Ostatnie zmiany: 28 czerwca 2019
reklama
reklama
Klopsiki
Smaczne, lekkkostrawne i szybkie w przygotowaniu zachwycą nie tylko dzieci,
ale także dorosłych miłośników klasycznej, prostej kuchni jak u mamy.
Składniki:
- ½ kg mięsa mielonego
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka posiekanej natki
- jajko
- 1 litr bulionu warzywnego
- mąka
- sól, pieprz, czosnek
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki (z wyjątkiem bulionu) dokładnie wymieszaj, wyrób klopsiki. Obtocz w mące. Wkładaj porcjami do wrzącego bulionu, gotuj około 15 minut. Podawaj z sosem pomidorowym lub śmietanowo-koperkowym, z ryżem, makaronem lub ziemniakami, w towarzystwie surowych lub gotowanych warzyw. Smacznego!
Sprawdź inne nasze przepisy:
Kolacje