reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Ja chce teraz w miarę systematycznie odwiedzać stomatologa bo mam ciągle problemy z zębami i pewnie ta ciąża da im tez popalić :)
A dziś tak się dziwnie czułam bo pierwszy raz byłam w klinice niemieckiej :-D ale dentysta widział że się stresuje, włączył masaż w fotelu i jakoś poszło :wink:
Rety jakie wygody... masaz u dentysty... to nic tylko chodzic. Co to ludzie nie wymysla:-) ja sie zawsze stresuje mega, mam wrecz fobie i jak mnie maz za reke nie trzyma to nie pojde.

reklama
Witaj @Lena0908

Jak jest u was z nocami przesypiacie bez wstawanie do toalety?
Jest to moja 3 ciąża i powiem szczerze że w poprzednich nie miałam takich akcji a teraz noc w noc po 2 godzinie musze wstać.

W ogóle nie budzę się na siku. W sumie to nie korzystam z toalety jakoś o wiele częściej, niż zwykle, może 2-3 razy więcej w ciągu dnia. Ostatnio spędziłam pół dnia na mieście, bo miałam dużo spraw do pozałatwiania i z 5h nie byłam w toalecie, myśle ze nawet dłużej. Coś ze mną nie tak? [emoji85]

Lena każda z nas jest inna :) tak samo jak jedne wymiotuja inne nie, tak jedne częściej korzystają z toalety inne nie. Ja dziś robiłam chyba swój rekord. Przed wyjściem z domu zrobiła siku, jechała do urzędu, 20 minut drogi i w połowie drogi tak mi się chciało że masakra, ale ze dwupas to nie było gdzie się zatrzymać. Jak wysiadłam pod urzędem to już nie mogłam iść, tak mi się chciało :p

Lena każda z nas jest inna :) tak samo jak jedne wymiotuja inne nie, tak jedne częściej korzystają z toalety inne nie. Ja dziś robiłam chyba swój rekord. Przed wyjściem z domu zrobiła siku, jechała do urzędu, 20 minut drogi i w połowie drogi tak mi się chciało że masakra, ale ze dwupas to nie było gdzie się zatrzymać. Jak wysiadłam pod urzędem to już nie mogłam iść, tak mi się chciało :p

Haha, masz racje, każda z nas jest inna. Ja mam problem z mdlosciami, przez tydzień prawie nic nie jadłam i nie piłam.. Trochę się poprawiło i oby tak zostało :D

Dziewczyny czy któraś z was ma problemy z tarczyca?

Hej dziewczyny
Jak macie jakieś uwagi do tego posta z Lista TP to piszcie mi tutaj, a tam nie komentujcie żeby ten post został na samej górze jak tylko się tam wejdzie [emoji4]

Ja w nocy wstaje do dzieci nie raz i nie dwa czasami, i zazwyczaj nawet wtedy nie korzystam z toalety. Zalezy ile wypije przed snem.

@justjestem jak się czujesz?

@soniafka a co u was? Jak teraz samopoczucie po wizycie?

Ja już bym wolała mieć brzuszek. Eh jakiś wolno mi ta ciąża mija. Ale może to dobrze, bo to raczej moja ostatnia.

Cześć dziewczyny, można dołączyć?;) to moja druga ciąża termin na 28 maj, wizytę u lekarza zaliczyłam w poniedziałek serduszko już biło:) pozdrawiam

Ann, samopoczucie po usg nieporównywalnie lepsze. Dziś zaczynam 12tydzien wiec jestem spokojna. Monitor raz na kilka dni tez pomaga [emoji6] Mnie czas leci okrutnie szybko ale ja pracuje wiec dzień jak codzień. Olka odstawiliśmy godzinę temu do dziadków a my jedziemy na zakupy spożywcze do Szwecji. Dużo tam polskich produktów a ja nareszcie znów zaczynam mieć apetyt wiec się obkupię w pyszności [emoji39] Potem wracamy do teściów i u nich przenocujemy także fajnie bo wolne od małej marudy przez calutki dzień.

Lena, to twoja pierwsza ciąża? Bo ja w pierwszej nie siklalam wcale częściej niż zwykle i to do samego porodu. Teraz od pierwszych tygodni mam parcie niemalże co chwile a nocy nie prześpie bez dwu-trzykrotnego wstawania na siku.

reklama
Ann ja od czwartku czuje sie, odpukac, lepiej, nie wymiotuje i nie mam migren. Mam nadzieje, ze to koniec [emoji5]
Troche sie wkurzylam, bo szef mezowi powiedzial, ze przed wyjazdem ktory mielismy zaplanowany ma noc z 29 na 30/10 musi skonczyc wszystkie projekty, czyli musi isc do pracy w dwa weekendy plus 29, wiec wyjazd musimy przelozyc na noc z 30 na 31. No i mega slabo, bo bedziemy nad ranem, a 31 chce isc na prenatalne, pojde z zapalkami w oczach, do tego chcialam zrobic spoznione urodziny Marcelika dla rodziny, plus musimy ogarnac rzeczy po Marceliku dla maluszka, bo to nasz ostatni wyjazd do Pl, a 01/11 jedziemy na 8 dni do Zakopanego. Wszystko nie tak... [emoji47]

Co do siku ja chyba teraz tez sikam mniej niz w pierwszej ciazy.
Wstalam totalnie przeziębiona, boli mnie gardlo, mam duszacy kaszel, jeszcze czekam na katar do kompletu [emoji23]

Soniafka fajnie ze macie tam dziadkow!

Ann a Ty jak sie czujesz?

Witam wszystkie nowe mamusie [emoji5]

Do góry