reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wielodzietne od kuchni, czyli nasze pomysły na pyszne jedzonko :)

serniczek mamusi

a przepis na sernik jest prosty jak moje włosy hahahaaa
laugh.gif



poczebujesz:
1 wiaderko sera do sernika np.z firmy Jana
6jajek
szklankę cukru
masło
2 mleczne czekolady
herbatniki
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
1/3 kubka mleka z lodówki
garnek spory i kulę do mieszania
blachę


do garnka przekładasz ser+jajka+ masło...na wolnym ogniu mieszasz aż się wszystkie składniki połączą i przegotują ..tak z 15min.

po tym czasie dodajesz do masy budynie wymieszane w mleku..po pół minucie mieszania poczujesz opór w mieszaniu co znaczy ,że masa jest gotowa...jeśli lubisz dorzuć garść rodzynek.
wyłącz gaz i na blachę porozkładaj herbatniki----> na herbatniki przelej masę z gara---->znowu poukładaj herbatniki.

w małym rondelku rozpuść czekolady..wlej trochę mleka i wrzuć pokruszoną czekoladę...na wolnym ogniu rozpuść i polej sernik.


ja na koniec sypię jeszcze wiórki kokosowe,ale nie zawsze :)


potem postaw blachę na podłodze na płytkach ..jak szybciej ostygnie to szybciej stężeje .ja na płytkach zostawiam ze 2 h i potem do lodówki na samą górę..
 
reklama
Chocolate Zucchini Bread:

2 spore szklanki startej na tarce cukini (dosc grubo, razem ze skorka)
1 szklanka maki do wyboru (ja uzywalam orkiszowej)http://joyofbaking.com/flour.html
pol szkl przesianego naturalnego kakao (bez cukru)
3/4 lyzeczki sody oczyszczanej
1/4 lyzeczki proszku do pieczenia
1/4 lyzeczki soli
1/4 lyzeczki cynamonu
3/4 szklanki chocolate chips lub drobno pokruszonej czekolady polslodkiej
2 jajka
1/2 szklanki dowolnego oleju ( ja uzywam kokosowego, rozpuszonego masla itp cokolwiek macie pod reka i uzywacie)
1/2 cup cukru ( u mnie tylko z palmy kokosowej albo sukanat)
olejek waniliowy

Piekarnik rozgrzac do 180 stopni, tluszczem nasmarowac standartowa blaszke do chleba

(23 x 13 x 8 cm)
W duzej misce przesiac i polaczyc wszystkie suche skladniki, dodac chipsy czekoladowe (jesli czekolada ktora uzywamy jest juz slodka to wtedy dodac mniej cukru), w osobnej misce ubic jajka i powoli dodac wszystkie plynne skladniki, polaczyc obie zawartosci misek plus dodac uprzednio starta na grubej tarce cukinie (lekko odcisnac plyn zeby nie byla taka mokra), przelac mase do blaszki i piec okolo 55 minut.Po upieczeniu wyjac z piekarnika i odstawic na okolo 10 minut do wystygniecia, nastepinie wyjac z blachy, pokroic i zezrec
:-D

 

Podobne tematy

Do góry