Ostatnie zmiany: 28 czerwca 2019
reklama
reklama
Papryka nadziewana twarogiem
Paprykę można faszerować na wiele sposobów - mięso mielone, ryż, ser to klasyka.
A gdyby tak nafaszerować ją twarogiem? Powstałoby pyszne danie - idealne na lekką, pożywną kolację.
Składniki:
- 6 papryk
- 60 dag twarogu
- 2 jajka
- 6 łyżek śmietany
- sól i pieprz
- olej
Sposób przygotowania:
Paprykę dokładnie umyj, zetnij nasadkę, oczyść z nasion.
Twaróg rozetrzyj z jajkami, dopraw solą i pieprzem.
Papryki faszeruj nadzieniem i stawiaj pionowo w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Wierzch posmaruj śmietaną.
Paprykę zapiekaj przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220oC. Podawaj na ciepło. Smacznego!
Sprawdź inne nasze przepisy: