reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
34 tygodnie. Brzuszek poszedł ciut na dół
To bliżej niż dalej 💖
Postaraj się odpoczywać, żeby może nie prowokować młodzieży do wcześniejszego przyjścia na świat.
Ja miałam napiety brzuch przed snem, ale nie czułam w związku z tym dyskomfortu czy bólu.
Za to godzinę temu obudziło mnie dziecię, które według mnie manifestowało glod 🙄
Czy Wy też tak miewacie, że dzieci są aktywne przed jedzeniem, a potem szczęśliwsze i mniej rozbrykane?
Ja czasami się martwię że dziecko leniuszkuje, albo martwię że za dużo się rusza. Zero równowagi 🙈

To bliżej niż dalej 💖
Postaraj się odpoczywać, żeby może nie prowokować młodzieży do wcześniejszego przyjścia na świat.
Ja miałam napiety brzuch przed snem, ale nie czułam w związku z tym dyskomfortu czy bólu.
Za to godzinę temu obudziło mnie dziecię, które według mnie manifestowało glod 🙄
Czy Wy też tak miewacie, że dzieci są aktywne przed jedzeniem, a potem szczęśliwsze i mniej rozbrykane?
Ja czasami się martwię że dziecko leniuszkuje, albo martwię że za dużo się rusza. Zero równowagi 🙈
Tak, mój też domaga się jedzenia a po posiłku spokojny jest 🙂 też to zauważyłam i byłam zaskoczona bo czytałam że dzidziuś po jedzeniu jest aktywny a mój właśnie przed 🙂

U mnie też szyjka długa i zamknięta, mimo tych skurczy, ale mam być przygotowana na ewentualny wcześniejszy poród.
Lekarz Ci mówił, że może być wcześniejszy poród z racji tych skurczy czy jak? Ja byłam na wizycie 7 listopada u też było w porządku z szyjką wszystko. Wczoraj mówiłam mężowi o tym że miewam takie skurcze i że tu z forum się dowiedziałam że to mogą być przepowiadające🫣 wczoraj akurat nic mnie nie bolało... Mam teraz wizytę 19 więc się zobaczy.

To bliżej niż dalej 💖
U mnie podobnie😁 tak jak teraz bryka nieźle i czasem też myślę czy nie za bardzo a dwa dni temu tak spała, że na siłę budziłam żeby się poruszała trochę 😊

U mnie podobnie😁 tak jak teraz bryka nieźle i czasem też myślę czy nie za bardzo a dwa dni temu tak spała, że na siłę budziłam żeby się poruszała trochę 😊
Biedne dzieci 😅 dajcie im żyć 🤣 ale śmieje się, sama czasem się martwię, ale przez to że wiem że co któryś dzień jest leniwy, bo się za bardzo wymęczył poprzednimi dniami aktywności to staram się nie świrować, chyba że następny dzień też jest leniwy to wtedy mu mówię że jak nie zacznie to pojedziemy na sor i zazwyczaj po kilku godzinach wraca do swojej aktywności :) pamiętajcie nigdy nie czytajcie na necie ile dziecko powinno się ruszać i nie liczcie ruchów, bo się tylko nakrecicie. Pamiętajcie o rytmie swoich dzieci, tego się nauczcie :) 😘

reklama
A jeżeli chodzi o ruchu to mój dzidzioch rusza się cały czas 🫣 także chociaż o to się nie muszę martwić... Aczkolwiek w nocy bywa to uciążliwe 🙈

Do góry