reklama
reklama
Łosoś zapiekany z zielonym groszkiem
Łosoś zapiekany z zielonym groszkiem to świetny pomysł na zdrowy i pyszny obiad.
Jego dodatkowym walorem jest to, że jest to danie naprawdę ekspresowe.
Składniki:
• kawałki świeżego łososia (tyle, ile osób)
• 2 łyżki mrożonego groszku
• masło
• 2 ząbki czosnku, sól, sok z cytryny
Sposób przygotowania:
Każdy kawałek łososia umieść na kawałku folii lub papieru do pieczenia.
Oprósz go solą, skrop sokiem cytryny. Na każdy połóż łyżeczkę masła (zamiast masła może być oliwa z oliwek), nieco czosnku (przeciśniętego przez praskę) i groszek.
Zawiń rybę w folię (złóż papier) – staraj się, żeby opakowanie było szczelne. Umieść na blaszce.
Wstaw do rozgrzanego piekarnika - 220 C. Piecz 20 minut.
Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami – w całości lub w talarkach i warzywami – na przykład gotowanymi na parze. Smacznego!
Sprawdź inne nasze przepisy:
Kolacje