reklama
reklama
Zupa z kurczaka i kukurydzy
Ten przepis jest prosty i smaczny.
Idealny, jeżeli wasza rodzina dba o wagę, a jednocześnie lubi jeść zdrowo i pysznie.
Złocista kukurydza w towarzystwie pasków z piersi kurczaka i zielonej, pełnej optymizmu dymki. Zestaw doskonale optymistyczny:)
Składniki
1 por
4 ziemniaki
2 piersi z kurczaka
2 łyżki oliwy z oliwek
40 dkg. kukurydzy
750 ml bulionu z kurczaka
1 łyżka szczypiorku l. dymki
Wykonanie
Pokrój pory w cienkie plasterki, ziemniaki w drobną kostkę.
Pierś kurczaka pokrój w paski.
Rozgrzej olej w garnku, włóż pory, przykryj pokrywką i je podduś.
Następnie dodaj kurczaka, kukurydzę i ziemniaki. Wymieszaj i wlej bulion.
Gotuj na niewielkim ogniu przez dwadzieścia minut.
Po ugotowaniu podawaj posypane pokrojoną dymką i posypane świeżym pieprzem.
Sprawdź inne nasze przepisy:
Kolacje