Ostatnie zmiany: 28 czerwca 2019
reklama
reklama
Babeczki z szynką i serem
Babeczki z szynką i serem to nic innego jak wytrawna wariacja muffinowa.
Super szybkie do wykonania - a jakże efektowne! Świetne na ciepło i na zimno. Na kolację i na drugie śniadanie - do pracy czy do szkoły.
Składniki:
- 300 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- jajko
- szklanka mleka
- 75 g masła
- 100 g pieczonej szynki
- 100 g sera żółtego
- Sól, cukier, gałka muszkatołowa – do smaku
Sposób przygotowania:
W misce wymieszaj wszystkie suche składniki ciasta wraz z przyprawami i cukrem, w drugiej wymieszaj mleko z roztrzepanym wcześniej jajkiem i rozpuszczonym masłem.
Wszystkie składniki połącz i dorzuć pokrojone na drobne kawałki ser i szynkę.
Ciasto przelej do wysmarowanych masłem foremek do muffinów (ok. ¾ foremki) i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 25 minut. Smacznego!
SMACZNEGO!
Sprawdź inne nasze przepisy: