reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

A ma któraś z Was może problem z biodrami? Podczas spania normalnie łapią mnie skurcze w biodrach! Jest to okropny ból i pomaga jak położę się na plecach i wyprostuję nogi. Najlepiej to w ogóle bym tak spała 🤣 chociaż nigdy na plecach nie spałam! Ale teraz w ciąży to najwygodniejsza pozycja dla moich bioder, ale z wiadomych przyczyn tego nie robię 🤣 spałam , poduszka między nogami i mnie okrutnie łapało i pomyślałam że może to przed poduszkę, ale od dłuższego czasu śpię bez i żadnej poprawy 😭
Od początku ciąży mam co jakiś czas ból w jednej pachwinie i ostatnio doskwierało mi biodro po tej stronie. Myślę, że rozchodzenie kości w trzecim trymestrze jest juz czyms normalnym.

reklama
U mnie zzo a jak nie będzie anestezjologa to poproszę o ten Tens.
Mam nawet gdzieś na strychu, wspomagalam się kiedyś przy odchudzaniu. 😝 Ale nie mam siły przekopywać miliona rzeczy.

Tylko ten tens należy założyć przy pierwszych skurczach w domu, żeby to miało sens

Edit. Jeszcze dodam, że można go stosować w okolicy TP by przyspieszyć/wywołać akcję

Ostatnia edycja:
Tylko ten tens należy założyć przy pierwszych skurczach w domu, żeby to miało sens

Edit. Jeszcze dodam, że można go stosować w okolicy TP by przyspieszyć/wywołać akcję
A nam położna mówiła, że normalnie jak dotrzemy do szpitala to można poprosić o pomoc i położna na miejscu przyczepi w odpowiednie miejsca. Nie było mowy, że trzeba jak najszybciej

A nam położna mówiła, że normalnie jak dotrzemy do szpitala to można poprosić o pomoc i położna na miejscu przyczepi w odpowiednie miejsca. Nie było mowy, że trzeba jak najszybciej

Bo można niemniej jednak najlepsze działanie ma założone dużo wcześniej :)
Tak samo jak położna zaproponowała mi gaz i znam dziewczyny, którym to coś dało - mi dało tyle, że powiedziałam jej by z tym spadała :p

Bo można niemniej jednak najlepsze działanie ma założone dużo wcześniej :)
Tak samo jak położna zaproponowała mi gaz i znam dziewczyny, którym to coś dało - mi dało tyle, że powiedziałam jej by z tym spadała :p
Słyszałam, że gaz mało komu coś daje, ale na pewno spróbuję żeby samemu doświadczyć. Jednakże i tak najbardziej liczę na zzo

Słyszałam, że gaz mało komu coś daje, ale na pewno spróbuję żeby samemu doświadczyć. Jednakże i tak najbardziej liczę na zzo

Ja też liczyłam :D mój szpital daje każdemu, 95% które zgłoszą taką chęć dostaję, ja chyba powinnam w totka grać bo mam zaszczyt być w tym 5% - ale szczerze? 2h później już nawet nie pamiętałam tego bólu

Ja też liczyłam :D mój szpital daje każdemu, 95% które zgłoszą taką chęć dostaję, ja chyba powinnam w totka grać bo mam zaszczyt być w tym 5% - ale szczerze? 2h później już nawet nie pamiętałam tego bólu
Faktycznie powinnaś zagrać 🙈 a czemu tens powinien być założony na początku? Ja nie planuje kupić tylko w moim szpitalu udostępniają, a że to trzeci poród to nawet jak pojadę od razu to i tak już będzie z 5 cm jak dojadę 🤣 ale tak jak Anteta liczę na zzo 💪

reklama
Faktycznie powinnaś zagrać 🙈 a czemu tens powinien być założony na początku? Ja nie planuje kupić tylko w moim szpitalu udostępniają, a że to trzeci poród to nawet jak pojadę od razu to i tak już będzie z 5 cm jak dojadę 🤣 ale tak jak Anteta liczę na zzo 💪

Mi to mówiła położna, ale postaram się znaleźć jakieś rzetelne info i wrzucić w wolnej chwili

Do góry