reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

A ma któraś z Was może problem z biodrami? Podczas spania normalnie łapią mnie skurcze w biodrach! Jest to okropny ból i pomaga jak położę się na plecach i wyprostuję nogi. Najlepiej to w ogóle bym tak spała 🤣 chociaż nigdy na plecach nie spałam! Ale teraz w ciąży to najwygodniejsza pozycja dla moich bioder, ale z wiadomych przyczyn tego nie robię 🤣 spałam , poduszka między nogami i mnie okrutnie łapało i pomyślałam że może to przed poduszkę, ale od dłuższego czasu śpię bez i żadnej poprawy 😭
Od początku ciąży mam co jakiś czas ból w jednej pachwinie i ostatnio doskwierało mi biodro po tej stronie. Myślę, że rozchodzenie kości w trzecim trymestrze jest juz czyms normalnym.

reklama
U mnie zzo a jak nie będzie anestezjologa to poproszę o ten Tens.
Mam nawet gdzieś na strychu, wspomagalam się kiedyś przy odchudzaniu. 😝 Ale nie mam siły przekopywać miliona rzeczy.

Tylko ten tens należy założyć przy pierwszych skurczach w domu, żeby to miało sens

Edit. Jeszcze dodam, że można go stosować w okolicy TP by przyspieszyć/wywołać akcję

Ostatnia edycja:
Tylko ten tens należy założyć przy pierwszych skurczach w domu, żeby to miało sens

Edit. Jeszcze dodam, że można go stosować w okolicy TP by przyspieszyć/wywołać akcję
A nam położna mówiła, że normalnie jak dotrzemy do szpitala to można poprosić o pomoc i położna na miejscu przyczepi w odpowiednie miejsca. Nie było mowy, że trzeba jak najszybciej

A nam położna mówiła, że normalnie jak dotrzemy do szpitala to można poprosić o pomoc i położna na miejscu przyczepi w odpowiednie miejsca. Nie było mowy, że trzeba jak najszybciej

Bo można niemniej jednak najlepsze działanie ma założone dużo wcześniej :)
Tak samo jak położna zaproponowała mi gaz i znam dziewczyny, którym to coś dało - mi dało tyle, że powiedziałam jej by z tym spadała :p

Bo można niemniej jednak najlepsze działanie ma założone dużo wcześniej :)
Tak samo jak położna zaproponowała mi gaz i znam dziewczyny, którym to coś dało - mi dało tyle, że powiedziałam jej by z tym spadała :p
Słyszałam, że gaz mało komu coś daje, ale na pewno spróbuję żeby samemu doświadczyć. Jednakże i tak najbardziej liczę na zzo

Słyszałam, że gaz mało komu coś daje, ale na pewno spróbuję żeby samemu doświadczyć. Jednakże i tak najbardziej liczę na zzo

Ja też liczyłam :D mój szpital daje każdemu, 95% które zgłoszą taką chęć dostaję, ja chyba powinnam w totka grać bo mam zaszczyt być w tym 5% - ale szczerze? 2h później już nawet nie pamiętałam tego bólu

Ja też liczyłam :D mój szpital daje każdemu, 95% które zgłoszą taką chęć dostaję, ja chyba powinnam w totka grać bo mam zaszczyt być w tym 5% - ale szczerze? 2h później już nawet nie pamiętałam tego bólu
Faktycznie powinnaś zagrać 🙈 a czemu tens powinien być założony na początku? Ja nie planuje kupić tylko w moim szpitalu udostępniają, a że to trzeci poród to nawet jak pojadę od razu to i tak już będzie z 5 cm jak dojadę 🤣 ale tak jak Anteta liczę na zzo 💪

reklama
Faktycznie powinnaś zagrać 🙈 a czemu tens powinien być założony na początku? Ja nie planuje kupić tylko w moim szpitalu udostępniają, a że to trzeci poród to nawet jak pojadę od razu to i tak już będzie z 5 cm jak dojadę 🤣 ale tak jak Anteta liczę na zzo 💪

Mi to mówiła położna, ale postaram się znaleźć jakieś rzetelne info i wrzucić w wolnej chwili

Do góry