Ciasto francuskie z cukinią, karmelizowaną cebulą i pomidorami z serem kozim
Ostatnie zmiany: 28 czerwca 2019
Gotowe ciasto francuskie nałożyłam do foremki i wrzuciłam do nagrzanego do 220 stopni piekarnika, obciążyłam pokrywką, bo chciało rosnąć. Nastawiłam zegarek na 5 min.
W tym czasie na plasterki pokroiłam kawałek cukinii, wyjęłam słoik z karmelizowaną cebulą i pomidorami (M&S cena koło 6 zł), kilka oliwek i 4 plasterki sera koziego, który pokroiłam na mniejsze kawałki.
Po 6 min. wyjęłam z piekarnika ciasto, rozsmarowałam sos, położyłam resztę składników i poszłam pracować. Po kolejnych 25 min. tarta była gotowa.
reklama
Na talerze powędrowała w towarzystwie roszponki. Pokroiłam cienko czerwoną cebulę, dodałam oliwy i octu balsamicznego (powinnam była dodać cytrynę).