu bedzie dobrze! To tez moja 1wsza ciaza i ucze sie swojego ciala:-) tutaj zawsze znajdzie sie ktos kto doradzi. Te Dziewczyny to zloto :rofl:

reklama
Do góry