reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tylko Przepisy Kulinarne !!!

reklama
Ryba po grecku

Sos:
składniki (na 3 średnie słoiki sosu):
3 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
4 duże cebule
olej
1 łyżka koncentratu pomidorowego
2-3 łyżki octu 10%
sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, 4 goździki
ewentualnie cukier

przygotowanie:
warzywa zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, cebulę pokroić na ćwierć- plasterki lub drobniej. Warzywa zeszklić na oleju. Dodać sól i pieprz. Zalać wodą do przykrycia. Po zagotowaniu dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy (ja przyprawy wrzucam w woreczku zrobionym z gazy, żeby łatwo je było potem wyłowić). Dusić 15 min. Dodać ocet i dosmakować.

Ryba:
mintaj/panga/grenadier/ albo co kto lubi.
Rybę kroję na drobne kawałki (ok. 2x3 cm), obtaczam w mące i smażę.

Co do wielkości porcji to akurat z sosem do ryby po grecku jest tak, że można zrobić go więcej i zamknąć na gorąco w słoikach. Potem otwierasz tyle ile potrzebujesz na jedną okazję (ja na święta jem to na zimno, ale jak mi zostanie sos to w ciągu roku pałaszujemy jako obiad na ciepło). Rybę możesz tez usmażyć poprzedniego dnia i na pewno kilka dni wytrzyma.
 
:-)Robiłam pyszne muffiny z przepisu mamusi:-)
dsc00758cr4.jpg
MUFINKI (z tym co sobie wybierzesz)składniki:2 szkl. mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia czubate3/4 szklanki cukruszczypta soliSKŁADNIKI SYPKIE WYMIESZAĆ I DODAĆ:2 jajka, szkl.mleka,100g.stopionego masła lub margaryny i wkład właściwy tzn(to co chcesz żeby w nich było np.mrożone owoce, jabłka z cynamonem ja dałam 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej i starą czekoladę.Wlać do foremek piec 180 stopni 20-30 minut.Sprawdzić patyczkiem .Smacznego polecam z mrożonymi truskawkami!!
 
reklama
Do góry