reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Ooo, miło, bo widzę, ze większość dziewczyn tutaj na początek maja. Widziałaś juz swoją fasolkę? :) Ja staram się nic nie łykać, to moja pierwsza ciąża i nawet ostatnio na ból zębów nic nie brałam, tylko z bólu chodziłam po ścianach :D Potem się dowiedziałam, ze mogłam wziąć paracetamol, ale przeszło samo!
To prawda że większość dziewczyn początek maja. Malutka garstka tych na koniec.
Ja widziałam już swoją fasolkę 2 razy ;)

reklama
Hej! Dołączam do grona majóweczek [emoji173]️ Termin prawdopodobnie na 30.05, ale jeszcze czekam na dokładne potwierdzenie [emoji846] Czy was tez boli brzuch? Strasznie się z tego powodu martwię, a opinie są naprawdę podzielone.. Jedni mówią, ze to normalne, bo macica się rozciąga, drudzy ze to jednak nienormalne.. [emoji22]
Hej i gratulacje! Ja tez miałam bóle w początkowych tygodniach każdej ciąży. Takie bóle jakbym miała dostać miesiaczke. Ale już teraz ich nie mam. Jesli bol jest taki normalny, ze mozesz w spokoju funkcjonowac, nie przeszkadza ci fizycznie to lepiej nic nie brać. Ale skonsultuj się z lekarzem na najbliższej wizycie i dowiedz co i jak. W pierwszej ciąży to normalne, że się martwisz. Powinnaś zadawać dużo pytań swojemu lekarzowi [emoji4]

Lena witaj :) widziałam twojego malucha na drugim wątku ;) u mnie też na początku brzuch bolał jak na @ teraz mam spokój. Czasem tylko coś zaboli. Magnez biorę 2 lub 3 razy dziennie, zależy czy pamiętam w południe żeby wziąć :p jak boli trochę mocniej to możesz wziąć nospe. Ale jeśli ból nie jest uciążliwy to lepiej się położyć, odpocząć trochę i powinno przejść. To normalne że czuć brzuszek, w końcu robi się w środku miejsce dla coraz większego lokatora ;)

Witaj @Lena0908

Jak jest u was z nocami przesypiacie bez wstawanie do toalety?
Jest to moja 3 ciąża i powiem szczerze że w poprzednich nie miałam takich akcji a teraz noc w noc po 2 godzinie musze wstać.

Witaj @Lena0908

Jak jest u was z nocami przesypiacie bez wstawanie do toalety?
Jest to moja 3 ciąża i powiem szczerze że w poprzednich nie miałam takich akcji a teraz noc w noc po 2 godzinie musze wstać.
Ja chodze min 2 razy

@made mam nadzieje ze wszystko ok

Ja pierwsza ciaze zakonczylam w 41 tyg po masazu szyjki odeszly mi 1ody o 15 a urodzilam przez cc o 8.10 dnia nast z podejrzeniem sepsy u mnie bo maluszek na szczescie wszystko ok
Ja dzisiaj mam wolne ale przez ten dzien nauczyciela musialam pol dnia u syna w przedszkolu spedzic a dk tego tak mnie dzisiaj bola plecy ze nie wiem jak sie jutro zawloke dk pracy

Hej! Dołączam do grona majóweczek [emoji173]️ Termin prawdopodobnie na 30.05, ale jeszcze czekam na dokładne potwierdzenie [emoji846] Czy was tez boli brzuch? Strasznie się z tego powodu martwię, a opinie są naprawdę podzielone.. Jedni mówią, ze to normalne, bo macica się rozciąga, drudzy ze to jednak nienormalne.. [emoji22]
Nie stresuj sie:-) mnie tez czesto bolal brzuch na poczatku jak na @bo macica sie rozciagala. Pozniej zaczely bolec mnie jelita i czasami ciezko bylo odroznic bol, ale wtedy lezalam jak placek i bylo git:-) a ostatnio nawet bolaly mnie jajniki w dniu spodziewanej miesiaczki i tez to przelezalam. Takze rozne bole jeszcze przed Toba, ale jesli nie ma plamien i krwawien i b. mocnego bolu bedzie dobrze! To tez moja 1wsza ciaza i ucze sie swojego ciala:-) tutaj zawsze znajdzie sie ktos kto doradzi. Te Dziewczyny to zloto :rofl:

reklama
Do góry