Ostatnie zmiany: 28 czerwca 2019

reklama

reklama

Papryka nadziewana twarogiem

Paprykę można faszerować na wiele sposobów - mięso mielone, ryż, ser to klasyka.

A gdyby tak nafaszerować ją twarogiem? Powstałoby pyszne danie - idealne na lekką, pożywną kolację.

Składniki:

  • 6 papryk
  • 60 dag twarogu
  • 2 jajka
  • 6 łyżek śmietany
  • sól i pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Paprykę dokładnie umyj, zetnij nasadkę, oczyść z nasion.

Twaróg rozetrzyj z jajkami, dopraw solą i pieprzem.

Papryki faszeruj nadzieniem i stawiaj pionowo w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Wierzch posmaruj śmietaną.

Paprykę zapiekaj przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220oC. Podawaj na ciepło. Smacznego!

Sprawdź inne nasze przepisy:

Śniadania

Zupy

Drugie dania

Desery 

Kolacje

 

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją: